25 maaliskuuta 2015

Maanpeitekasveja ja kesän odotusta

Kylmät kelit eivät houkuttele puutarhakierrokselle. Tuli jo totuttua ihaniin lämpöisiin päiviin ja tänään satoi hieman luntakin, blaah. Narsissi-istutukseni nuokkuvat kylmissään, mutta en ole jaksanut alkaa niitä sisällekään raahata.

Kuva-arkistossani on onneksi edelleen kuvia, joten haaveillaan sitten kesästä jälleen :) Etsin joitakin kuvia maanpeitekasveista, sillä pidän tietysti myös niistä! Maanpinnan kattaminen kasveilla on myös järkevää. Rikkaruohojen nyppiminen saattaa olla toki terapeuttista, mutta loputonta.
Hopeahärkki ja taustalla kukkii rönsytiarella

Hopeahärkki on hauska kasvi, jolla on myös hauska nimi. Itseasiassa tulee usein mietittyä, että kuka noita kasvien nimiä oikein keksii, monesti on mielikuvitusta käytetty oikein huolella ja mitähän härkkikin tarkoittaa?



Hopeansävyt lehdissä selvästikin kiehtovat minua. Helpolla hopeanvälkettä saa hopeatäpläpeipin avulla, kuten nimestä voikin arvata. Se on muuten myös tosi kaunis ruukussa kesäkukkien kaverina. Jostain olen myös lukenut, että lehtokotilot eivät voisi sietää hopeatäpläpeippiä. Tiedä siitä sitten, luulen että ne ahmatit sietävät ihan kaikkea!


Suikeroalpi





Suikeroalpi on nimensä veroinen suikertelija. Tämä 'Aurea' keltaisine lehtineen on hieman hillitympi taivaltaja. Tämä on myös yksi luottokasvini ruukkuistutuksissa. Hieno kasvi yhdistellä muiden joukkoon.











Erilaiset ajuruohot ovat ihania. Pikkiriikkiset lehdet ovat niin suloiset puhumattakaan kukista ja tuoksusta.








Keväässä, kun kai ollaan, niin täytyy pistää yksi varhainen kukkija mukaan. Kaihonkukka kukkii runsaasti ja muodostaa loppukaudeksi rönsyävän tiiviin lehdistön. Siitäkin on iloa siis myös kukinnan jälkeen. Tämä leviää kyllä tehokkaasti pitkin pihaa. Muurahaiset näyttävät tykkäävän kuljetella sen siemeniä joutessaan.


























Lopuksi vielä jonkin sortin erikoisuus omassa pihassani, Meehania Cordata. Jos jollakulla on kokemuksia kasvista, niin olisin innostunut kuulemaan! 

Olen saanut uusia lukijoita, kiitos teille ja tervetuloa kovasti joukkoon mukaan!
 







10 kommenttia:

  1. Kiitos Kurjenkello, minäkin lukeudun "hurahtaneiden " touhottajien joukkoon:) Kiva blogi sinulla!Täälläkin narsissit kärsivät kylmästä, välillä toin niitä sisälle yöksi, mutta en siten jaksanutkaan enää. Kylmää on tuolla ulkona ollutkin, vaan aurinkoa toivoisi enemmän tietysti. Minäkin tykkään suikeroalpista, se kyllä leviää esim. nurmikossa aivan huomaamatta, on muuttanut jo marjapensaidenkin alle meillä. Kasvutapansa vuoksi on tosiaan hieno ruukkuun istutettuna. Kiva katsella arkistokuvia, eihän sitä kesällä ehdi sisällä käydä kuin kääntymässä.. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Tuulikki ja mukavaa, mikäli blogini miellyttää :) Kävinkin muuten kurkkaamassa sinunkin blogissasi, siellähän olikin vaikka mitä. Tulen paremmalla ajalla uudestaan! Sinnikkäästi nuo narsissit tuntuvat tuolla pinnistelevän. Tänään olivat taas jo ihan ehtoja, vaikka kylmällä koetellaankin. Helmilijat tuntuvat kärsivän enemmän.

      Poista
  2. Sulla on niin kauniin ja hyvinvoivan näköinen hopeahärkki. Se on kukkiessaan todella suloinen, ihana valkoinen kukkapilvi. =) Oikein ihastuin siihen viime kesänä, vaikka olen joskus hopeahärkkiäkin ollut laittamassa mustalle listalle. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, niin se sijoitus listalla vaihtelee! Tässä vaiheessa kaikki kasvit tuntuu ihanilta, kun vaan odottaa ja odottaa...Akileijatkin ymmärsi alkaa vihdoin itää, kun uhkasin viskata menemään mokomat. Noh, eihän ne edes ole olleet kasvatuksessa kuin muutaman viikon ja hermo meinas jo mennä odotellessa :D

      Poista
  3. Voi kun kesää jo kuvissasi, olisipa jo... no odotellaan :D
    Haastetta olis nyt tulossa, käyhän kurkkaa blogissani. Kyseessä on meille luonnosta ja kasveista pitäville varmasti tärkeä haaste!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tuitiina haasteesta! Täytyy käydä kurkkaamassa. Juu, kesää odotellaan kovasti, mutta kohtahan se on jo täällä :)

      Poista
  4. Olen havitellut ajuruohoa pihaani maanpeitekasviksi. Pidän kelloista, ja niitä minulla jo onkin, mutta ajuruoho natsaa seuraavaan puutarhasuunnitelmaani. Hyvä idea.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Riitta kommentistasi! Ajuruoho on kyllä kaunis ja peittävä kasvi. Suht kuivassa ja auringossa menestyy hienosti, se perinteinen versio varsinkin. Puutarhasuunnitelmia on muuten aina niin kiva tehdä ja toteuttaa :)

      Poista
  5. Ihania kasveja, tykkään näistä kaikista kovasti. Tuo Meehania on hieno, en ole koskaan kuullutkaan. Googlasin, että minttukasvi, varjokasvi. Kaunis. Mistä näitä saa? Kevätkaihonkukasta pidän erityisesti, ostin viime keväänä valkoista ja sen kukintaa odotan innolla. Toivottavasti leviää. Olisi vielä sellainen sinivalkoinen starry eyes-versiokin. Lähetäpä niitä muurahaisiasi tännepäin tallustelemaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia Sametti Hortensia. Mäkin olen tuota Meehaniaa googlettanut ja ihan nätti kukkakin sillä pitäis olla. Toivottavasti kukkis, hengissä se näytti ainakin vielä olevan! Vakka-Taimesta on kasvi mulle tuotu, myyjät olivat äidilleni ja kälylleni kasvia kehuneet.
      Se on muuten huippua, kun kasveista on kaikkia ihania versioita ja sit haluais tietysti ne kaikki! Valkoinen kaihonkukka kuulostaa tosi kauniilta, kuvia odotellessa :)

      Poista

Jokainen kommentti ilahduttaa kovasti!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...