26 maaliskuuta 2017

Lumet veks!

Lumet ovat pihalta pääosin häipyneet. Inhottavaa kovaa jäätä on vielä nurmikolla ja kukkapenkeissä paikoitellen. Kukkapenkeistä olen pyrkinyt nakuttelemaan jäät hiiskattiin. Siinä hommassa on jo syytä olla varovainen, sillä jääkuoren alla siintää elämää. Jälleen kerran ihmettelen sipulikukkien voimaa, jolla ne puskevat läpi jäisen maan. 

Huhuu, huomasitkos minut?!

Sinnikäs on tämä orvokkikin, joka on intoutunut kukkimaan näin terhakkaana. Viime vuotisesta kaupan orvokkikorista on jäänyt jälkeen mukava muisto! Keväällä sitä iloitsee pienimmistäkin elon merkeistä, kuten kevään ensimmäisestä perhosesta joka liihotteli vastaan lenkkipolulla.Kukkapenkeissä riittää nyt siivottavaa. Vaikka syksyllä muka punaa paikat roskattomiksi, niin keväällä näky on jotain ihan muuta. Mistä sitä roskaa vaan riittää? Lehtikerrosten alta on tosin kiva löytää yllätyksiä. Krookuksia, narsisseja ja tulppaaneja putkahtelee pintaan mukavasti.Jotkut perennatkin ovat jo heränneet. Tätä kasvia jouduin tovin miettimään, mutta luulen sen olevan imikkä.

  
Keväällä arvostaa kasveja, jotka ovat heti lumien sulettua hyvännäköisiä. Isorikko tuo kaivattua vihreyttä vielä niin karuun maisemaan.Keijunkukat ovat säilyneet tänä vuonna hyvin. Kaupat ja puutarhamyymälät ovat jo houkutuksia täynnä. Väsäsin pienen kevätistutuksen joka helpottamaan kukkien kaipuuta. Yöt ovat olleet vielä varsin kylmiä, joten olen nostanut ruukun välillä yöksi sisälle. Läheskään joka ilta en ole sitä muistanut tehdä, jolloin aamulla kukat ovat roikkuneet kylmissään. Ihmeen hyvin ne kuitenkin ovat päivän edetessä elpyneet.

Suloinen jouluruusu on istutuksen kaunotar! Se ei ole kylmästä ottanut nokkiinsa, pikemminkin terassille paahtava aurinko voi olla sille liikaa. Tosin eipä sitä aurinkoa liikaa ole näkynyt. Tänään oli toki aurinkoinen päivä, mutta karmiva tuuli sai ilman tuntumaan jäätävältä. Että semmonen lämmin föhn-tuuli tällä kertaa...


On se vaan söde!


Vihreää maaliskuun viimeistä viikkoa ja tervetuloa kaikki uudet lukijat blogini pariin!

22 kommenttia:

 1. Miten reipas orvokki, onpa suloinen! Seuraavien viikkojen aikana saa ihmetellä joka suunnasta nousevia piippoja ja lehtiä - tiedossa on kivoja aikoja :)

  VastaaPoista
 2. Meillä on vielä lunta ja jäätä reippaanlaisesti, mutta onneksi jo muutama piippo on näkyvissä!
  Ihanat kevätistutukset!

  VastaaPoista
 3. Oi, oi, siellähän näyttää jo todella lupaavalta!
  Tuo orvokki on niin suloinen ja jouluruusu sulattaa sydämen kyllä oitis.
  Ihanaa ja keväistä uutta viikkoa! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Riina! Orvokki oli yllätys, mutta suloinen sellainen!

   Poista
 4. Jää nurmikolla on vaarallinen. Kaverini mursi kätensä, kun luuli nurmikkoa sulaksi.

  Kevät on täynnä uuden kasvun hurmaa .Pientä näin aluksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hui kauhistus miten kaverillesi kävi. Nyt onneksi alkavat jäät olla kokonaan mennyttä, suihkuallaskin on jo sula.

   Poista
 5. Suloinen orvokki ja niin ihana jouluruusu!
  Kevät on ihmetysten aikaa!

  VastaaPoista
 6. Kasvun ihmettä ja iloa!
  Hurmaava jouluruusu!

  Aurinkoista viikkoa sinulle!

  VastaaPoista
 7. Voi että teillä on kevät pitkällä! Meilläkin osa pihaa vapaa lumesta ja ne Sipulikukat todellakin nousevat ihan jäisestä maasta - mahtavaa! Ihania kuvia, ja aivan ihana Jouluruusu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle Kesätuulia! Kevät on edennyt kohisten, sais vaan aurinko paistella joka päivä!

   Poista
 8. Voi, ihana orvokki! <3 Ja nuo keijunkukan lehdet. Kyllä nyt menee keijunkukka tämän kesän ostoslistalle, eihän noita voi vastustaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos keijunkukkanen! Keijunkukka sopiikin sulle nimenkin perusteella oikein mainiosti ;)

   Poista
 9. Ihana muisto erellisestä kesästä :) Mäki huamasin, että ainaki osa keijunkukista näyttää tosi hyviltä ja tua sun jouluruusu on toooosi hiano. Vaikka penkit on täälä pualittaasin viälä jään ja lumen peitos, näkyy jo kummasti elämää. Pihakiarrokset o jo alakanu, useemman kerran päiväs :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keijunkukat ovat ihmeen hyvässä hapessa, voi tosin olla että ränstistyvät kevätauringon porotuksessa. Onneksi elpyvät kuitenkin nopeasti. Mahtavaa, että sielläkin pihakierrokset jo käynnissä!

   Poista
 10. Sinulla on ihan oikea kevät pihalla! Täällä edelleen jäätä ja luntakin pääosa pihasta, ei näy alkuja, vaikka suurennuslasilla katsoisi..!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nooh, ei ehkä ihan oikea kevät vielä, mutta jotain jo kuitenkin! Kyllä niitä piippoja alkaa teilläkin kohta näkyä, ihan varmasti!

   Poista

Jokainen kommentti ilahduttaa kovasti!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...