25 toukokuuta 2016

Tulppaanihässäkkä

Apua, tulppaanit kukkivat yksi toisensa perään ja olen auttamatta jäljessä niin kameran kuin bloginkin kanssa. Ihanan lämpöiset säät ovat innostaneet tulppuja kukkimaan semmoisella vimmalla, että osa on jo kukintansa loppusuoralla.Tässä siis räpsyjä vähän sieltä ja täältä, vailla logiikkaa tai muutakaan juonta.

'Dream Touch'

Kun tulppaanit kukkivat on satavarma, että niitä ilman ei voi ihminen elää. Sama ilmiö tuntuu tosin toistuvan vähän joka kukan kohdalla. Pionit ja ruusut esimerkiksi, kuka niitä nyt voisi vastustaa? Entäs kurjenpolvet ja akilejat... Ilmankos kukkien haaliminen vuodesta toiseen on niin tavattoman helppoa.

'Candy club'



 'Candy Club'- tulppaani on hienostunut. Sillä on niin koreat pinkit reunuksetkin. Kyl kelpaa.


Keltaisen taustalla 'Apricot Beauty'

Tulppaanien kanssa tulee aina yllätyksiä. Kuten nämä keltaiset. Mistä ne ovat penkkiini putkahtaneet? Vuosisadan mysteeritarina ei tämäkään liene, eiköhän omistajansa hatara pää taas tee tepposia. Joskus sitä näköjään haksahtaa keltaiseenkin, ihan kivasti natsaa 'Apricot Beautyn' pariksi.


'Virichic'

Hataran pään vuoksi, olin viime syksynä muka niiiin järjestelmällinen. Kuvasin istutuspaikat ja säästin lippuja ja lappuja. Noh, lippuset ovat jossain, lentäneet vissiin taivaan tuuliin. Ja kuvat sitten, ne ovat jossain tietokoneen uumenissa. Eli sen hataran pään varassa tässä taas suurimmaksi osaksi mennään!

'Hemisphere'

'Quebeck'

Tulppaanit ovat vaikuttavia suurina massoina, mutta on niitä aika kiva tiirailla ihan läheltäkin. Miten hienoja värejä, muotoja ja pieniä yksityiskohtia niissä onkaan!


'Queen of Night'
Tummat tulppaanit iskevät aina ja varsinkin, kun ne yhdistää johonkin vaaleampaan. 'Queen of Night' kasvaa aina mukavan korkeaksi.  Heiluu muiden yläpuolella tervehtien alamaisiaan, kunnon kuningattaren tapaan.

'Black Parrot'


'Sweet Desire'


'Sweet Desire' on jälleen yksi lajike, jota en muistanut istuttaneeni. Tässä kohtaa muistiinpanoista oli jopa hyötyä! Onneksi istutin, tykkään tästä hirmuisesti.


'Purissima'
Valkoisessa penkissä on tulppaaniloisto parhaimmillaan.
'Purissimat' tosin valmistautuvat jo heittämään terälehtensä ilmaan.


'Mount Tacoma'

'Queen of night, 'Purple&white sensation' ja 'Alibi'

Tämä kuva kuvaa varmasti parhaiten meikäläisen puutarhanhoitoa. Heitetään sekaisin kaikenlaista ja katsotaan, mitä tulee! Runsasta ja paljon olla pitää.

39 kommenttia:

  1. Upeat kuvat ihanista tulppaaneista, etenkin tuo alimmainen on hengästyttävän kaunis!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sirpa kovasti =) Tulppaanit tuovat kyllä näköä keväiseen/alkukesän puutarhaan ihan erityisellä tavalla.

      Poista
  2. Kylläpä on ihanat tulppaanit sinulla. Aivan mahtavaa. Itseäni ihastutti eniten valkoinen tulpaani pinkillä reunuksella.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Vaahteran lehden Leena =) Tuo pinkkireunuksinen on kyllä itsestänikin sievä. "Vanhenikin" oikein kauniisti. Kohta alkaa tulppaaniaika olla jo ohi.

      Poista
  3. Miten paljon hienoja värisävyjä tulppaaneista löytyykään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niipä, kyllä niistä on jalostettu vaikka minkämoista. Ei lopu vaihtoehdot ainakaan heti kesken =)

      Poista
  4. "Virichic" on mun lemppareita. Voisin vannoa että kaksi niistä on muuttanut väriin puutarhassani.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulle tuo on uusi kokeilu ja tykkäsin kyllä! Kukkii kauan ja on tosi kiva väriyhdistelmä sillä.

      Poista
  5. Suloisia tulppaaneja! Runsaasti niitä pitää ollakin.
    Sweet Desire on ihana!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Irene =) Tulppaaneissa tosiaan enemmän taitaa olla parempi.

      Poista
  6. Tulppaanit on ihania ja kyllä niitä aina voisi olla enemmän, niinkuin sulla näyttää olevan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tulppaaneita saa pistää multaan aika kasan, mikäli haluaa kunnolla näköä ja vaikuttavuutta. Harmi vaan, että eivät oikein kuki uudestaan enää seuraavina vuosina.

      Poista
  7. Alin kuva on ihana ja minun värimaailmaani. Eurobulbilla oli -mielestäni- jotain sekaannusta kun aivan omituisia on kukkinut :) tai sitten niiden sivuilla oli harhaanjohtavia kuvia. No yks lysti, sattuuhan näitä. Yön kuningattaret aloittavat täälläkin ja alliumit kurkistelevat jo.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eurobulbilta en ole vielä ikinä tilannut, mutta muuten olen huomannut vähän samaa. Pussin kuva ja sisältö ei aina todellakaan vastaa. Mutta kuten sanoit, samapa tuo, kunhan on nättiä =)

      Poista
  8. Runsaasti ja paljon, siitä minäkin pidän! Upean värisiä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tulppaanit ovat kauniita isoina ryhminä. Ei oikein yksi siellä ja toinen täällä näytä miltään, kun on päässyt runsauden makuun, heh.

      Poista
  9. Kyllä näitä ihania tulppaaneja riittää. Jännä nähdä, miten erilaisia tulppaaneja itse kukin on istuttanut.
    Minun Sweet Desireeni näyttää aivan erilaiselta. Huomattavasti pinkimpi. Kaikki ovat aivan yhtä ihania, joten sama, vaikkaa näiden kanssa sekaisin menisikin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, on ollut mielenkiintoista seurata bloggareiden tulppukatsauksia. Taas saisi vinkkivihkoon täytettä tulevan syksyn varalle. En aina ihan ole varma noista pussien sisältöjen luotettavuudesta, kun monesti tulee aika erilaista, mitä kuva lupaa.

      Poista
  10. Kaunista! Viimeinen kuva on huippuihana!

    VastaaPoista
  11. Kaunista on, etenkin ensimmäisessä kuvassa oleva 'Dream Touch' on vaikuttava!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Piparminttu =) Tuo Dream Touch oli hienonvärinen, tumma purppura ja kerrottu. Niitä täytys varmaan haalia taas syksyllä!

      Poista
  12. Tulppusi ovat oikein kauniita! Meillä kävi talven aikana kato, tekisi mieli repiä loputkin irrallaan olevat sipulit irti maasta ja hankkia kokonaan uudet. No, ehkä annan noille epämuodostuneille vielä tilaisuusen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Intianminttu =) Harmi tota talvea, kun on aiheuttanut niin monenlaista ikävyyttä! Minä hankin joka syksy uudet sipulit, kun en usko vanhojen uudelleenkukkimiseen.

      Poista
  13. Juonesta viis kun on noin ihania tulppaaneja!

    VastaaPoista
  14. Oi miten ihania tulppaneita sinulla ja paljon!

    VastaaPoista
  15. Voi, mitä ihanuuksia!! Itsekin odottelin tulppaani"loistoa", kun viime syksynä pitkästä aikaa istutin niitä. Mutta vain muutama tulppaani näyttää nousevan :(
    Millaisessa maassa tulppaanisi kasvavat ja miten hoidat niitä? Onko istutuksessa jokin niksi?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olisiko myyrät ja talvi koetelleet? Viime talvihan oli niin hankala. Istutan joka syksy uudet sipulit, en usko, että nuo pitkälle jalostetut kukkivat uudelleen. Meillä on kukkapenkit lähinnä kohopenkkejä, jotka kuivuvat talveksi, ehkä se auttaa talvehtimisessa. Viskon aina sekaan paljon valkosipulinkynsiä, kun istutan sipulit. En tiedä auttaako, mutta sanotaan pitävän myyrät loitolla.

      Poista
  16. No on sulla valtavasti tulppaanilajeja, tosi ihania kuvia :) Ja tuo varjohiippa, se on kyllä niin täydellinen, sain just viikolla valkokukkaisenkin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tiedätkös, taitaa olla sinun varjohiippojasi tuo =) Hyvin talvehti ja hienosti kukki + kasvaa. Mulla oli myös valkovarjohiippa, mikä se ei talvehtinut :(

      Poista
  17. No on sulla valtavasti tulppaanilajeja, tosi ihania kuvia :) Ja tuo varjohiippa, se on kyllä niin täydellinen, sain just viikolla valkokukkaisenkin :)

    VastaaPoista
  18. Samalla tyylillä mennään meilläkin tulppanien kanssa, ja monessa muussakin asiassa;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä kuulla, että muillakaan ei ole aina kaikki ihan viimesen päälle suunniteltua =)

      Poista
  19. Voi ei. Tulppaanit eivät ole lainkaan lempikasvejani, mutta sydäntä nyrjäyttäviä kuvia on aina ihana katsella <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olet onnekas, kun on jotain mikä ei ole lempikasvi! Musta tuntuu, että halajan lähes kaikkea kukkivaa, se on jo ongelmallista ;)

      Poista

Jokainen kommentti ilahduttaa kovasti!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...