06 huhtikuuta 2017

Vihdoinkin!

No niin, lopultakin puutarhasta alkaa löytyä oikeasti jotain ihailtavaa. Onhan sitä taas joutunut odottamaan liiankin kanssa. Valkoiset krookukset ovat joka vuosi kilpailleet ensimmäisestä sijasta talventähtien kanssa, nyt talventähtiä ei näy missään, joten krookukset ovat tämän kevään ensimmäiset kukkijat.


Ensin löysin tämän pienen sulottaren piileskelemästä suikerotuhkapensaan lehtien seasta. 


Tarkemmin kukkapenkkejä tiiraillessani, alkoi valkoisia kukkijoita näkymään vähän siellä sun täällä. Aurinko paistoi tänään hienosti ja puutarhassa tuntui niin keväiseltä. Vielä eilen puhallellut tuulikin oli laantunut. Perhoset lentelivät ja mehiläiset ja kimalaiset pörräsivät. Luonto on herännyt jälleen uuteen elämään!


Krookuset tarjoavat kukkahörhölle arvokasta sielunruokaa, mutta on niistä hyötyä ötököillekin, kun kukkijoiden suhteen on luonnossa vielä aika vaisua. 


Syksyllä istuttamistani narsisseista ja tulppaaneista näyttäisi suurin osa selvinneen. Piippoja nousee ihan lupaavasti. Ensimmäiset yksilehtisetkin tulppaanit on bongattu. Eipä nuo jalostetut tulppaanit taida kukkia kun sen yhden kevään. Ennenkin olen asian todennut ja jälleen tulee vahvistusta sille, että turha niitä on kukkapenkeissään vaalia. Mikäli kukintaa varmasti haluaa, on paras investoida syksyisin uusiin sipuleihin.

Väriä on tulossa valkoisen kaveriksi


Omenapuiden silmut pullistelevat

Jokos sinun puutarhastasi löytyy kukkijoita? 

38 kommenttia:

 1. Voi kuinka ihanaa, kyllä saa hymyn huulille ensimmäiset kukkijat. Tänään huomasin ihan muutaman pienen tulppaanin alun nousevan mullasta. Ja kyllä niitä istutin ja paljon, joten kiitos olisi kiva jos niitä nousisi vähän enemmän :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä ensimmäisissä kukkijoissa on taikaa! Toivottavasti ilmat lämpenisivät, jotta kevät edistyisi. Hyvin alkanut kasvu on nyt selvästi hidastunut.

   Poista
 2. Onpa ihanan pitkällä kevät siellä päässä! Meillä on piha vielä suurimmaksi osaksi lumen peitossa, joten tuota tilannetta saa odotella vielä pari viikkoa.

  Aikaiset krookukset ovat kyllä keväänodottajan pelastus, niillä saa koko kasvuvuoden alkamaan joutuisaan. Meillä ainakin aiemmin kuin lumikelloilla, jotka eivät välttämättä puske lainkaan lumen läpi vaan odotuttavat itseään pitkäänkin.

  Sini K.
  kasvihormoni.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kevät on ottanut vähän takapakkia, mutta eiköhän se tästä. Krookukset ovat kylmyydestä huolimatta jaksaneet availla nuppujaan. Niitä kannattaakin istuttaa runsaasti!

   Poista
 3. Ihania!
  Eipä löydy täältä ei, lunta ja jäätä vain, mutta onneksi vähenemään päin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Sais kyllä kevät jo tulla. Viime vuonna oltiin pidemmällä tähän aikaan jo.

   Poista
 4. Edelleen ihastelen muiden löytöjä, sinulla onkin suloisia kukkijoita jo pihassasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suomi on niin pitkä maa, että toisaalla on vielä lunta ja toisaalla kevät pitkällä. Onneksi niitä kukkijoita tulee jokaiseen pihaan vielä =)

   Poista
 5. Onpas piristävää nähdä ulkokukkia. Meillä jotain on nousemassa syksyn istutuksista, mutta en muista mitä! Jännitystä! Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onkin kiva jännitää, että mitä sieltä maasta nousee. Kummasti muisti tyhjenee talven aikana, eikä enää muista mitä on mihinkin istuttanut. ;)

   Poista
 6. Kauniita kuvia kevään ihanuuksista!

  VastaaPoista
 7. Sinun puutarhasi on edellä, mutta alkuja näkyy täälläkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kylmyys on hidastanut kevään etenemistä täälläkin. Sais säät lämmetä.

   Poista
 8. Oho, krookukset noin ihanina teillä kukkii! Meillä on lumikellot täydessä vauhdissa, ja pari rohkeinta sinivuokkoa aloittelee kukintaansa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lumikellot ovat ihania ja aikaisia, minulta ne puuttuvat kokonaan. Nuo krookukset ovat kyllä kivan aikaisia nekin.

   Poista
 9. Ihania krookuksia! Täällä ei vielä näy mitään kukkia, enkä edes tiedä, mitä pihassani kasvaa edellisten asukkaiden jäljiltä. Toivottavasti olisi jotain kevätkukkijoitakin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Sulla onkin sitten jännät paikat, kun saa tutkiskella että mitä puutarhaan on istutettu! Toivottavasti on kevätkukkijoitakin, ne tyynnyttävät pahinta kukkaikävää.

   Poista
 10. Tästä se lähtee! Teillä krookukset ja meillä lumikellot.
  Saa nähdä, kuka avaa seuraavana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä. Yks toisensa jälkeen uusia kukkijoita puskee näkyviin. Eletään taas puutarhaintoilijan parasta aikaa. =)

   Poista
 11. Meillä ei vielä ole puutarhassa oikein mitään ihasteltavaa. Sinulla näyttää kauniilta! Onneksi se kevät tulee ihan varmasti tännekin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se kevät tulee! Viime päivien kylmyys tosin saa jo melkein uskomaan, että ei se kevät ikinä tule. Aurinko lämmittää kyllä, mutta yöt ovat olleet tosi kylmiä.

   Poista
 12. Ihania krookuksia. Meillä ei vielä näy juuri mitään kasvua, ehkä joku krookuksen piippa pilkistää. Kylmää on luvattu, niin kevät ei edistykään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Krookukset ovat sitkeitä, kun eivät ole näistä kylmistäkään lannistuneet. Moni muu on tainnut laittaa pysäytysvaihteen päälle.

   Poista
 13. Eipä löydy vielä täältä kukkia, mutta onneksi niitä saa katsella muiden blogeissa. Ihania valopilkkuja!!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Blogeissa tosiaan löytyy silmänruokaa! Itsekin ihastelen niitä puutarhoja, jotka ovat omaani edellä. =)

   Poista
 14. Juuri mökillä viikonloppuna kuvailin krookuksia, lumikelloja ja sinivuokkoja. Kevään ekat kukkijat ilahduttavat sydänpohjaa myöten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kevään ekat kukkijat ovat parhaita! Niistä jaksaa innostua koko rahalla. =)

   Poista
 15. Ihanat krookukset! Meillä ei vielä kuki, eikä taida olla nuppujanaan näkyvissä. Yksi yli-innokas etelänkevätesikko on avannut muutaman pienen kukan. Kiva, että edes jotain kukkii : )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, esikko on jo innostunut kukkimaan! Aika ihanaa. Tutkiskelin, että joitakin esikkoja on hengissä, mutta osa on kupsahtanut. Harmi, esikot ovat yksiä lemppareitani.

   Poista
 16. Suomi on pitkä maa, ja minä tarhuroin siellä liian pohjoisella kantilla. Eli ei näy vielä yhtään mitään hankien alta. Siksipä kiitokset toivorikkaista kuvista - ne lämmittivät mieltä tuoden uskoa kevään ehtimisestä pohjolaankin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keväällä tämä Suomen monimuotoisuus tulee näkyväksi. Onneksi kevät saapuu lopulta kaikkialle. Puutarhahörhö on toki nyt malttamaton, pakkaset ja lumisateet saisivat häipyä hiiteen!

   Poista
 17. Ihania krookuksia! Meillä on lunta vielä noin 30cm, mutta muutama krookuksen nuppu on päättäväisesti jo noussut ainoassa pikkuisessa lumettomassa kohdassa. Mukavaa pääsiäistä! P.s. blogissani on puutarhakirja-arvonta:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos arvontavinkistä! Pääsiänen meni, mutta mukavaa viikon jatkoa sinulle!

   Poista
 18. Kauniita kevätkukkijoita. Täällä on ensimmäiset kukkijat, sinivuokot ja lumikellot vielä nupulla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Puutarhamyyrä! Kevät etenee hitaasti, mutta etenee kuitenkin!

   Poista

Jokainen kommentti ilahduttaa kovasti!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...