27 maaliskuuta 2015

Taimia, taimia, taimia!!

Olipas aikamoinen urakka muuttaa taimia omiin yksiöihinsä. Ja sitten ne vievät taas tuhottomasti tilaa. Minne mää vielä joudun näiden kanssa ?! Päänvaivan varmistamiseksi kylvin vielä kosmoskukkia. Unikkopataljoona saa odotella suosiolla ensi kuuhun. 

Mutta eihän kesää voi olla ilman kosmoskukkia! Vasemmalla näkyvä lajike on 'Cosimo Collaretta', joka pitäis olla noin 50cm korkea. Oikealla puolestaan on 'Fizzy Pink', joka on korkea ja puolikerrattu. 

'Chocolate Soldier'
Akileijostani suklaasotilas tekee kivasti jo kasvulehtiä ja onhan se söpö kuin possu :) Toisten kanssa sitten onkin meinannut mennä hermot. Nyt kuitenkin armas 'William Guinness' on ymmärtänyt alkaa itää kuten myös 'Aline Fairweather'. Hikikarpaloitani nostattavat edelleen 'Ruby Port', 'Tower Light Blue' ja japaninakileija. Malttia vaan...

'Vanilla'
Vanilla isosamettikukat kasvaa vauhdilla. Pakko oli nämä istuttaa jo toiseen kertaan suurempiin purkkeihin. Lisäksi minulla kasvaa kolmea ryhmäsamettikukkalajia ja kääpiösamettikukkaa. Ei lopu samettikukat ei!
Härmesalvia
Myös härmesalvia on yllättänyt kasvuvauhdillaan. Nämäkin istututin uudestaan. 

Purppuratulikukka
Purppuratulikukista puhumattakaan. Eipä mahtuneet tässä ratkaisussa kasvamaan kuin hetken...

Joten pääsivät nämäkin omiin potteihinsa.

Myös kiinanritarinkannukset ruukutin uudelleen. 

Mukavaa viikonloppua kaikille!! Messuille menijöille antoisia shoppailuja, tuokaa vaikka kevät takaisin tullessanne jos ei muuta löydy ;)

12 kommenttia:

 1. Pitäisikin tänä viikonloppuna koulia taimet isompiin ruukkuihin. Ahdistaa pelkkä ajatuskin siitä mitä siitä seuraa... Tilanpuutetta tulee olemaan meilläkin, huoh! Kevät taisi ottaa aikalisän, meillä taas vaihteeksi sataa vettä, mutta lämpötila on sentään plussan puolella :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tarja kommentistasi ja kiva kun löysit blogiini!! Juu, tuntuu että tämä tilanpuute vaan pahenee joka vuosi, kun enempi ja enempi tulee kaikkea kasvateltua. Nyt olen vielä alkanut tohon perennoidenkin kasvatukseen.
   Vettä sataa, ei onneksi lunta kuitenkaan ja tosiaan lämpötilatkin on ihan siedettävät. Aurinkoa, kun saadaan niin keväistähän tuolla olisi.

   Poista
 2. Sinulla taimet hyvässä mallissa, akileija se vaan on niin mahottoman nätti kukka, muodoltaan ja kukkakin on kuin taideteos. Minulla on koulimiset koulittu, kylvöt kylvetty. Miehelle mainitsin että nyt on sitten kylvetty. Hän kysyi, että kenenkäs saunassa kylvit? Jännä tämä suomenkieli. Mennään messuille iloisin ja uteliain mielin, vaikka ilma olisi mikä :) Toisaalta huonolla ilmallahan sinne joutaakin eikös vaan.. Hyvää viikonloppua kaikille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuulikki. Mä olen hurahtanut noihin akileijoihin ihan täysin. Sitten pitikin kylvää, vaikka mitä lajia ja tuskastella kun eivät heti idä :D Sinulla näyttikin olevan taimet tosi mahtavassa mallissa jo!!

   Poista
 3. Sulla on komeat pikkutaimet siellä jo ! Tuntuu, että vaan "pahenee" nämä kylvöhommat joka vuosi. Jos olisi fiksu keskittyisi vaan pariin, kolmeen, enintään neljään lajiin, joita olisi sitten runsaasti... Mutta kun ei itsekuri riitä ! Heikkenee vaan entisestään joka kevät... ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kesäkukka! Kyllähän tää pahenee juu..Järkevää oiskin kasvattaa muutamaa lajia ja paljon samaa, mut olis se vaan melko tylsää keskittyä vaan muutamaan, kun on niin paljon kivoja kokeiltavia. Sit joutuu aina kuitenkin vuoden odotteleen, niin yrittää ottaa kaiken ilon irti :)

   Poista
 4. Hienoja pikkutaimia sinulla. Into iskee joka kevät, ei sille voi mitään. Kivan näköinen blogi sinulla, kävin eka kertaa täällä ja liityin samalla seuraajaksi. Mukavaa viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anneli ja kiva saada sinut lukijaksi! Kyllä tää into on hurjaa aina näin keväisin ja tekee mieli vaan uudistaa ja suunnitella, kylvää ja istuttaa :) Mut onhan se kivaa, että on mieluinen harrastus!

   Poista
 5. Kiitos vinkistä. Taas löytyi ihana blogi seurattavaksi, joten tännepä jäin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon between ja tervetuloa lämpimästi seuraajaksi! Mukavaa tulevaa viikkoa :)

   Poista
 6. Hienot taimet ja lajikkeet! Miten olisi sellainen taimihylly, säästäisi tilaa? Kun tuo ihana hulluus on kuitenkin iskenyt :) Olisinpa yhtä taitava kuin sinä kasvattamaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, sun blogia seuranneena huomaa kyllä, että, on se puutarhailuntaito sinunkin hyppysissäsi :) Meillä itseasiassa on muovinen hyllysysteemi valtaamassa olohuoneen ikkunanedustaa. Ei kaikista kaunein sisustuselementti todellakaan, mutta pakko jotain keksiä. Nyt näyttää siltä, että niitä pitäisi olla jo 2...

   Poista

Jokainen kommentti ilahduttaa kovasti!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...