22 tammikuuta 2015

Tästä se lähtee....

No niin, tässä sitä ollaan suurien kysymysten äärellä, oman blogin alkumetreillä. Olen vuosien saatossa seurannut paljon blogeja monistakin aiheista ja saanut ihailla hienoja kuvia sekä nasevaa ajatuksen virtaa. Jossain mielen sopukoissa on muhinut ajatus siitä, että ehkäpä minäkin joskus rohkaistun ja kokeilen, vaikuttaa niin eri kivalta tuo bloggaus!

Puutarhurointia olen harrastunut jo jonkun tovin. Puutarhat eivät ikinä ole olleet mitään plantaaseja, mutta hyvin olen niihin saanut ainakin lajeja mahtumaan ;) Suurempi puutarha voisikin käydä tällä periaatteella liian tyyriiksi kukkaroparalle. En voi kehua omaavani mitään varsinaista logiikkaa tai teemaa. Kauniit kasvit, jotka kasvavat hyvin ovat kaikki tervetulleita. Eikä se kasvukaan niin tärkeää ole, jos yksilö on vain PAKKO saada! Viime aikoina olen kiinnostunut myös perennoiden siemenkasvatuksesta, mikä on laiselleni kärsimättömälle puutarhurille melkoinen koetus, vaikka nopeimmat toki kukkivatkin jopa jo ensimmäisenä vuonna (sanovat).Akileija 'Green Apples'

 Viimeisimpiä villityksiäni ovat akileijat. Ovat vain kertakaikkiaan vastustamattoman kauniita ja voivat keskenään risteytymällä tuottaa vaikka mitä ihanuuksia :) Tässä kuvassa on valmiina taimena hommattu lehtoakileija 'Green Apples'. Vihreää siinä on kylläkin vain nuppuvaiheessa. Kukan autessa se muuttuu vähitellen valkoiseksi. Kaunis kasvi kuitenkin ja helppo. Tälle "omppulolle" saattaa olla käynyt ikävästi syksyisessä sipulinistutusvimmassa, ehkäpä mylläsin niin, että tämä ei enää keväällä nouse...Onneksi olen tilannut ja kylvänytkin jo viime kesänä lavaan joukon erilaisia akileijoja, näistä kerron myöhemmin lisää!


Pyrin pitämään blogin hyväntuulisena paikkana, jossa kummastellaan ja ihastellaan, milloin mitäkin puutarhahörhölle tärkeää kysymystä. Olet lämpimästi tervetullut mukaan kanssani sekä lukemaan että kommentoimaan. Toivottavasti blogini auttaa hieman myös itseäni muistamaan, että mitä kaikkea sitä onkaan pihaansa tullut haalittua!

 -Kurjenkello-

4 kommenttia:

  1. Jee, kivaa, uusi blogi ! Tästä se tosiaan alkaa. =) Sä oot osannut tehdä jo niin hienon bannerinkin. Mäkin olen pari kertaa yrittänyt, mutta ne ovat olleet aina niin susirumia, että olen katsonut parhaaksi olla kokonaan ilman. ;)

    VastaaPoista
  2. Kiitosta vaan :) Kyllä tää aika sähläämistä vielä on! Täytyy nyt koittaa tulla sun blogiin lukijaksi, jos osaan.

    VastaaPoista
  3. Hei, täältä löytyikin ihana uusi puutarhablogi, jään lukijaksi :)

    VastaaPoista

Jokainen kommentti ilahduttaa kovasti!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...