21 joulukuuta 2015

Joulua kohti

Niin se joulu tulla jollottaa, vaikka ulkona on lähes yhtä lämmin kuin juhannuksena. Kummallista! En ole mikään suuri talvifani, mutta jouluna saisi olla lunta. Pohjolassa kasvaneena lumi ja joulu kuuluvat yhteen, eikä vesisateessa oikein tavoita hanget korkeat nietokset-fiilistä. Noh, eihän joulua kuitenkaan ulkona vietetä, joten joulun tunnelmaa voi tavoitella onneksi muutenkin kuin postikorttimaisemin.

Lehtikuusen oksat ovat viehättäviä koristeita. Suihkautin pienen ripauksen tekolunta pintaan.

Eilen illalla kävimme kirkossa laulamassa kauneimpia joululauluja. Hienoa, miten paljon väkeä oli lähtenyt liikkeelle. Kirkko oli ihan täysi. Jouluun kuuluu mielestäni oleellisena osana hiljentyminen ja rauhoittuminen. Kirkossa se onnistuu aina. Iloitsen myös pienestä lomasta, joka jouluna koittaa. Marraskuussa oli vielä ihmeesti virtaa, mutta nyt lepotauko on enemmänkin kuin tarpeen.




Arjen realiteetti on kuitenkin kaksi "hepulikärpäsen" puremaa lasta, jotka eivät pysy housuissaan. Joulun sanotaan olevan lasten juhla ja sen kyllä huomaa kuplivana jännityksenä, joka lapset on vallannut. Jouluiset koristeet ja puuhastelut helpottavat vähän odotuksen tuskaa.





Joulukuusikin on jo paikoillaan! Olen tässä hieman tympeä mutsi, sillä määräsin, miten ja minkälaisia palloja kuuseen ripustellaan. Kuusen koristelu ja koristeiden hommaaminen on näet suurta iloani. Kuusenkoristeita onkin siunaantunut niin paljon, että niillä voisi valehtelematta koristaa kevyesti ainakin kolme kuusta täyteen. Tänä vuonna halusin hillittyä värimaailmaa kaikessa koristelussa. Kuusi on muuten tuoksunut yllättävän paljon, kai niissä on sitten eroja sen suhteen, sillä muina vuosina en ole näin vahvaa tuoksua huomannut.




Joulussa on ihanaa tietenkin myös kukat. Tänä vuonna ihastuin näihin ei-niin-perinteisiin joulutähtiin. Mukava saada hieman vaihtelua tutun punaisen ja valkoisen rinnalle.

Mukavan kirjavat "kukat"


Koko vuoden kestänyt vaaleanpunaisten kukkien ihailu ei jättänyt rauhaan jouluksikaan. Tätä pinkkiä joulutähteä piti hieman metsästää, mutta on se söpö!



Rauhallista joulun aikaa kaikille bloggareille ja lukijoilleni!  

Joulun jälkeen alkaakin sitten kevät! Siemenkuvastoja olen jo hieman vilkuillut "sillä silmällä". Taidan lähteä tästä pihakierrokselle katsomaan, onko piippoja näkyvissä.

39 kommenttia:

  1. Ihailin jouluisia kuviasi. Muistan kuusentuoksun, jota aina odotin. Nyt olemme siirtyneet muovikuuseen, jonka tietysti koristelemme. Ihmettelin vuosia, miksi kuusen tuoksu oli alkanut piinata minua ja epäilin nykyaikaisia säilytysaineita. Nekin saattavat vaikuttaa, mutta todellinen syy selvisi nyt vähän ennen joulua. Astmadiagnoosi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kuusen tuoksu on hyvä lievänä, mutta minulla taitaa olla jotain hajusteyliherkkyyttä, sillä esimerkiksi hyasinttia en siedä ollenkaan. Menee röörit tukkoon. Onneksi on hajuttomiakin vaihtoehtoja tarjolla ja muovikuusi on tosiaan ihan yhtä hyvä ja kaunis! Valoa jouluusi :)

      Poista
  2. Rauhaisaa joulunaikaa!
    Minä kävin tänään puutarhakierroksella ja piippoja on näkyvissä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos samoin Anu! Kasvit ovat reppanat menneet ihan sekaisin, enkä yhtään ihmettele. Olen niin pessimisti, että en usko, että talvi oli tässä. Kyllä sieltä vielä pakkaset tulee. Hieman huolettaa kasvien puolesta, miten niille sitten käy. Tulisi sitten luntakin kunnolla suojaksi.

      Poista
  3. Kaunista ja rauhallista joulua sinulle ja perheellesi!

    VastaaPoista
  4. ihanat kuvat! Hyvää jouluviikkoa teille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos samoin Sussi! Jouluviikko tosiaan ja kaikki valmistelut jo hyvässä mallissa. Silti vielä joulufiilis hieman hukassa, mutta eiköhän se sieltä tule.

      Poista
  5. Kauniit jouluiset kuvat Hyvää joulua sinulle ja perheellesi

    VastaaPoista
  6. Kauniita jouluisia kuvia ja onhan joulu lasten juhla!
    Meillä ei voi olla hyasinttia eikä oikeata kuusta, astmani vuoksi. Hyvin muovinenkin kelpaa.

    Oikein Iloista joulunaikaa myös sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos samoin Sirpa! Lasten touhuja ja jännitystä seuratessa muistaa joulun taian. Tekisi vielä mieli itsenikin uskoa joulupukkiin :)

      Poista
  7. Sinä siis voitit kisan kuusenkoristelusta, hienoa :) Siitä tuli kaunis. Oikein tunnelmallista joulunaikaa sinulle! Lumihippusia sinnepäin, toteutukoon jouluhaaveesi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos samoin! Joo, mä voitin kerrankin jotain, heh. Tänä vuonna kaipaa aika hillittyä meinikiä, vaikka kyllähän tuossa kuusessa edelleen on tosi paljon kaikkea, mutta värit kuitenkin yhtenäisiä. Eipä taida lumihippusia ikävä kyllä olla luvassa, mutta kunhan ei vettä sentään tulisi.

      Poista
  8. Joo, kuusenkoristelu on tarkkaa hommaa. Meilläkin on värikoodi sen suhteen, mitä laitetaan. Värikoodi on vuosien varrella muuttunut, joten helposti tulisi monta kuusta koristeltua...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä voisin viettää päiväkausia vain kuusia koristelemalla, eri teemoin ja värein, oispa kivaa!! Värikoodit tosiaan muuttuu ja koristeet tietty sen mukaan. Alennuksesta on aina ihan pakko joku pallero ostaa :)

      Poista
  9. Ihanat kuusikuvat. Minäkin haluaisin. Mekin haimme kuusen eilen, mutta sisään lasken vasta keskiviikkona. En yksinkertaisesti ehdi ajatella sitä ennen. Palloissa minäkin olen hillitty, haluan nähdä kuusen vihreyden. Palloissa on myös monta tummaa, jotka eivät erotu, mutta en voi vaihtaakaan niitä, koska niissä on se jokin. Mutta keskiviikko on pian. Palloja on kertynyt liikaa ja en siedä pallomerta. Emme voi laittaa alaoksille särkyviä kissojen takia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Ulla ja nythän pääsetkin jo kohta tositoimiin! Kissat varmasti tykkäävät leikkiä koristeilla, saatan kuvitella. Kunhan eivät innostu kiipeämään kuuseen :)

      Poista
  10. Täälläkin oli kirkko täpösen täynnä eilen kun kauneimpia joululauluja meilläkin laulettiin. Mukavaa joulua sinulle ja perheelle!

    VastaaPoista
  11. Kirkkokonsertit ovat ihania! Kauniita kuvia sinulla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä kirkossa on aina ihan oma rauhallinen tunnelmansa. Mukavaa, että pidit kuvistani :)

      Poista
  12. Hei!
    Så fint du har pyntet til jul. Det er deilig med jul.
    Ha det godt! Anne

    VastaaPoista
  13. Hei!
    Så fint du har pyntet til jul. Det er deilig med jul.
    Ha det godt! Anne

    VastaaPoista
  14. Rauhaisaa joulua! Kauniita joulutunnelmia sinulla kuvissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos samoin Huopalintu! Jouluna tunnelma on tärkeää.

      Poista
  15. Mistä olet löytänyt tuon sinisen kimmeltävän käpy-koristeen? Upeita koristeita :) Minäkin niin toivon valkoista joulua, ei oikein ole vielä joulumieltä kun jatkuvasti vain sataa ja on harmaata. Rauhaisaa joulunaikaa sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo käpykoriste on oikeastaan hopeanvärinen. Mielestäni ostin joskus tiimarin loppuunmyynnistä, en ole kyllä ihan varma. Pidän itsekin noista paljon. Jouluna voisi tosiaan olla satamaatta edes vettä! Lunta me emme ainakaan saa, niin lämmintä on. Iloa jouluusi =)

      Poista
  16. Kauniita koristeita ja ihania kukkia! Meillä kuusi odottaa vielä ulkona. Vasta sisälle tuotu kuusi tuoksuu sitten ihanalta. Lehtikuusen kävyt ovat kauniita, harmi kun niitä on vaikea saada. Olisi pitänyt istuttaa lehtikuusi pihalle..... Minusta on muutenkin kaunis puu. Leppoisaa joulua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Gitta! Kuusen tuoksu on jo lieventynyt, joten tosiaan tuoksuu eniten juuri sisälle tuotuna. Lehtikuusi on kaunis, missä sille on tilaa. Minä haaveilen semmoisesta pienestä riippalehtikuusesta. Lehtikuusi on niin kaunis keväälläkin vaaleanvihreine neulasineen. Leppoisaa joulua sinullekin :)

      Poista
  17. Hyvää joulua sinullekin!!!! Mitä, onko jo ilmestynyt uusia siemenkuvastoja ????? Minä en ole vielä saanut yhtään (eikä kyllä saisi tullakaan, kun siemeniä on jo nyt niin paljon, mutta ei liikaa)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siemeniä on tosiaan ihan tarpeeksi omastakin takaa, mutta aina jotain huvittaisi tilata. Exotic gardenin nettisivuja olen tutkaillut ja nyt sitten lävähti ihan kuvastokin jo kotiin houkuttimeksi. =D

      Poista
  18. Meillä mökillä on vihreitä tiittejä joka paikassa. Jos pakkaset tulevat, ei ole paljon kevätkukkijoita ensi keväänä. Hyvää joulumieltä ja iloa ensi vuodelle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinhän ne pakkaset sitten tulivat ainakin tänne meille. Saas nähdä, mitä kasvit siitä tuumaavat. Toivottavasti eivät kaikki kupsahda. Iloa tulevalle vuodelle sinullekin!

      Poista
  19. Vastaukset
    1. Kiitos maatuska! Joulu meni ja nyt aatokset ovat jo keväässä.

      Poista
  20. Ihanan jouluisia ja kauniita kuvia!
    Hyvää joulua sinulle!

    VastaaPoista

Jokainen kommentti ilahduttaa kovasti!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...