07 marraskuuta 2015

Marraskuun lumo!

Joka vuosi ei hemmotella näin upealla syksyllä! On saatu iloita auringosta ja lämmöstä räntäsateen sijaan. Olen nauttinut tästä syksystä täysillä. Valolla on suuri merkitys jaksamiseen. 

Luonnon timantit loistavat, vai keijutko tuikkivat?

Puutarhassa alkavat työt olla paketissa, haravoimista ja siistimistä saisi jatkaa maailman tappiin, tai ainakin lumentuloon asti. Loput askareet säästän kuitenkin keväälle, silloin virtaa ja intoa puutarhatöihin riittää vaikka muille jakaa




Heinien välkettä


Marraskuu, synkkä ja apea, mutta luonto on edelleen niin kaunis! Karulla ja riisutulla tavalla se on lähes taiteellinen. Hienoilla kameroilla ja taiteellisilla silmillä saa varmasti upeita luomuksia. Minäkin yrtin parhaani kännykällä ja vähemmän taiteellisilla silmillä =)


Kasvit ovat kuin sokerikuorrutettuja, melkein tekisi mieli rouskaista! Ihania, pehmoisia ja rapsakoita samaan aikaan.



Marraskuu voi masentaa, mutta ajatelkaas, miten marraskuussa voi ihan hyvällä omallatunnolla jäädä sohvalle rötväilemään. Saa sytyttää kynttilöitä pimeiden iltojen iloksi ja harrastaa vaikka jotain. Olen alkanut taas kutoa sukkiakin, ei kovin räväkkää menoa siis, mutta kotoisaa. Pieni lepotauko puutarhasta tekee ihan hyvää, ei sitä jaksaisi ympäri vuoden olla niin innostunut.



Maisema muuttuu ja puutarha pelkistyy. Poissa ovat kaikki kauniit kukkijat, mutta onneksi vain hetkeksi. Puihin ja oksiin on kiva asetella kausivaloja tunnelmaa luomaan. 



Ne elementit, jotka kesällä jäävät syrjään, korostuvat nyt kauniisti Sammaleiset kivet ja kannot viehättävät kovasti. Tiaiset hyppivät kivien päällä ja etsivät syötävää ja oravat piilottelevat jemmojaan. Niiden touhuja on kiva seurata.
 


Purppuraheisiangervo on nyt ehkä kauneimmillaan. Se pitää vielä visusti kiinni lehdistään, joissa on upea syvän punainen hehku. Auringon välkkyessä lehtien läpi, näky on lumoava.



Pienet happomarjani ovat jo luopuneet lehtiensä väreistä, mutta niiden punaiset marjat ilostuttavat marraskuisessa maisemassa.



Suikeroalpi ei näytä vielä ottaneen kovasti itseensä, vaan jaksaa suikerrella pitkin rautaisen padan kylkeä. Padassa se talvehtiikin ja kaverina sillä on rungollinen pallotuija. Padan olen vuorannut styroksilla ja hyvin ovat talvet menneet.




Pienessä puutarha-altaassamme on monena aamuna ollut jo kevyt jää pinnassa. Pumppu pestiin jo ja vietiin talvisäilöön.




Taivas on ollut upea iltaisin, mitä värejä!

Mukavaa viikonloppua ja isänpäivää kaikille!

38 kommenttia:

  1. Tosi hienoja kuviahan sä olet kännykällä saanut. Varsinkin nuo heinät ovat hienot. On ollut tosiaan aika erikoinen syksy. Minä kyllä jo odotan kuivia pakkaskelejä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Vilma =) Nyt vasta viime päiviä on ollut tyypillistä pimeää ja märkää. Lunta vois kyllä vähän tulla, että olisi valoisampaa.

      Poista
  2. Voih, miten kauniita kuvia! Mukavaa viikonloppua sinnekin!

    VastaaPoista
  3. Vastaukset
    1. Marraskuukin on kaunis, vaikka ei heti uskoisikaan :)

      Poista
  4. Voi miten herkän kauniita kuvia ja taiteellisia, olet saanut kuvattua sen marraskuun hengen! Kasvit eivät rehentele upeilla lehdillään ja kukillaan vaan rungoillaan, ja kasvukautensa päättävillä lehdillään huurrettuina, kauniina ja herkkinä! Vihreät sammaleet loistavat nyt kirkkaan vihreinä, kesällä ne jäivät huomaamatta! Jokaiselle on oma aikansa, jokaisena aikana on omat kauneutensa.

    Kaunista isänpäivää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!! Juuri niinhän se on, että kauneutta saa nyt etsiä hieman eri vinkkelistä, mutta vaihteluahan se on. Vuodenajoissa on kaikissa omat hyvät puolensa. Kukapa sitä nyt jatkuvaa kukkaloistoakaan jaksaisi, heh!

      Poista
  5. Marraskuukin voi olla kaunis. Hienoja loppusyksyn kuvia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Riitta! Olen alkanut nähdä marraskuuta ihan uusilla silmillä =)

      Poista
  6. Hienot kuvat! Minustakin on mukava loikoilla syksyllä ja suunnitella tulevaa kevättä;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia Maarit! Kevään suunnittelu on ihan parasta! Eikä loikoilukaan hassumpaa ole =)

      Poista
  7. Sain inspiraatioita sinun kuvistasi.
    Teillä on selvästi kylmempää kuin täällä kaakkoisella rannikolla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onpa kiva kuulla eilamar, että oikein inspiraatiota =) Nyt on kelit taas aika lämpöiset, mutta marraskuun tuttu harmaus on löytänyt tiensä tännekin.

      Poista
  8. Kauniita marraskuun kuvia, kyllä valolla on suuri merkitys!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sirpa! Valolla on mieletön merkitys. Nyt, kun sitä ei enää aurinko anna, onneksi on kynttilät ja kausivalot, joilla voi vähän tunnelmoida.

      Poista
  9. Aivan ihania kuvia. Hienosti olet saanut kuvatuksi valon. Mukavaa isänpäivää!

    VastaaPoista
  10. Ihania kuvia!!!! Omalla kännykälläni ei saa lähellekään noin hienoja kuvia!!!! Olet taitava :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kehuista, lämmitti mieltä! Ei sinunkaan kuvissasi mitään vikaa ole!, olen sen todennut! Kunnon kameraa kyllä tekisi mieli, mutta osaisiko sillä sitten kuvata ollenkaan?

      Poista
  11. Älä yhtään vähättele taitojasi, upeita kuvia otat. Luin nuo aiemmat kirjoituksesi, olet tehnyt niin kauniita hankintoja tänä kesänä. Minulla ei oikein nuo kurjenpolvet menesty niin oli ihana katsella reheviä kuvia niiden kauneudesta. Odotan jo innolla ensi kesän hankintojasi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Sametti Hortensia! Harmi, ettei sinulla kurjenpolvet menesty, mikähän siinä on? Kannattaa kokeilla erilaisia, valikoimaa kyllä riittää . Hehee, hankintoja on tosiaan tehty, ihan kauhistuttaa. Ensi kesänä sais vähän hillitä, mutta saas nähdä pystyykö siihen =D

      Poista
  12. Syksy on kyllä ollut ihanan lämmin, viikolla oli täälläkin 10 astetta lämmintä, oli mukavaa puuhastella pihalla. Kauniita kuvia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämmöinen lämmin syksy on niin mieleeni, kun olen kova palelemaan. Ei tarvitse ihan niin montaa kuukautta palella =) Kiitos!

      Poista
  13. Upeita kuvia! Marraskuu on täynnä erilaisia värisävyjä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Marraskuussakin tosiaan on erilaisia sävyjä, luonto on kaunis aina!

      Poista
  14. Kuvasi olivat kuin maalauksia! <3
    Minäkin postasin vähän samasta aiheesta. Taidetaan kaikki olla vähän marraskuun lumoissa. Minä ainakin olen ihan ensimmäistä kertaa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Riina! Joo, marraskuu yllätti positiivisesti!!

      Poista
  15. Todella lumoavan kauniita kuvia olet kamerallasi vanginnut marraskuun pihalta.
    Keijut viihtyvät pihallasi ja sinulla on niille silmää.

    VastaaPoista
  16. Hei!
    Fantastiske høstbilder. Vakkert.
    Ha det godt Anne

    VastaaPoista
  17. Beautiful pictures !! Inspiring colors and an amazing light !!
    Greetings

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Thank you for your kind words, Ela! Welcome to follow my blog =)

      Poista

Jokainen kommentti ilahduttaa kovasti!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...