12 maaliskuuta 2015

Trallallaa jo vihertää!

Ikkunalla alkaa näkyä elonmerkkejä, kivaa! Purnukoista ei todellakaan ole pulaa sisätiloissamme...ja vielä olisi paljon kylvettävääkin. Ainakin samettikukkia, pioniunikoita ja kosmoskukkia. Kyllä tätä touhua taas kotiväki ihmettelee.

Ja onhan tämä aikamoista säätöä näiden kylvösten kanssa. Sotkua ja ahtautta. Mutta puutarhahörhölle on vaan parasta iloa upottaa sormensa multaan ja käydä kurkkimassa purkkeja, josko siellä joku itu näkyisi.

Isosamettikukka 'Vanilla'
Samettikukat ovat kyllä helppoja, suosittelen. Tämäkin isosamettikukka iti parin päivän sisällä kylvöstä. Nyt tekee jo terhakkaana oikeita kasvulehtiä. Olen tarkoituksella toppuutellut muiden samettikukkieni kanssa, sillä ne ehtivät kyllä vielä mainiosti.Viime vuonna "hurmaava" samettikukkien tuoksu leijui asunnossamme jo vapun tienoilla. Ei enää sitä kiitos.

Härmesalvia 'Victoria'

Auringonpaisteessa ei tule parhaita mahdollisia kuvia, kuten varmasti huomaattekin. En siltikään raaski olla ottamatta arskaa kuviin mukaan, kun se kerran paistaa!

Härmesalviaa en ole ennen siemenestä lähtien kasvattanut. Pidän siitä paljon. Onhan se kaunis ja jämäkkä kasvi, joka on helppo yhdistellä muiden kasvien kanssa ja sopii muuten myös ruukkuistutuksiin.


Kiinanritarinkannus 'Dwart Blue Butterfly'

Kiinanritarinkannustakin kylvin nyt ensimmäistä kertaa. Se onkin jo aika vauhdissa. Minua viehättää sen erikoisen kirkkaansininen kukinto. Ehkäpä näyttää hyvältä, vaikka pinkkien pioniunikkojen kaverina?

Tähkäkissanminttu 'Pink cat'

Minusta on ihanaa, että puutarhassa lentelee perhosia. Olenkin pyrkinyt houkuttelemaan niitä erilaisilla kasveilla. Uskon, että tähkäkissanminttu hoitaa osaltaan tätä hommaa. Lupaan odottaa myös pitkää kukintaa ja ihanaa tuoksua. Ajattelin istuttaa nämä kukkapenkin reunuskasviksi.

Purppuratulikukka

Purppuratulikukkieni itävyys oli varmaan lähes100%. Nyt raukat kärsivät ahtaudessa ja tekevät jo kasvulehtiä. Koulia pitäisikin pikapuoliin. Mahtaavatko kukkia tänä vuonna vai vasta seuraavana, tietääkö kukaan??

Akileija 'Chocolate Soldier'

Akileijoistani "suklaasotilas" on lähtenyt itämään. Tämä akileija on erityisen kaunis ja sen pitäisi myös tuoksua. Toivottavasti nämä tästä jaksavat kasvaa ja kukkivat sitten joskus. Akileijan kasvatus siemenestä vaatiikin kärsivällisyyttä. Kukintaa ei ole luvassa ainakaan vuoteen.

Puutarhassa alkaa vihertää myös. Paljon on piippoja noussut! Pessimisti-minäni kuitenkin varoittaa iloitsemasta vielä liikoja, ei kait talvi vielä iske takaisin, eihän?!

10 kommenttia:

 1. Nyt tuntuu, kun näitä blogeja katselen, että taidan olla ihan jälkijunassa omien kylvösteni kanssa. Mulla taitaa suurin osa siemenistä odotella vielä peltirasiassa multaan pääsyä. Tuo mainitsemasi sotku on niin totta, aika sottaamista tuo taimipurkkien kanssa pelaaminen on, mutta palkitaan ruhtinaallisesti myöhemmin kesällä. Tänään on ollutkin ihana keväinen päivä, jos tätä menoa jatkuu, niin aloitan jo viikonloppuna jonkinlaisen perennapenkkien siivouskampanjan, oli sitten liian aikaista tai ei. Jos on näin ihanan aurinkoisia päiviä, niin ei kertakaikkiaan voi pysyä poissa pihalta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, riippuu tietysti siitä, että mitä aikoo kasvattaa. Itse olen kyllä huomannut, että maltti on monesti valttia näissäkin hommissa, mutta hätänen on hätänen.
   Toivotaan tosiaan, että uurastus ja hössötys palkitaan sitten kesällä muhkealla kukkaloistolla ;) On ollut upeet kelit ja pihalle tekis mieli, influenssa vaan päätti ottaa minut uhrikseen :(

   Poista
 2. Miten ihanan suloisia taimia! Upeaa kukkaloistoa luvassa! Ja miten ihania kuvia, totta kai se auringonpaiste pitää saada mukaan kuviin, kun sitä vihdoin on saatu!! Paranemisiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Heidi H!! Toivottavasti tulee kukkaloistoa meille molemmille :) Vaikka tässä kipeenä olenkin, niin kyllä toi ihana auringonpaiste vaan piristää. Mukavaa viikonloppua!

   Poista
 3. Terhakoita samettikukan taimia sinulla! Minä vasta suunnittelen niiden kylvämistä. Pioniunikot ovat jo itäneet. Tämä kevät on kyllä kiirestä ja purkkien täyttämää aikaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Susanna! Samettikukat kasvavat ihan silmissä, saas nähdä olenko niiden kanssa vielä vaikeuksissa. Vielä olisi neljää erilaista samettikukkaa tuolla odottelemassa kylvöä...Kiva kulla, että sinun pioniunikkosi ovat itäneet, itsekin niitä ajattelin kylvää. Ovat tosi kauniita :)

   Poista
 4. Aijai miten hienot taimet.tuo vanilla on aivan ihana ja kaikki salviat nam nam. Isturin purppuratulikukan taimia viime syksynä (taimistolta ihan) ja ootan niitä hulluna. Eiköhän ne voi kukkia jo ekana vuonna? Toivoisin että jaksaisin enemmän siemenestä tehä, säästäisi. Ihailen sinun kasvatuksiasi! Pitää nyt muutenkin lukea täällä, ekaa kertaa käymässä, ihanaa :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos paljon Sametti Hortensia! Purppuratulikukka on tosiaan kaunis ja ilmeisesti sitten, kun sen saa puutarhassaan menemään, lisääntyy siemenistä niin, ettei siitä ole enää pulaa. Kaipa tässä siemenhullutuksessa voi säästääkin, mutta mulla lähtee aina mopo käsistä näiden kanssa...Mutta hauskaahan tämä on :P Mukavaa, mikäli tulet toistekin vierailulle, minä pidänkin sinun blogistasi kovasti :)

   Poista
 5. Kylläpä sinulla siellä todellakin vihertää! Minäkin koulin jo samettikukkia isompaan, alkoivat niin vauhdilla kasvaa :) Akileijoja laitoin siemenestä ekaa kertaa ja hitaasti kyllä itävät, kaksi pientä vihertävää alkua sieltä vasta näkyvissä, sitkeyttä siis vaatii! :-D Mutta onhan tässä aikaa :)))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuitiina! Akileijat on kyllä aika hitaita itäjiä. Taitaa olla koetinkivi tämmöselle hätäselle hosujalle ;) Mutta onhan tässä tosiaan aikaa. Taas tuli pistettyä lisää siemeniä multiin. Kohta loppuu tilat!

   Poista

Jokainen kommentti ilahduttaa kovasti!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...