26 maaliskuuta 2016

Mukava päivä Avoimissa puutarhoissa

  Oman puutarhan kuopsuttamisen ohella puutarharrastuksen suola piilee mielestäni siinä, että pääsee kurkistamaan toisten samanhenkisten puutarhoihin. Onneksi tänne Suomeenkiin on vähitellen syntymässä uudenlaista puutarhakulttuuria, kun rohkeat puutarhaharrastajat ovat avanneet puutarhojaan vierailijoille. Mielellään sitä tapaa myös kanssahörhöjä, jotka jakavat samat käsitykset kasvien ja puutarhan ehdottomasta tärkeydestä. Ei ole pelkoa siitä, että keskustelutoveri kyllästyy heti ensimmäisessä lauseessa. Se, jos mikä on vapauttavaa!

Mikkolan puutarhasta. Sinivaleunikon suloa.

Avoimet puutarhat vietettiin viime vuonna kesäkuun lopulla. Tapahtumaan osallistui nettisivujen mukaan lähes 500 puutarhaa ympäri Suomen. Viime kesän säät olivat hankalat, mutta tapahtumapäivänä aurinko kerrankin paistoi kauniisti. Se houkutti vierailijoitakin ennätysmäärän liikkeelle, mahtavaa! 

Esittelen kolme ihastuttavaa puutarhaa, joissa vierailimme. Meitä lähti matkaan iloinen lössi. Minä, Kesäkukka sekä meidän molempien äidit. Nauru raikasi ja juttua riitti! Nyt jätän höpinät kuitenkin vähemmälle, sillä kuvia on runsaasti.


Ensimmäinen kohde oli Mikkolan puutarha, jossa olemme vierailleet aiemminkin. Aina tämä upea puutarha vaan jaksaa säväyttää. Kasvilajien runsaus ja rehevyys, upeat itsetehdyt savityöt ja tietysti puutarhan valtias, kissa James, toivottavat vieraat tervetulleiksi. Tämä puutarha tulisi jokaisen nähdä ja kokea, on se meinaan niin magee. Pointsit myös puutarhan omistajille, kun jaksoivat kärsivällisesti vastailla meidän loputtomiin kysymyksiimme =)
 
Seuraavaksi poikkesimme ihanaan Ruusunmekon puutarhaan. Tässäkin puutarhassa on sitä jotakin! Mieleeni jäivät varsinkin ihanat pelargonit, ruusut ja kurjenpolvet. Vaaleanpunaista unelmaa ja ruosteromantiikkaa, ne iskivät minuun ihan täysillä.


Ja sitten köröttelimme vielä Kielometsään, joka lumosi minut kyllä niin maan perusteellisesti! Rengon metsän keskelle on rakennettu niin mieletön puutarha, että vierailija huomaa päässeensä osaksi mitä kauneinta satua. Lisäksi omistajien tietämys kasveista oli todella vakuuttavaa.


Kyllä näiden kuvien myötä kesän odotus sai taas bensaa liekkeihin, eikös! Avoimien puutarhojen nettisivuja tutkaillessani bongasin monta blogipuutarhaa sieltä, olispas niin kiva vierailla kaikissa. Hieman kutkuttaisikin tänä vuonna matkata hieman kauemmas tutuilta kotikonnuilta.

Tämä vuoden Avoimet puutarha vietetään 7.8. Tästä pääset nettisivuille, josta löydät paljon tietoa tapahtumasta ja voit ilmoittaa oman puutarhasikin tapahtumaan mukaan!

39 kommenttia:

 1. Ihastuttavia puutarhoja! Itsekin olen päässyt muutamissa vierailemaan, mutta ne ovat yleensä mun kiireisimmällä työjaksolla, joten on ihanaa että te muut jaatte kauniita kuvia vierailuistanne täällä blogimaailmassa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, aivan ihastuttavia! Hienoa, että löytyy rohkeita ihmisiä, jotka päästävät puutarhojansa ihastelemaan.

   Poista
 2. Oli kiva päivä, siitä jäi paljon mukavia muistoja! Hienoja puutarhoja kaikki, Kielometsä ihan kuin jostain satukirjasta. Minähän vuonna me uskaltaudumme mukaan, meinaan niin kuin näytteilleasettajina..? Ei taida rohkeus ikinä riittää, ainakaan meikäläisellä. =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, niin jäi! Rohkeuttahan tuo nimenomaan vaatii. Puutarha tuskin on koskaan niin hyvä/valmis, kun haluaisi, joten sitä lienee turha jäädä odottelemaan. Nyt on hyvä vedota pieneen pihaan, mutta vaikka olisi isokin piha, niin varmasti menisi pupu pöksyyn silti =)

   Poista
 3. Mahtavissa puutarhoissa olet päässyt käymään. Mikkoloiden puutarhaa olenkin ihaillut blogin kautta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep! Kyllä ihmiset osaavat tehdä hienoja puutarhoja!

   Poista
 4. Minusta on rohkeaa avata oma puutarhansa ventovieraille ihmisille. Toisaalta sitä on vähitellen oppinut huomaamaan, kuinka puutarha-asioissa kaikki raja-aidat lakoavat ja ihmiset puhuvat pelkästään samaa "puutarhaa".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, rohkeutta se vaatii. Onneksi puutarhaihmiset ovat kuitenkin valtaosin mukavia ja ymmärtäväisiä toisilleen. "Puutarhakieli" yhdistää.

   Poista
 5. Avoimet puutarhat ovat mahtava idea. Siinä pääsevät nauttimaan sekä vierailijat, että puutarhurit. Tässäkin tuli jo hyviä vierailuvinkkejä näillä kulmilla, Mikkolan upeassa puutarhassa olen vieraillut kaksi kertaa, se on minusta aivan lumoava. Täytyypä käydä tutustumassa tämän vuoden tarjontaan ja suunnitella sopiva retki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi mahtava idea ja hienoa, että siihen on lähdetty mukaan ja tapahtuma on alkanut laajeta. Ensi kesän retkiä on kiva suunnitella ja etsiä uusia kohteita, joissa piipahtaa.

   Poista
 6. Ihanat kuvat kauniista puutarhoista. Noista kahdessa ensimmäisessä olenkin jo vieraillut.

  VastaaPoista
 7. Vastaukset
  1. Kiitos, kesän vehreys näyttää niin kauniilta nyt.

   Poista
 8. Kivoissa kohteissa olette vierailleet! Kesäisiä kuvia on aina kiva katsoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kesän kuviin ei ikinä kyllästy, eikä noihin puutarhoihinkaan.

   Poista
 9. Hianot kuvat, hianoosta puutarhoosta. Avoomet puutarhat on tosi hyvä juttu. On mukava käyrä kattelemas muiren puutarhoja. Kaikki on nii erilaasia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva on nähdä erilaisia puutarhoja, joissa kaikissa kuitenkin näkyy halu hoitaa ja vaalia puutarhaa. Hyviä ideoita ja vaikutteitakin sieltä toki tarttuu matkaan.

   Poista
 10. Viime vuonna kävinkin joissakin puutarhoissa. Nämä kuvailemasi ovat melko lähellä asuinpaikkaani, joten pitänee pistäytyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Avoimien puutarhojen sivuilta on kätevä tarkistaa, mitkä puutarhat osallistuvat tänä vuonna tapahtumaan. Täällä lähistölläkin on aikas monta kohdetta, joissa ei ole vielä tullut käytyä.

   Poista
 11. Ohhoh, olipas yllätys :D Ihana katsella toisen ottamia kuvia omasta puutarhasta, sillä aina itse näkee ja kuvaa puutarhaansa samalla tavalla, samasta kuvakulmasta. Iso kiitos <3 On teillä ollut antoisa päivä. Olen itsekin käynyt Mikkolan puutarhassa, se on kyllä jotain sanoinkuvaamattoman upeaa. Näkemistä riittää useampaan käyntikertaan. Kielometsästä olen kuullut paljon kehuja, mutten ole päässyt vielä paikan päälle. Avoimet puutarhat -tapahtuma on upea juttu. Harmittaa tietysti, ettei itse pääse kiertueelle, mutta vieraiden käynti unohtaa sen ikävän. Heidän kohtaamisensa ja jutustelu on päivän parasta antia. Kannustan teitä lähtemään kauemmaksi uudelle kiertueelle, Suomi on täynnä upeita puutarhoja, joihin ei ilman tällaista tapahtumaa pääse tutustumaan <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti mukava yllätys =) Kuvaaminen meinaa aina jäädä hieman hätäiseksi, kun vaan töllistelee ja ihastelee ympärillään levittyvää puutarhaa. Nyt onneksi tajusin joitakin kuvia napata! Kannattaa kyllä poiketa Kielometsään joskus, uskon että viihtyisit! Suomi on tosiaan täynnä upeita puutarhoja ja mieli tekisi käydä kaikissa, saas nähdä mitä tässä keksitään =)

   Poista
 12. Hei!
  Fantastiske bilder du har tatt fra åpne hager. Det er kjempemorsomt å være med. Vi har vært med noen ganger. Det er så morsomt å treffe andre hagemennesker.
  Fortsatt god påske! Anne

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tack! Jag tycker atta iden med öppna trädgårdar är så bra och rolig!

   Poista
 13. Ihana katsoa näitä puutarhavisiittikuvia kun itse pääsen huonosti lähtemään. Ihastuttavat kolme puutarhaa, joissa kävisin mieluusti - ja sinun puutarhassasi ennenkaikkea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Toivottavasti sinullekin vielä reissut mahdollistuvat, oliskin kiva joskus jossain törmätä =)

   Poista
 14. Heippa! Onnea, voitit blogini arvonnassa, laitatko postiosoitteesi sähköpostiini suvi.veltheim@gmail.com :)

  VastaaPoista
 15. Heippa! Onnea, voitit blogini arvonnassa, laitatko postiosoitteesi sähköpostiini suvi.veltheim@gmail.com :)

  VastaaPoista
 16. Olettepa ihanissa puutarhoissa käyneet! Mikkolan puutarhassa käynti olisi minulle unelmien täyttymys, se näyttää kuvissakin niin upealta <3 Tosissaankin tällaiset postaukset lisäävät huimasti kesän odotusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lehdistä ja kirjoista tulee monenmoisia puutarhoja ihailtua, mutta kyllä se vaan on eriasia päästä niissä käymään. Toivottavasti sinunkin unelmasi vielä toteutuu!

   Poista
 17. Avoimet on kyllä huipputapahtuma, olen otse osallistunut sekä vierailijana että emäntänä ja molemmat antavat paljon!
  Upeissa puutarhoissa te olette vierailleet viime kesänä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti emäntänäkin olo on hienoa, sitten kun siihen vaan uskaltaa! Kiitos teidän rohkeiden, on näitä paikkoja, joissa vierailla!

   Poista
 18. Voi miten kauniita kohteita! Mikkolan puutarha ja Ruusunmekko on mulle tuttuja, mutta tuo kielokolo täytyy päästä tsekkaamaan. Lisäsin sinut lukulistalleni, mullakin pieni puutarha ja treffataan ensi kesänä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todella kauniita puutarhoja kaikki! Tervetuloa lukijakseni, täytyykin tulla heti vierailulle sinun blogiisi =)

   Poista

Jokainen kommentti ilahduttaa kovasti!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...