06 lokakuuta 2015

Kaksi haastetta ja Aulangon puistometsääIlmat kylmenivät sitten ihan urakalla, hrr! Liikaa, jos minulta kysytään. Pihatyöt eivät täten houkuttele, joten on hyvä hetki paneutua toviksi haastekysymyksien pariin. Vastaan tässä samalla kertaa sekä Pelaguun että Riitta Jylhän kysymyksiin. Kiitos teille molemmille kunniasta!

Bloggerilla on ilmeisesti jotain tätä postausta vastaan koska heittelee tekstejä miten sattuu, eikä hyväksy muutoksia. Tässä jutussa onkin nyt sitten erilaisia fontteja ja tyylejä luovasti sekaisin. Ihanaa tämä tietotekniikka välillä, argh!
.

Kävimme viikonloppuna Aulangon puistometsässä kävelemässä. Ilma oli mahtava, aurinko paistoi ja puut loistivat syksyisissä väreissään. Kahvi maistui varsin makoisalta, kun sen sai nauttia näin upeissa maisemissa. Luonto oli niin kaunis, että oli pakko napsia muutamia kuvia muistoksi. Kaikki tämän jutun kuvat ovat siis Aulangolta.


Aino-joutsen oli meitä vastassa. Sen puoliso Janne loukkaantui pahoin keväällä puolustaessaan kotilampea reviirikiistassa laulujoutsenia vastaan. Siipeensä pahasti saanut Janne vietiin hoidettavaksi, mutta huonosti siinä lopulta kävi. Yksinäinen Aino jäi uiskentelemaan orpona lammelle. Melko surullinen tarina siis, mutta ehkäpä Aino löytää vielä uuden urhon rinnalleen.
Mutta sitten Pelaguun kysymysten kimppuun!

1. Rakkain muistosi lapsuudesta?
En osaa nimetä yhtä tiettyä muistoa. Pidin jo lapsena paljon luonnosta ja eläimistä, joten metsissä juoksentelu kavereiden kanssa ja eläinten hoitaminen ovat jääneet mieleeni. Ulkona tuli paljon touhuttua, ei olleet vielä älylaitteet kehittyneet ihmisten aikaa varastamaan.

2. Aika, johon haluaisit palata tai kokea?
Aikamatkailu olisikin mielenkiintoista! Voisin käväistä ainakin kultaisella 60-luvulla! Silloin tehtiin semmoista musiikkia, jota kuuntelen suurella sydämellä!


3. Kirja vai aikakauslehti?
Molempia luen, mutta kirjoista pidän enemmän. Kirjat kestävät aikaa ja hyvän kirjan voi lukea vaikka kymmenen kertaa kyllästymättä. Aikakausilehdet jäävät monesti selailuasteelle ja päätyvät paperikeräykseen. Puutarhalehteni toki säästän ja meinaankin jo hukkua niihin!

 

 


4. Minkä kirjan luit viimeksi?
Nyt on menossa jännärivaihe. Viimeksi luin Grishamin Firman. Seuraavaksi aloittelen tanskalaisen Mikkel Birkegaardin trilleriä Libri di lucan arvoitus.
 
5. Romaani, puutarhakirja vai joku muu, mikä?
Monenlaiset kirjat viehättävät, sillä pidän lukemisesta todella paljon. Puutarhakirjoja olen keräillytkin jonkin verran. Vapaa-ajalla tykkään pitää lukemistoni viihdyttävänä ja suhteellisen kevyenä 


6. Mökki vai matkailu?
Matkailu avartaa, mutta on aika vaivalloista toisinaan. Ehkäpä siis valitsen mökkeilyn. Sinnehän voisi perustaa vaikka mökkipuutarhan!

7. Maa, joka sinua kiinnostaa ja johon haluaisit matkustaa?
 Moni! Joskus olisi hieno käydä vaikkapa Japanissa hanamin aikoihin kirsikkapuiden kukintaa katselemassa.
 
8. Lempi vuodenaika?
Kevät! Luonnon herääminen pitkän talven jälkeen on aina yhtä voimaannuttavaa.9. Käytkö jossain kansalaisopiston kurssilla, jos niin missä?
Joo, olen jo monta vuotta käyny jumpassa. Moni muukin kurssi kuulostaisi mielenkiintoiselta, jos olisi aikaa ja voimavaroja. Usein olen suunnitellut aloittavani jonkin uuden kielen opettelemisen, ehkä joskus on aikaa ja voimavaroja.
 
10. Mielenmaisemasi tai lempimaisema?
 Tässä postauksessa näkyy aika hyvin lempimaisemani. Suomalainen puhdas luonto. 
11. Mitä harrastat talvella?
Käyn jumpassa, luen ja odotan kevättä =)


 Sitten Riitta Jylhän kysymykset.


1. Mikä sai sinut hakeutumaan puutarhablogien pariin?
Aloin kaivata järjestelmällisempää kirjaamista omille tekemisilleni. Blogissa kaikki pysyy jokseenkin järjestyksessä ja sinne saa kätevästi kuvatkin talteen. Blogin pitäminen alkuun kuitenkin mietitytti ja pohdinkin, että teenkö siitä julkista ollenkaan. Kuitenkin tämä puutarhaihmisten yhteisöllisyys ja kannustava ilmapiiri rohkaisivat aloittamaan ihan julkisen blogin. Enkä ole katunut kyllä päivääkään, niin mukavaa tämä on! 
 
2. Kenelle kirjoitat blogissasi?
Ajattelen lukijoita, joten pyrin kirjoittamaan suhteellisen selkeästi ja kiinnostavasti ja etsimään ne parhaimmat kuvatkin. Kirjoitan myös itselleni ja kirjaan blogiin asioita muistiin hataran pääni tueksi.

3. Kaunein ajatus puutarhastasi?
Parhaimmillaan kokee onnistumisen iloa, kun jokin kasvi oikein kukoistaa tai on onnistunut luomaan jonkin kauniin yhdistelmän. Silloin ajattelee, että onhan tämä puutarha ihan onnistunut!4. Rumin ajatus puutarhastasi?
Itsekritiikki kuuluu vahvoihin puoliini ja joskus ryven aikamoisessa tuskassa, jolloin kaikki näyttää sekavalta ja  tekisi mieli tarttua trimmeriin ja leikata kaikki matalaksi. Onneksi useimmiten osaan jo ajatella positiivisesti ja draamailu jää vähemmälle.
 
5. Mitä haaveilet ensi kesänä tekeväsi puutarhassasi?
 Haaveilen, että kaikki tämän vuoden hankinnat ovat hengissä ja tietysti kukkivat upeasti. Ensi kesälle ei ole sen suurempia urakoita mielessä. Pitkä talvi voi kuitenkin saada taas pääni kehittelemään uusia ideoita, se jää nähtäväksi.
 


6. Miten suunnittelet ja toteutat: hetkessä vai pitkään harkiten?
Harkitsen, mutta en kovin pitkään tai ainakaan loppuun saakka. Menen kasvit edellä ja hommaan ensin kasvin ja sitten sille paikat. Eräänlainen logiikka hankinnoissa kuitenkin on, niiden on istuttava väreiltään ja olemukseltaan jo olemassaoleviin kasveihin.
 
7. Eteneekö puutarhasi talvella?
Pään sisällä ehkä.

 

8. Mitä vielä teet tänä syksynä puutarhassasi?
 Leikkaan perennat, haravoin ja tyhjennän ruukut. Vien koriste-esineitä varastoon ja etsin mahdollisia kotiloita, jotka yrittävät etsiä talvehtimispaikkaa puutarhastani. Ehkäpä istutankin vielä jotain, mikäli talvi ei yllätä taas tätä puutarhanhoitajaa.

9. Mikä voisi korvata puutarhan?
En tiedä voisiko puutarhaa sinänsä mikään korvata, mutta korvaamaton se ei ole. Elämässä on paljon tärkeämpiä asioita, joista en halua ajatella joutuvani luopumaan. Puutarhasta voisin luopuakin, vaikka ikävää se tietysti olisi.
 
10. Onko mukavampi olla puutarhassa vai kertoa olleensa puutarhassa?
Puutarhassa oleminen on parasta!
 
11. Jos et bloggaisi, minne purkaisit ajatuksesi puutarhasta?
Varmaan jatkaisin perinteistä ruutuvihkosysteemiä ja sitten väsyttäisin lähipiiriäni entistä enemmän puutarhahöpinöilläni
 
12. Mitä eniten odotat ensi keväältä?
Aurinkoa, valoa, linnunlaulua ja ensimmäisiä sipulikukkia!

En jatka haastetta nyt eteenpäin, kun se tuntuu kiertäneen jo vähän joka blogissa. Tässä vielä haasteen säännöt, mikäli joku haluaa tarttua haasteeseen ja vastata näihin kysymyksiin. Tulen lukemaan vastauksesi mielelläni!

1. Kiitä palkinnon antajaa ja linkkaa hänen bloginsa postaukseesi
2. Laita palkinto esille blogiisi
3. Vastaa palkinnon antajan esittämään 11 kysymykseen
4. Nimeä 5-11 blogia, jotka mielestäsi ansaitsevat palkinnon ja joilla on alle 200 lukijaa
5. Laadi 11 kysymystä, joihin palkitsemasi bloggaajat puolestaan vastaavat
6. Lisää palkinnon säännöt postaukseen
7. Ilmoita palkitsemillesi bloggaajille palkinnosta ja linkkaa oma postauksesi heille, jotta he tietävät mistä on kyse.

  

12 kommenttia:

 1. Todella upeita kuvia syksyn kauneudesta! Ajatuksiasi oli myös mukava lukea.

  VastaaPoista
 2. Kiitos kivoista vastauksista! Niitä oli mukava lukea. Ihanat ruska kuvat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pelguu! Maisemat olivat upeat, nyt sitten kylmät yllättivät.

   Poista
 3. Ihanat ruska kuvat kivoja kysymyksiä ja vastauksia kiva on niitä lukea :)

  VastaaPoista
 4. Kivat vastaukset ja upeat kuvat!

  VastaaPoista
 5. Surullinen tuo Ainon tarina, vaan onpa sillä komea lampi, missä uiskennella. Muutenkin olet ottanut niin syysaurinkoisia kuvia.
  Minusta puutarhabloggaajien yhteisö on todella upea, paljon samanhenkisiä turisijoita.

  VastaaPoista
 6. Aulanko on upea paikka, pari kertaa olen käynyt siellä. Kauniita kuvia ja mukavia vastauksia,

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Aulangolla kyllä kelpaa tallustella ihan joka vuodenaikana :)

   Poista

Jokainen kommentti ilahduttaa kovasti!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...