26 helmikuuta 2017

Motivaation metsästystä

Lunta sataa, mutta kevät lähtestyy vääjäämättä. Kohtahan on jo maaliskuu eli ihan oikea kevätkuukausi. Tämä viikko menikin koko perheeltä tiiviisti noroa tai jotain muuta vatsavirusta sairastaessa, yök!

Kosmoskukat innostavat aina
Kaivelin kuva-arkistojani ja pyrin löytämään motivaatiokuvia. En ole meinaan tehnyt elettäkään siemenkasvatusten eteen, mutta vielähän tässä on aikaa. Aurinkoisina päivinä, kun tintit laulavat ja räystäät tippuvat, kukkahommelit alkavat kummasti pyöriä mielessä enemmän ja enemmän.




Talvi olisi kait hyvää aikaa suunnitella ja pähkäillä seuraavan kesän hankintoja. Kyllähän niitä tulee toki pähkäiltyä, mutta useimmiten menen kuitenkin vaan fiiliksen mukaan edelleen. Harvemmin suunnitelmat pitävät tai niitä edes muistaa, kun taimitarhalla irti päästetään, heh. Joitakin ihanuuksia olen silti vaalinut suunnitelmissa jo vuosia, kuten tähtiputkia. Niihin ei kyllästy ihan äkkiä. Herkät ja kauniit neulatyynykukinnot viehättävät aina vaan.



Usein tulee hankittua vaan kaikkea kivaa. Niin kuin tämä oranssi aasiankullero, joka on kyllä tosiaan hirmu kiva, mutta orpo. Tarvis vierelleen jonkin sinisen tai lilan kukkijan, hmm.



Kasvien eri muodot ja tekstuurit innostavat kokeilemaan vähän sitä sun tätä. Jänönhännän ihanat pehmoiset tähkylät suorastaan pakottavat hipalailemaan niitä aina ohikulkiessa. Tämä yksivuotinen heinä on muuten tosi helppo kasvattaa, kannattaa kokeilla.


Kuvan värejä käsitelty
Ettei ihan pehmoiluksi menisi, niin onhan puutarhasta löydyttävä vähän särmääkin. Idänunikkojen suorastaan piikkisiltä vaikuttavat nuput ja lehdet ovat aikas jännittävät.




Alppipiikkiputki onkin sitten jo tosi jännittävä. Kukan väri on harvinaisen metallisen sininen ja koko kasvin muotokieli on erikoinen. Joku joskus minulta kysyikin, että onkos tuo kukka oikea vaiko tekokukka =) Harmikseni viime vuosien talvet ovat verottaneet kasvia aika rankalla kädellä ja suuresta puskasta on enää rippeet jäljellä. 
 



Motivaatiokuva parhaimmillaan. Heliotroopin ihana tuoksu piirtyy mieleen, aah. Jotkut teistä varmaan kasvattavatkin parhaillaan itse tätä ihanuutta, itse olen aina hommannut nämä taimina. Muistaakseni vaatii pitkän kasvatusajan.




Liljan tuoksusta en puolestani niinkään pidä ja ulkonäöltäänkin ne ovat vähän liian juhlallisia, mutta kun ne istuttaa muiden kasvien sekaan, niin niistä tulee ihan vastustamattomia. Ne ovat kukinnoltaan niin täydellisiä, että vaativat ympärilleen vähän huolettomampaa tunnelmaa, luulisin.



Nyt pääsen ampaisemaan teidän kaikkien blogien ääreen, sieltä se paras puutarhainnostus on aina löytynyt. Mukavaa alkavaa viikkoa ja maaliskuuta kaikille!

34 kommenttia:

  1. Ihanat tähti ja piikkiputket.
    Maltti on valttia kylvöjenkin suhteen. Kun valoa on riittävästi taimetkin lähtevät tanakkaan kasvuun.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä, maltti on tosissaan valttia kylvöhommissa. Huonoissa valo-olosuhteissa taimet venyvät ja vanuvat. Lisävalo onkin tarpeen aikaisissa kylvöissä.

      Poista
  2. Minunkin unelmani on kauan ollut isotähtiputki. :) Viime vuonna kylvin valkoista ja tänä kesänä sen pitäisi kukkia ensi kertaa. <3 Nyt laitoin punaista "Primadonnaa" talveksi kylmäkäsittelyyn, sen kukkia saakin taas odotella pari vuotta, mutta varmasti kannattaa. Ensi talveksi laitetaankin tuollaista vaaleanpunaista sitten! Se tulikin nyt päätettyä. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Isotähtiputket ovat ihania! Siemenistä en ole koskaan näitä lisännyt, olen hommannut valmiit taimet. Ei taitais kärsivällisyys riittää,heh. Toivottavasti valkoisesi kukkii oikein kauniisti (ja kaikki muutkin tietty) =)

      Poista
  3. Oi ihana katsella noita ihania kukkiasi odotan kovasti sitä kevättä. En ole minäkään viellä mitään siemeniä multaan laittanut Lunta sataa ja on pilvistä ja kylmää Mutta viellä kyllä kerkiää kunhan tulisi enemmän aurinkoa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä kevättä odottaa ja keväiseltä on jo onneksi aina välillä tuntunutkin. Tänään aurinko paistoi hienosti. Toivottavasti sama meininki jatkuu!

      Poista
  4. Näistä kuvista inspiraatiota ja motivaatiota tuli tänne ruudun toisellekin puolelle. Ihania kuvia ja tunnelmia!
    Kohta on maaliskuu ja voimme alkaa intoilemaan keväästä ihan tosissaan.
    Mukavaa alkavaa viikkoa ja maaliskuuta sinullekin! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla Riina! Maaliskuu on täällä ja kylvöhommiin vois ryhtyä ihan tosissaan ja kohta sitä pääsee bongailemaan ekoja kukkijoita pihamaaltakin.

      Poista
  5. Ihania motivaatiokuvia! Näistä kyllä inspiraatiota riittää. Heti alkoi mieli tehdä ainakin noita jänönhäntiä. Mukavia helmikuun viimeisiä päiviä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tiiu! Jänönhäntä on söpönen pikkuheinä =)

      Poista
  6. Hyvä idea kaivella motivaatiota menneiden kesien kuvista, jakamalla sait minukin motivaatiotani nostettua. Eipä ole nimittäin hääppöiset minunkaan kylvöni! Mukavaa - toivottavasti aurinkoista - viikkoa sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla Sirkku! On vähän ajatus hukassa, että mitä sitä kylväis. Mihinkään suuriin kasvatuksiin en tänä keväänä ryhdy. Aurinko on onneksi ajoittain näyttäynyt, mahtavaa!

      Poista
  7. I love your spring flowers !!
    Greetings

    VastaaPoista
  8. Upeat, kesäiset motivaatiokuvat! Kyllähän näitä katsellessa piristyy, vaikka (toistaiseksi) onkin lumiset maisemat pihalla:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitokset! Lumiset maisemat alkaa kyllästyttää jo ihan tosissaan. Talvi tuntuu tänä vuonna hirmu pitkältä, mutta voiton puolella ollaan.

      Poista
  9. Pelkään motivaatiohetkiä puutarhaliikkeissä. Minun olisi korkea aika tehdä kokonaissuunnitelma ja toimia sen mukaan. Miten onkaan vaikeaa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hehe, puutarhaliikkeissä motivaatiota tuntuu löytyvän vaikka muille jakaa. Saattaa jopa lähteä se kuuluisa mopo käsistä!

      Poista
  10. Mielenkiintoinen tuo alppipiikkiputki ja jännän värinen! Heliotrooppi onkin mulle uusi tuttavuus, olisi kiva kokeilla sitä. Tykkään tuoksuvista kasveista, niitä on mukava nuuhkia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, alppipiikkiputki on jännä, vähän epätodellinen jopa. Heliotroopin tuoksu on vanilijaisen ihana. Sitä on käytetty hajuvesiteollisuudessakin, eli hyvä on tuoksu.

      Poista
  11. Kauniita motivaatiokuvia!
    Mukavaa siirtymistä maaliskuulle!

    VastaaPoista
  12. Onnistunehet motivaatiokuvat! Jos et itte motivootunu, nii taitaavat muut ainaki. Satukko muistamahan tuan tähtiputken nimiä? On siis toooosi namin färine, eikä vaikuta kovin korkialtakaa. Lilijoja laitoon syksyllä, tykkään niiren ulukonäöstä, en hajusta, tuloo hautajaaset miälehen. Ei mahara mitää.
    Aurinkoosta maaliskuuta!
    Kylyväny oon muutamaa sorttia. Seuraavat tairan kylyvää vasta huhtikuulla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaivelin hataria muistiinpanojani ja tuo tähtiputki vois olla joko Roma tai Lars?? Sama homma liljojen suhteen, näkö jees, haju yök. Haa, sä oot jo kylvänyt, mä en vieläkään edennyt asiassa.

      Poista
  13. Motivaatiokuvat ovat nyt paikallaan ja näistä syntyi jo muutamia innostavia ajatuksia. Hyvin niiden siemenkylvöjenkin kanssa vielä ehtii. Kohta siirrytään maaliskuuhun, joten silloin voisi laittaa isomman vaihteen päälle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kohta ei meinaa enää kuvat riittää, kun kevään kaipuu iskee päälle ja kaipaa livenä nähtävää. Nyt alkais olla hyvät ajat kylvöhommille!

      Poista
  14. Ihanan kesäisiä kukkakuvia olet postannut tänne talven keskelle! Minulla on juuri tähtiputkea kylvettynä, mutta ei vielä merkkejä itämisestä..
    Toivottavasti inspis löytyy pian! Ainakin viimeistään kun lumet ovat sulaneet :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Piparminttu! Mua ei talvikuvat houkuttele yhtään, kesää ja kukkia olla pitää =) Toivottavasti tähtiputket itävät, tarviikohan ne kylmäkäsittelyn?

      Poista
  15. Kiitos näistä kesäisistä kuvista. Mukava katsella kukkia vastapainoksi tuolle lumiselle maisemalle, mikä näkyy, kun nostaa katseensa.
    Alppipiikkiputki kiinnostaisi kovasti, jänönhäntää olen kasvattanutkin yhtenä vuonna. Aluksi näytti pelkältä juolaselta, mutta hauskat pallerot siihen nousi ja miten pehmeitä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä vaan =) Meilläkin on lunta vielä ihan kunnolla. Aurinko on sentään porottanut vihdoin. Jopa siihen malliin, että ikivihreät täytyy suojata ihan just, ettei käy köpelösti. Jänönhäntä näyttää tosiaan ensin aika vaisulta, mutta pallerot pelastavat sitten pelin. Alppipiikkiputkea kannattaa kokeilla!

      Poista
  16. Ihania motivointikuvia!!!! Niiden voimalla jaksaa taas odottaa kesää ja kukkia :) Toivottavasti vatsaepidemia on jo laantunut, se on varsin epämiellyttävää

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukava kuulla, että tykkäsit! Vatsataudit onneksi menee suht nopeasti ohi. Eipä sitä hirveyttä kauaa jaksaisikaan.

      Poista
  17. Aivan ihania perennoja, kuten aina sinulla! Minulla on hirmuinen tähtiputkikuume. Kysynkin vertaistukea, oletko niitä siemenestä kasvattanut, onko vaikeaa? Toivottavasti olette nyt pysyneet terveinä, kokoajan jotain tauti kierroksessa tuntuu olevan. Ihanaista kevätaikaa toivotellen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kannustuksesta! Mua on tähtiputkikuume vaivannut jo kauan, ne ovat hirmu sööttejä ja luonnollisia. Kukkivatkin kauan. En ole ikinä siemenestä lähtien malttanut kasvattaa, mutta sekin varmaan ihan onnistuu, mitä olen muilta kuullut. Kokeile ja kerro sitten miten meni =)

      Poista

Jokainen kommentti ilahduttaa kovasti!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...