12 huhtikuuta 2016

Vihdoinkin!

 "Ei hyvältä näytä", tuumii Pekka Pouta ensi kesän ennusteista. Sadetta ja kylmää olisi muka luvassa. Pah, sanon minä. Säiden ennustaminen tuntuu olevan vaikeaa edes parin päivän päähän, joten korvianikaan en tuommoisille ikävyyksille aio lotkauttaa!


Läpi lumen ja jään
Sitä paitsi nyt on kevät, vuoden paras aika. Vain hetki sitten puutarhaa peitti ainoastaan lumi ja jää, mutta nyt sieltä punkeaa esiin jo kaikkea kivaa. Kasvien kasvuvoima on aina yhtä vaikuttavaa. Sinnikkäimmät kevään airueet eivät malttaneet odottaa edes lumien sulamista.Ensin  aukesi yksi  kukka
Nyt kukkia avautuu jo sieltä ja täältä


 

Viikonloppuna vietettiin aikaa pihalla ahkerasti. Kukkapenkit on siistitty ja nurmikot haravoitu. Kevään ällöin homma eli puutarha-altaan pesukin on sitten tehty. Aikas tujakat tuoksut tuli altaan pohjalle kertyneestä mössöstä mallia mädäntyneet lehdet lierokastikkeella, nam. Altaasta on oma vaivansa, mutta poiskaan en sitä antaisi. Veden lorinaa on kiva kuunnella ja katsella.

 
Vielä ei altaan ympärys rehota


Perennapenkeissä alkaa näkyä elämää. Akileijat ovat niin mahtavia, tulevat lehteen aikaisin ja kukkivat alkukesästä alkaen pitkälle kesään.

'Black Barlow'Viime kesän hankinta pioni 'Coral charm' näyttää selvinneen talvesta. Kirkkaanpunaiset verstot näkyvät selvästi vielä muuten niin mustaa maata vasten. Tekisitkö jo edes yhden kukan, jooko?Sinivaleunikon karvaisia lehtiä näkyy ilahduttavasti monessa paikassa. Olen nämä itse siemenestä kasvattanut, mutta toistaiseksi en ole saanut ihailla kuin lehtiä. Toivottavasti tajuaisivat kukkiakin joskus. Hopeatäpläpeippi se onneksi kasvaa, eikä vain meinaa. Nämä helpot maanpeittäjät ovat kyllä kivoja, ne kasvavat ja kukkivat aina ja lähes missä vaan.


  
Metsäalppikellon lehdistö on ikivihreä ja säilynyt suhteellisen hyvänä. Jännittävää nähdä, kukkiiko tämä(kään). Viime kesän ostoja sekin.
 Tuoksukurjenpolven nimi johtaa harhaan. Ainakaan minusta tuoksu ei ole kovin hyvä, pikemminkin löyh. Kasvi on kuitenkin käyttökelpoinen, koska se kasvaa vähän heikomassakin maassa. Hyvässä maassa se puolestaan voi levitä liikaakin. Aasiankullero kukkii varhain kauniin oransseilla kukilla, mutta sitä saadaan vielä tovi odottaa.


Ruusutarhan asukkien puolesta olen hieman peloissani. Leikkimökin katolta näet valui vesi suoraan penkkiin ja talvimärkyyshän on tunnetusti tappavaa. Teresanruusu ainakin on selvinnyt ja pullistelee jo silmujaan lupaavasti.


 Suloiset sinivuokotkin kukkivat jo täyttä päätä. 
 

Mukavaa viikkoa kaikille!
40 kommenttia:

 1. Ihania keväisiä versoja! En halua uskoa Pekka Poutaa. Olen sitä mieltä että hieno kesä tulee - kompensaatiota viime kesästä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Minäkin haluan uskoa, että tulee hieno kesä. Ennustuksilla on onneksi tapana muuttua tiuhaan.

   Poista
 2. Olipa keväisen valoisia kuvia! Nauratti tuo mädät lehdet lierokastikkeella :D. No, hyvä että tipuilla on nyt puhdas uiskentelupaikka kesäksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Elmeri! Ällöä hommaa tuo altaan puhdistus, mutta onpahan tehty. Lintujen kylpemistä on kiva katsella.

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Kyllä, varsinkin kun aurinko paistaa. Tänään on ollut kylmä sadepäivä.

   Poista
 4. Mitäs sitä turhaan huonoja ennustuksia uskomaan :) Mää ainaki olen jo jonkun aikaa mielessäni ennustanut lämmintä, ihanaa kesää :D Ihanasti teillä jo kukkii! Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, eiköhän me tiedetä paremmin! Lämmin ja aurinkoinen kesä tulee =) Mukavaa viikkoa sinullekin.

   Poista
 5. Toivottavasti nuo ennustukset eivät pidä paikkansa, kun Suomen kesä on muutenkin niin lyhyt. Mukavia kevättunnelmia on pihassasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä. Suomen kesä on armottoman lyhyt. Kevätkin meinaa junnata paikoillaan. Onneksi joitakin keväänmerkkejä sentään jo löytyy.

   Poista
 6. Huhtikuu on kuukausista jännittävin (vaikka ehkä julminkin). Päivittäin uusia ihmeitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Luonto heräilee ja kasvua tapahtuu ihan silmissä.

   Poista
 7. Vautsi, olet laittanut suihkunkin jo altaaseen. Minulla on tarkoitus kaivaa vastaava allas pois maasta ja korvata se jollakin muulla solisevalla elementillä. Lierokastikkeella maustetun allasveden vaihtaminen muutaman kerran kesässä ei ole oikein mukavaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ymmärrän tuonkin puolen hyvin. Altaassa on omat ikävyytensä, hoitoa se vaatii. Toistaiseksi kuitenkin hyvät puolet ovat vielä peitonneet ikävät. Onneksi on kaikkia kivoja vesielementtejä olemassa, saa nauttia veden lorinasta pienemmällä vaivalla.

   Poista
 8. Kyllä kevät on ihanaa aikaa. Kaunis keväinen postaus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sirpa! Kevät on lemppariaikaa. Pienten kukkien ja kasvienalkujen bongailu on mukavaa.

   Poista
 9. Mukavasti jo löytyy väriä pihalta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pikkuhiljaa alkaa kukkia pukkaamaan. Kevät saisi kyllä edetä nopeammin!

   Poista
 10. Siellähän tapahtuu jo vaikka mitä! Olen viime päivät googlaillut erilaisia maanpeitekasveja. Omalta pihalta löytyy pikkutalviota ja sitä olen yrittänyt nyt lisätä pistokkaista. Jokin toinen maanpeitekasvi olisi myös toiveissa ja sinulta sainkin siihen monta ideaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maanpeitekasveissa on paljon kivoja! Minulla on niistä postauskin tehtynä, löytyy maanpeitekasvien kohdalta, mikäli lisäideoita kaipaat =)

   Poista
 11. Minunkin mielestäni tuoksukurjenpolvi ei tuoksu vaan haisee. Riivin sitä joka vuosi pienemmälle alalle ja annan jakopaloja muille, varoitan aina hajusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, hyvä, että muutkin ovat sitä mieltä! Minusta sen haju on aika karsea.

   Poista
 12. Krookus-kuvasi on aivan uskomattoman kauniita! Teillä on kaikea ihanaa jo kasvussa! Tuo aasiankullero taitaa olla ihanuusherkku! Hauska kuvaus altaan puhdistuksesta ja lierokastikkeesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kaunis! Kyllä sitä kaikkea alkaa jo kasvussa olemaan. Harmikseni tosin näyttää siltä, että esikoissa on kato käynyt.

   Poista
 13. Oletpa tehnyt kauniita keväthavaintoja. Annetaan Pekan ja Poudan ennustelevan ihan omiaan, onneksi oma nenä ja vainu ovat paljon parempia :)

  VastaaPoista
 14. Huikean kauniit kevätkuvat.
  Toivottavasti Pekka Pouta on väärässä pitkien sääennusteiden suhteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Eikös nuo säämiehet aika usein erehdy, joten toivoa on.

   Poista
 15. Kevään lumoa ja kukkien iloa!
  Ihanat krookukset!

  Lempeää kevättä täältä Mantelilaaksosta!

  VastaaPoista
 16. Hei!
  Det er så utrolig flott å se hvordan våren trenger seg ut og fram. Det er vakkert.
  Det er til og med bilde av fuglen (ugla?).
  God kveld! Anne

  VastaaPoista
 17. Kevät on siälä jo pitkällä. Kevätsiivonki oot jo teheny :) Ihanat krookukset. Varmasti mettäalappikello kukkii, nii munki oma kukkii heti seuraavana kesänä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kevät etenee kyllä, mutta hätähousu ei malttaisi odotella enää yhtään. Kiitos rohkaisusta, toivottavasti metsäalppikello kukkisi!

   Poista
 18. Ihania kevätkuvia, kasvien elinvoimasta tulee niiin hyvälle tuulelle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Puutarhatyöt ja kasvien kyttäily piristää aina ja varmasti.

   Poista
 19. Eipä noista pitkän ajan ennusteista osaa sanoa vielä pikein mitään. Antaa niiden ennustaa pitävät paikkansa tai sitten eivät pidä.
  Upeita kevätkukkakuvia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä. Turhaa mun mielestä edes mitään kesän ennusteita vielä annetaankaan. Aika näyttää.

   Poista

Jokainen kommentti ilahduttaa kovasti!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...