11 lokakuuta 2015

Päivän väri on ruskea

Ei pysy hämäläinen mukana ilmojen herran metkuissa. Vasta hiljan oli ihanan aurinkoista ja lämpöistä ja nyt jo heti kohta mentiinkin pakkasten puolelle. Liikaa vauhtia ja vauhdikkaita käänteitä, sanon minä! Puutarhatyöt olen kuitenkin saanut aika reilaan, mistä olen onnellinen. Yksi homma tämän syksyn to do-listalta raksittu!


Kärhöjen palleroisia siemenkotia

Romattisesta hempeydestä on hypätty suoraan, ah niin muodikkaisiin ruskeisiin sävyihin. Pukeudun toki mielelläni ruskeaan ja murrettuihin sävyihin, mutta puutarhassa kaipaan väri-iloittelua. Hieman onkin mieli apena, kun katselee kaikkea ruskeaa ja repsottavaa, jota puutarha nykyisellään tarjoaa.

Punahatut pukeutuvat ruskeaan

 Punahatutkin ovat vaihtaneet pinkit ruskeaan. Kukka on muodoltaan niin koristeellinen, että pakkasen puremanakin, niissä on vielä ilmettä. Punahattuja on saatava lisää ensi kesän puutarhaan, niin monta hyvää puolta niistä löytyy. Jostain juuri luin, miten ne voivat levitä riesaksi asti. Eipä ole meillä semmoista "ongelmaa".
Syyshortensia oli vasta ihanaa valkoista hattaraa, nyt sekin on saanut ruskehtavan värin ylleen. Auringon paisteessa se on kaunis brunettenakin, vai onko blondeilla silti aina hauskempaa?


Auringon kultaama hortensian kukinto


Aamuinen kuura ja hennot auringon säteet ovat syksyn puutarhan valttikortit. Luonnon talviunille käyminen on rauhoittavaa. Saa itsekin hellittää ja alkaa haaveilla jälleen uudesta keväästä ja kesästä. Unelmat kantavat ja antavat voimaa.


Hämähäkin luomaa kauneutta


Sinipiikkiputket loistivat kiitettävän pitkään metallisissa sinisen sävyissä. Nekin ovat jo myöntäneet tappionsa ja vaihtaneet hillitympään lookiin. Ovat koristeellisia näinkin.
 Valkopallo-ohdake on muuttunut valkoisesta charmikkaan harmaaksi. Nämä saisivat puolestani levitä siemenestä ihan rauhassa. Pallo-ohdakkeet ovat edukseen runsaana kasvustona.Tämmöisen kimpun sain kerättyä vielä viikko sitten. Enpäs osannut arvata, että jääkin sitten tämän kauden viimeiseksi kunnon kimpuksi.


Kesän viimeisiä kukkijoita


Ilma on kirpeän raikas ja aurinko paistaa, mikä mahtavin keli siis haravointihommiin! Mukavaa sunnuntaita kaikille!

19 kommenttia:

 1. Voi, kauniilla pihallasi riittää syksylläkin ihasteltavaa! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kauniista sanoistasi Kaisa Reetta! Kukkien loisto on mennyttä, syksyisen puutarhan kauneus on karumpaa sorttia, mutta siihen on nyt tyytyminen =)

   Poista
 2. Voi, kauniilla pihallasi riittää syksylläkin ihasteltavaa! <3

  VastaaPoista
 3. Kaunis kimppu! Joo, värit alkavat olla vähissä.

  VastaaPoista
 4. Kauniin ajatuksen kirjoitit kuuraaamuista. Ne kuuluvat yhtenä osana syksyyn ja niissä on jotain levollisen kaunista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pelaguu! Kuura on kaunista. Nyt täytyis kuvailla kuurakuvia urakalla, mutta ikinä ei muka ehdi tai viitsi, kun on liian kylmä =)

   Poista
 5. Hyvin olet vanginnut kuuran puremat kukat. Minä jäin kaipaamaan syysvärejä. Monien lajien osalta syksy oli tylsä. Kaipasin vaahteroiden hehkua. Vain tavallinen vaahtera sai värinsä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ulla! Ihan totta syysvärit jäivät uupumaan! Saikohan puutkin shokin näistä kylmistä.

   Poista
 6. Niinpä, hiljalleen se hiipuu puutarha..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinpä siinä käy, mutta kohta voi alkaa jo kahisuttelemaan siemenpusseja ja haaveilemaan ensi keväästä :D

   Poista
 7. Niin on jo ruskean ankeaa, mutta onneksi sinulla oli viimeisenä nuo raikkaat pinkit. Ensi kesää ja kukkaloistoa odotellessa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, ei ole puutarhassa enää pinkkiä! Hieman olen ärsyyntynyt, että nyt jo piti kylmän kaikki korjata, kun vielä kesäkin oli niin kylmä, mutta ei auta valittaa. Ensi kesää odotellen vaan :)

   Poista
 8. Voih tuota ruskeaa. Mutta onneksi sinulla on tuo kaikkein kaunein taustakuva joka ilahduttaa aina kun tulee tänne. Olet ollut ahkerana kun kaikki hommat olet tehnyt, jee. Harmi kun nämä pakkaset tulivat niin aikaisin, vielä moni ihanuus kukkisikin. Plähh.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, mikäli taustakuva ilahduttaa! Aion pitää sen koko talven, jotta saan kaipaamani pinkkiterapiaa =) Kuolleita kukkia pitäisi purkeista vielä tyhjentää kompostiin, miten ankeaa. Muuten on kaikki mallillaan. Pakkaset tulivat ihan liian aikasin, monet nuput jäivät aukeamatta.

   Poista
 9. Kivasti olet ottanut pakkasen puremat kuvat :)

  VastaaPoista

Jokainen kommentti ilahduttaa kovasti!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...