11 tammikuuta 2016

Toive, unelma ja lupaus

Ruusunmekko haastoi mukaan kertomaan oman toiveen, unelman ja lupauksen vuodelle 2016. Kiitos paljon! Mielelläni lähden mukaan, sillä taas löytyi hyvä syy kaivella kesän herkullisimpia kuvia esiin. Mieluiten postailen näistä kevään ja kesän jutuista, sillä talvi ei vain iske. Ihan kiva juu käydä luistelemassa ja hiihtämässä kerran tai pari, mutta siihen se into jo meinaakin lopahtaa. Jottei tästä tulisi kuitenkaan tylsä valitusvirsi, niin palataanpas siihen itse aiheeseen. Unelmien ja toiveiden pariin. Niin ja jotain pitää rohjeta luvatakin, huh.

Neilikkaruusu

Paljonhan ihmisellä riittää toiveita ja unelmia, ainakin hyvä olisi, jos niin olisi. Kevään ja kesän lähestyessä kovaa vauhtia (usko pois), unelmani, toiveeni ja lupaukseni liittyvät puutarhaan. Tuohon intohimon kohteeseen, johon helposti latautuu koko pitkän talven odotukset ja haaveet. Puutarhanhoito on siis unelmia ja toiveita pullollaan. Yritin napata niistä pari kiinni.
Toive

Toivon todella, että olisi aurinkoinen ja lämmin kesä. Ehkä tylsää, mutta niin kovin tärkeää. Ei kiitos enää räntää juhannuksena ja villasukkia heinäkuussa. Ihan vaan semmoinen peruskesä, aurinkoa ja vettä sopivasti. Tarkenisi mennä uimaan ja pääsisi poimimaan mansikoita ilman sateenvarjoa. Kukkasia, perhosia ja lämpimiä kesäiltoja. Ei ole liikaa vaadittu, eihän?!

Louise Bugnet


  
Unelma

Unelmaa olisi, että lehtokotilot ja siruetanat heittävät veivinsä joka Suomen kolkasta. Okei, muutama kiltti ja hyvätapainen saa jäädä, he eivät syö puutarhakasveja ja noudattavat harkittua perhepolitiikkaa. Pontta unelmani saa siitä, että nämä muuten niin kolkot pakkaset tekevät nilviäisten elämän jäätävän ankeaksi. Joukkotuhoja on odotettavissa, ovat monet mediat kertoneet. Kolikolla on aina kaksi puolta, ja myös monet kasviparat ovat heikoilla vähäisen lumipeitteen johdosta. Huhuu, kaikki te herkut, jotka viime kesänä puutarhaani haalin, osoittakaa taisteluhenkeä ja jaksakaa uuteen kesään!Valkoisen penkin kasvistoa Lupaus

 Lupauksia on turha antaa, jos ei niitä pidä. Siispä annankin vain semmoisia lupauksia, jotka pidän tai semmoisia, joista kaikki tietää, etten aiokaan pitää. (Kuten olla haalimatta kesäkukan siemeniä, öhöm). Tätä lupaustani olen kuitenkin työstänyt jo aika kauan ja uskon, että matkalla ollaan oikeaan suuntaan. Eli lupaukseni on se, että pyrin iloitsemaan ja nauttimaan omasta puutarhastani, ilman suurempia rutinoita. Helppoa se ei ole, mutta ei tarvitsisi olla niin turhan itsekriittinen ja nähdä vain ne keskeneräiset työt ja epäonnistuneet ratkaisut. 


Ehkä kesällä näkee niin paljon kauneutta ja vehreyttä ympärillään, että siihen sokeutuu ja tottuu. Eikös ihmisellä ole taipumus hyvin nopeasti alkaa ottaa asiat itsestäänselvyytenä? Näin talvella osaa arvostaa jo kummasti omaakin pihaansa. Pakollinen loma ja palelukausi on siis poikaa, sillä niin ihanalta näyttää kevään ensimmäinen voikukkakin.  

Kastelukannu ja lapio-puutarhurin parhaat kaverit


Tämä haaste herätti pohtimaan aika syvällisiä. Puutarhanhoito ei ole vain kukkasten kanssa häsäämistä, vaan se tuottaa paljon toivoa, unelmia ja iloa elämään. Toivottavasti sinullekin!Levollista uutta viikkoa

29 kommenttia:

 1. Minä toivon ja unelmoin kanssasi samoista asioista. Minä en voisi luvata, että en hanki enää koskaan uusia kasveja puutarhaani. :D
  Ja allekirjoitan myös täysin tuon viimeisen pohdintasi. Puutarhanhoito tuottaa tosiaan paljon toivoa, unelmia ja iloa elämään.
  Levollista viikkoa sinullekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Riina! Juu, vois olla aika mahdotonta luvata hankkimasta uusia kasveja, sehän tämän homman yksi juju on. Tosin pikkuisen voisi toki itseään hillitä ja toimintaa järkevöittää, mutta toisaalta, miksi ihmeessä. =)

   Poista
 2. Ihana katsoa kesäisiä puutarhakuvia ne muistuttavat kasvusta ja kukkeudesta näin kylmyyden keskellä. Lämpiästä ja airinkoisesta kesästä minkin unelmoin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Cheri! Kukkakuvat näyttävät nyt hurjan houkuttelevilta. Ulkona tuiskuttaa lunta oikein kunnolla, nyt sitä sitten saatiin...Taitaa aika moni suomalainen jakaa toiveemme lämpöisestä ja aurinkoisesta kesästä. Miten sitten käy, se nähdään.

   Poista
 3. Toiveisiisi ja unelmiisi on helppo yhtyä. Perusasioita, joihin ei itse juurikaan voi vaikuttaa, mutta jotka vaikuttavat suuresti jokaisen kesän viettoon.
  Ihania kesäkuvia. Tuovat mukavan tuulahduksen siitä, mitä kohti ollaan menossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Between! Kesä on niin lyhyt, että sen soisi suovan lämpöä ja aurinkoa mahdollisimman paljon. Kevättä kohti mennään, vaikka lunta tuleekin nyt niin, että varmasti piisaa. Kotiloille siitä ei onneksi enää apua ole jostain luin.

   Poista
 4. Kyllä puutarhanhoito tuottaa mahtavasti iloa! Jos näännyttää itsensä puuhaamisella, ehkä se tyytymättömäsyyskin helpommin nostaa päätään. Pidetään enemmän rentoutumistuokioita ensi kesänä!

  Aivan satumainen tuo kuva nuokkuvan unikon yläpuolella! Toki muutkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Pidän paljon kaikesta puutarhassa puuhaamisesta, käsillään tekeminen rentouttaa. Mutta ihan totta tuokin, että näännyttää ei itseään kannata, kesästä täytyy nauttia ja olla armollinen itselleen ja puutarhalleen.

   Poista
 5. En mäkää talavesta perusta. Suksekki on ollu vanhantuvan takkihirsien päällä yli 30 vuatta. Kyllä ny oliski jo lämpöösen kesän vuaro. Kukaan muu ku itte, ei huamaa "epäonnistunehia ratkaasuja" ja ne piänet erehrykset, kuuluuvat oleellisena osana tähän ihanahan harrastuksehen....Mikä muuten on tuan upian kärhön nimi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti ne omasta mielestä epäonnistuneet ratkaisut jäävät tosiaan muilta huomaamatta, mutta joku kumma taika siinä on, että omaan silmään ne niin helposti kyllä osuvat. Puutarhanhoito taitaa monelle olla aika pitkälti kantapään kautta oppimista, mutta niinhän sitä kokemusta sitten kertyy ja kasveja =) En tiedä kärhön nimeä, joskus kun en ollut näin vakavissani tämän harrastuksen kanssa, en ymmärtänyt säästää mitään nimilappuja. Harmittaa, olisi kiva tietää, kuka on kyseessä.

   Poista
 6. Viisasta pohdiskelua ja niin ihania kuvia että lukija jää pitkäksi aikaa vain tuijottamaan kaukaisuuteen ja unelmoimaan. :)

  VastaaPoista
 7. Hyviä unelmia! Minäkin mediasta havaitsin positiivisen uutisen näistä pakkasista: sekä punkit että lehtokotilot voivat huonosti. Tervemenoa vaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervemenoa tosiaan, ei tule ikävä kotiloita tai punkkeja. Aloin kyllä miettiä, että mites kaikki muut öttiäiset, kuten perhoset ja leppäkertut selviävät. Voi olla ankeaa niilläkin. Perhosia olen toivonut jo useana kesänä runsaasti, mutta ihmeen vähän niitä tuntuu aina lentelevän.

   Poista
 8. Kun katson hienoja kuviasi, ajattelen, kuinka jyrkkien vuodenaikojen vaihtelujen keskellä elämmekään. Täällä on pihalla lumimyräkkä meneillään. Ehkä kukkien hoitO ympäri vuoden ei olisi loputtoman hauskaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt on kyllä lunta tullut oikein urakalla, huh! Olen usein pohtinut samaa, että ei niitä kukkia kuitenkaan koko vuotta jaksaisi hoitaa, joten hyvähän se on, että on tämmöinen tauko jolloin into kasvaa aina huippuunsa.

   Poista
 9. Kaunis postaus ja allekirjoitan tuo viimeisen tekstikappaleen täysin! Puutarhanhoito hellii niin kovin myös mieltä ja poistaa stressiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Puutarhanhoito on oikeasti tosi hyvä harrastus =) Ravitsee sekä kroppaa että mieltä!

   Poista
 10. Samanlaisia unelmia, toiveita ja lupauksia täälläkin :)

  VastaaPoista
 11. Voih mitä ihania kukkia ja näkymiä!

  VastaaPoista
 12. Lupauksesi on hyvä! Rennolla asenteella minäkin yritän. Toivotaan, että tulee oikein lämmin kesä. Ihanat kukat ja neilikkaruusu on niin söpö!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla! Ensi kesänä sitten ollaan oikein armollisia ja rennolla asenteella liikkeellä! Lämmin kesä ja kukat kukoistaa, niin mikäs siinä ollessa :P Neilikkaruusu on söpö minustakin, kuten varmaan kaikki ruusut.

   Poista
 13. Vakre drømmer og bilder. Tenk nå ligger det foran oss både vår og sommer. Det er det så himla deilig å drømme mot. Anne

  VastaaPoista
 14. Vakre drømmer og bilder. Tenk nå ligger det foran oss både vår og sommer. Det er det så himla deilig å drømme mot. Anne

  VastaaPoista

Jokainen kommentti ilahduttaa kovasti!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...