12 toukokuuta 2017

Sitä samaa

Kevät etenee tuskastuttavan hitaasti, lähinnä tämä kylmyys ärsyttää. Toisaalta nyt on mainiot ilmat tehdä puutarhatöitä, eipä ainakaan heti iske hiki. Olen poistanut varjostuspeitteet ikivihreiltä ja siistinyt kukkapenkit kuntoon. Nurmikko on vihertynyt haravoinnin seurauksena mukavasti. Vielä pitäisi hieman lannoittaa ja ehkä kalkitakin. Suurempia muutostöitä ei ole tälle keväälle tiedossa, mutta aina sitä vaan tekemistä löytyy pienemmästäkin puutarhasta.


Valkoinen tarhakylmänkukka on intoutunut kukkimaan. Sillä onkin varsin kätevä karvapeite suojanaan, joten sitä eivät pienet pakkaset nujerra. Tämä valkoinen versio on kyllä huikean ihana! Perinteinen lila on vielä nupuilla. Minulla oli joskus punainenkin tarhakylmänkukka, mutta siitä ei kyllä enää näy jälkeäkään.
Puissa ei vielä oikein vihreää näy, mutta happomarjoista väriä löytyy. Pidän kovasti näistä pienistä pensaista, jotka tuovat väriä varhaisesta keväästä pitkälle syksyyn asti. Niiden punaiset marjat koristavat maisemaa vielä kauan senkin jälkeen, kun lehdet ovat tippuneet.
Kevättähdet jaksavat vielä kukoistaa, krookusten aika alkaa olla ohi. Viileät ilmat ovat venyttäneet pienten sipulikukkien kukintaa, tosin pitkäkorva on käynyt verottamasta osan kukista parempiin suihin. Eipä tarvi sitten ottaa tavaksi tuommoista röyhkeilyä.
Posliinihyasintit kukkivat nekin vielä. Näillä on hauska raitava väritys kukissaan. Suomalaista sinivalkoista fiilistä.Jihuu, metsäalppikellossani on nuppuja ensimmäisen kerran!Tarhavarjohiipat hiippailevat esiin maan uumenista. Tiettyjen kasvien selviämisestä talven yli on erityisen innoissaan. Varjohiippojen pikkuiset sievät kukat ja erikoinen lehdistö on tehneet siitä yhden suosikkikasvini.Metsikön puolella kukkivat vielä sinivuokot ja valkovuokot ja niiden kauneutta on vaikea kiistää. Puutarhakasvit ovat ihania, mutta niin ovat nämä luonnonvaraiset aarteemmekin. 

Mukavaa viikonloppua ja aurinkoista tulevaa äitienpäivää kaikille!

33 kommenttia:

 1. Kauniita kevätkukkijoita! Tuollaisia kaipaisin lisää omaan pihaani. Ihanaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos keijunkukkanen =)Sitten vaan syksyllä istutuspuuhiin! Olen huomannut, että kevätkukkijat ovat puutarhassa äärettömän tärkeitä, pitkän talven jälkeen janoaa väriä ja kukintaa.

   Poista
 2. Mulla näyttääs olevan punaane kylymänkukka ensimmääne. Tumman sinisestäki näkyy jo färi. Ihana tua valakoonenki. Ja muistaki nii aurinkooset kuvat. Luulis, ettolis lämpöösempääki.
  Hyvää äitienpäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oih, sulla on punanen hengissä! Täytys varmaan itsekin hankkia uusi taimi. Tänään oli lämpöisempi ilma, onneksi. Ensi viikolle luvataan jo kunnon lukemia!

   Poista
 3. Ihana valkoinen kylmänkukka! Niin herkän ja samalla vahvan näköinen kukka. Valkovuokot eivät täällä vielä kuki, mutta sinivuokot ovat jo kukkineet tovin. Kevättähdet ovat myös suloisia. Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuh, toi valkoinen kylmänkukka on kyllä minustakin tosi hieno. Mukavaa, että sielläkin on kevät edennyt, kyllä se tästä!

   Poista
 4. Kasvatin viime vuonna siemenistä noita kylmänkukkia ja istutin mielestäni hyvät taimet penkkeihin. Mitään ei näy :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Höh! Toivotaan nyt kuitenkin, että joku niistä vielä näyttäisi elon merkkejä. Omat siementaimet ovat vielä erityisiä, kun on ne alusta saakka kasvattanut, joten pidän peukkuja pystyssä.

   Poista
 5. Kylmänkukat ovat poikkeuksellisen hienoja. Metsäalppikello on minulle uusi kasvi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep! Metsäalppikello on söötti pikkukasvi, ei ehkä ihan yleisimpiä puutarhakasveja. Joskus vaan oli sekin pakko saada. ;)

   Poista
 6. Komeaa kukkaloistoa. Meillä vielä odotellaan...:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kyllä se kohta teilläkin hanat aukeaa, ainakin mikäli sääennusteet pitävät paikkansa.

   Poista
 7. Viileyden vuoksi monet sipulikukat ovat tosiaan kukkineet pitkään. Erityisesti posliinihyasintit. Ihana tuo valkoinen kylmäkukka. Minulla on sinistä ja punainen avautuu piakkoin. Ehkä täytyy hankkia myös valkoista.
  Tosi valoisat ja ihanat kuvat. Piristävää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotain iloa kylmyydestäkin! Valkoinen kylmänkukka sopisi kyllä kokoelmaasi ja onhan se tosi kaunis. Joka kevät innostuu jostakin, nyt olen selvästi intoutunut kylmänkukkiin.

   Poista
 8. Kevätkukat on ehkä niitä ihanimpia. Niitä ei koskaan ole liikaa. Kylmänkukat on mun suosikeita juuri herkän karvaisuuden takia. Ja aikaisuuden.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, keväällä kaipaa kukkia ja väriä enemmän kuin koskaan. Hassua, miten noiden kylmänkukkien karvatkin ovat niin sööttejä. ;)

   Poista
 9. Hieno kukkakuvasarja!
  Kiitos ja hyvää äitienpäivää myös sinulle!

  VastaaPoista
 10. Röyhkeitä pitkäkorvia, ei sellaisia tarvitse sietää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ei tarvis pitkäkorvien eikä muidenkaan elikoiden alkaa käyttää meikäläisen aarteita ravintonaan!

   Poista
 11. Ihanat kuvat! Erityisesti tuo Kylmänkukka, täällä vasta nupullaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Nyt tekis mieli haalia kylmänkukkia koko piha täyteen, niin ihanalta tuo näyttää. =)

   Poista
 12. Kauniita kuvia.
  Mukavaa alkanutta viikonloppua.

  VastaaPoista
 13. Voi miten suloisia nuo kylmäkukat ovat, puuttuvat vielä omasta kukkapenkistäni, mistähän syystä!! Samoin pienet kevättähdet, ne kyllä sulostuttavat täälläkin herkillä kukinnoillaan. Iloitaan näistä, kestävät tänä vuonna pidempään.. Ihanaa äitienpäivää sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, nythän löytyi jotain hankittavaa! Meinaan kyllä kylmänkukkia kannattaa hommata, hih!

   Poista
 14. Juu, ei kyllä tuu hiki puutarhatöissä näillä keleillä;) Ja mieluummin lomaviikolle otin aurinkoa ja pari plussa-astetta kuin vesi/lumisadetta!

  VastaaPoista
 15. Kevätkukat ovat sykähdyttäviä ja etenkin valkovuokot.
  Mukavaa äitienpäiväsunnuntaita!

  VastaaPoista
 16. Kauniit hyasintit! Tänään aamulla huomasin pihatöitä tehdessäni, että kaikenlaiset pikkuötökät ovat ilmestyneet puutarhuria kiusaamaan. Se on varma lähestyvän kesän merkki! :)
  Mukavaa äitienpäivän jatkoa!

  VastaaPoista
 17. Upeat tarhakylmänkukat ja alppikellot! Aurinkoista viikkoa!

  VastaaPoista

Jokainen kommentti ilahduttaa kovasti!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...