20 helmikuuta 2016

Siemenkylvöt mielessäin

Nyt on vaihteeksi satanut sitten lunta ja maisemat ovat ihan lumiset. Minä olen tähän talveen jo niin ryytynyt, että haluan keskittää ajatukset tulevan kevääseen ja kesään. Siemenkasvatushässäkkä lähestyy vääjäämättä, joten tein muutaman kollaasin siitä, mitä aion tänä vuonna kasvattaa. Ihmeen hyvin olen pitänyt itseni kurissa ostosten kanssa, vanhaa varastoa on sen verran, jotta niinhän taisin joskus oikein luvatakin.



Tänä vuonna kasvatan muutamia kasveja, joissa olen pitänyt pidempää taukoa. Tuoksuherneet kuuluvat siihen sakkiin. Alhaalla vasemmalla olevat jättiverbenat ovat saaneet jo kylmäkäsittelyn ja itäneet. Nyt pienet kasvivauvat ovat kasvilampun alla vahvistumassa. Ei voi jälleen kuin ihmetellä, miten pienestä rääpäleestä sitä syntyykään loppukesään mennessä suuri ja näyttävä kukkija. Unikoita on hamstrattuna vaikka minkälaisia, joten niitä tulee varmasti kylvettyä paljon. Ovat kauneudessaan ja helppoudessaan verrattomia.
 



Valkoisten kukkien ystävä kun olen, niin aina täytyy saada jotain uutta kokeiltavaa. Leijonankitoja en ole itse vielä koskaan kasvattanut ja tuo sen vieressä oleva valkohelokkikin on uusi tuttavuus. Siinä pitäisi olla oikein hyvä tuoksu. Jännä nähdä, mitä niistä tulee. Kirjosalvia ja kesämalva ovat suht varmoja tapauksia, joiden pitäisi onnistua helpommallakin vaivalla.



 
Kukkapenkin reunat jäävät helposti hieman huonolle tolalle ja toivon sievikistä apua siihen. Krasseja en ole moneen vuoteen kylvänyt, mutta nyt haluan kokeilla tuota mukavan vaaleaa versiota. Höyhenheinä on helppo kasvatettava ja isosamettikukka 'Vanilla' on jokavuotinen hankinta.



Koristetupakoitakaan en ole ennen itse kasvattanut, joten siinä taas yksi haaste lisää. Kosmoskukkaa rakastan ja tämä alhaalla vasemmalla näkyvä versio on näpsäkkä, kun ei ole ihan hirmuisen korkea. 'Split second' keisarinelämänlanka ihastutti viime kesänä, joten päätin ottaa sen uudelleen kasvatukseen.

Onneksi suurin osa vaatii vain lyhyen esikasvatuksen tai voi vaikka kylvää suoraan maahan. Meillä ei kasvatusolosuhteet ole parhaat mahdolliset, joten täytyy yrittää pitää pää kylmänä, vaikka kuinka meinaa järki lähteä siemenhyllyjen- ja kuvastojen äärellä. 

Mukavaa viikonloppua!


34 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kiitos Pirjo! Kevään kasvatuksia on kiva suunnitella.

      Poista
  2. Hyviä valintoja ja väriskaala on aivan upea! Valkoiset kukat valloittavat aina, ja niin ihanasti ne loistavat illalla! Unikot ovat aivan ihania ja tuo sinisievikki on ihan mahdoton kukkija, ja niitä saattaakin löytyä sitten seuraavanakin kesänä samalta paikalta :) Mukavia suunnittelu- ja kasvatushetkiä sinulle - täällä on ihan samanlaiset mietteet minulla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tuulikki! Mukava kuulla, että sievikki kukkii runsaasti, sitä toivonkin. Eikä hassumpaa olisi sekään, että siementäisi ja ilmestyisi sitten taas seuraavana vuonna kukkimaan =)

      Poista
  3. Mahtavia ja ihania valintoja. Osa minullekin uusia. Ja voisin jopa harkita itselle, ulkomaan kaupoista tilailu on minulle uusi juttu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Pelaguu! Ulkomailta tilatessa saa kaikkea kivaa =) Impectalla kaikki toimi ainakin mainiosti.

      Poista
  4. Ihania valintoja Minäkin olen laittamassa unikoita ne on kyllä hyvin kauniita

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Irma! Unikot ovat kauniita ja helppoja kasvattaa. Toivottavasti tulisi aurinkoinen kesä, siitähän ne pitävät.

      Poista
  5. Hienoja kaikki! Toivottavasti saat ne itämään ja kasvamaan.
    Lumi ja talvi alkaa ryydyttämään täälläkin. Kuvittelin jaksavani sietää lunta vielä helmikuun, mutta tiukalle se ottaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Between! Toivottavasti kasvatukset onnistuvat itsekullakin! Kovin aikasin en hommaan ryhdy, sillä muuten ryydyn siihenkin =)

      Poista
  6. Ihania värejä. Onko sinulla oma huone kylvöksille? Osa kasvaa suoraan maahan kylvettyinä kuten tiedät. Odotan, nousevatko meillä unikot samasta penkistä kuin parina viime kesänä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos eilamar! Meillä on aika huonot tilat kasvatella mitään, siksi olen alkanut suosia noita suorakylvettäviä. Ikkunan eteen virittelen hyllyköitä, se tietää multaa ja ahtautta. Ikkunat onneksi antavat länteen ja etelään, joten valoa on keväällä sentään hyvin. Kasvivalojakin käytän lisänä.

      Poista
  7. No onhan tuaski jo montaa sorttia. Innostuun ittekki ostamahan muutamia siämeniä, mutta on erijuttu, saanko ne koskaa penkkihin asti.

    VastaaPoista
  8. Kivoja suunnitelmia! Kosmoskukka on ihana ja moni muukin näyttää kivalta. Minullakin ovat ensimmäiset kylvöt jo itäneet ja tänään laitoin jo seuraavia, koska en mitenkään malta olla järkevä ja odottaa parempia valo-olosuhteita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Piparminttu! Kosmoskukat ovat kivoja, niitä täytyy laittaa joka kesä. Sinä oletkin jo hyvässä vauhdissa, hienoa =)

      Poista
  9. Siitä se alkaa! Vaikka parhaillaan pyryttää lunta vaakasuorassa niin kyllä se kevät pian tulee!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Säät vaihtelevat niin kummallisesti, että ei meinaa perässä pysyä. Kevät kuitenkin lähestyy joka hetki!

      Poista
  10. Ihania kylvösunnitelmia, toivottavasti niiden avulla jaksat tämän ryydyttävän lopputalven. Itse fiilisten pelargonien kanssa. Yritetään jaksaa vielä parit lumipyryt, kohtahan uusi lumi on vanhan surma ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Ruusunmekko! Siemenpussien rapistelu on parasta terapiaa =) Ihailinkin blogissasi pelargonien ihanaa vihreyttä! Kohta on jo maaliskuu eli kevät!

      Poista
  11. Loistava siemenkokoelma. Tuli heti kesäinen olo.

    VastaaPoista
  12. Sinulla on hienot kylvösuunnitelmat. Toivotaan kevään tuloa, vaikka lunta tulee nyt koko ajan. Mukavaa sunnuntain jatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Anneli! Nyt on onneksi ollut taas aika keväinen sää, vaikka lunta on tullutkin. Minä tykkään, kun ei ole pakkasta.

      Poista
  13. Hyviä kasvuja taimillesi. Hyvät valinnat olet tehnyt.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos maatuska! Toivottavasti lähtevät kasvamaan ja kukkivat, sitähän ei aina tiedä, miten käy.

      Poista
  14. Vastaukset
    1. Kiitos KruunuVuokko, toivottavasti kukintaa on tiedossa! Kesä ilman kukkia olisi kurjaa.

      Poista
  15. Meillä taitaa olla aika monta samaa ihanuutta ja noihin unikoihin hurahdin ihan täysin! Upea valikoima! Minäkin panostan noihin lyhyen taimetuksen vaativiin kukkiin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kivipellon Saila! Juu, samanlaisia ihastuksia taitaa olla! Unikoihin kannattaa hurahtaakin, ovat sen arvoisia. Tulis vaan se kevät jo =)

      Poista

Jokainen kommentti ilahduttaa kovasti!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...