16 helmikuuta 2015

Näyttävyyttä puutarhaan

Liljoja olen viskonut puutarhaani sen kummemmin miettimättä. Aina ne ovat sieltä kömpineet päivänvaloon ja kukkineet muhkeasti. Liljat ovat kuitenkin kauan olleet jotenkin liiankin näyttäviä ja mahtailevia omaan makuuni. Joissakin liljoissa on myös tosi vahva tuoksu, josta en pidä.

Puutarhaminäni luonteenlaatu on nähtävästi kovin ailahtelevainen, sillä liljatkin ovat alkaneet sytyttää uudella tavoin. Varsinkin olen viehättynyt pienempikukkaisista "laskuvarjotyyppiset" yksilöistä, kuten varjoliljat, kanadanliljat ja pantterililjat. Niitä olisi kiva saada puutarhaan.

Tässä liljassa on hieno kalvakankeltainen sävy

Liljat ovat käteviä myös pienempäänkin puutarhaan. Eivät vie liikoja tiloja. Lajikkeita on myös niin matalia, että voi huoletta istuttaa ruukkuunkin ja laittaa vaikka parvekkeelle.

Hempeää


Tietysti näitä pitäisi kait joskus jakaa, jotta kukinta ei hiipuisi. Itse en ole hoitanut näitä mitenkään. Lannoitetta viskon keväisin.

Tässä yksi lajike, jonka nimikin on tallessa. Eli trumpettilija 'Muscadet' on hän. Tekee kyllä vaikuttavankokoiset kukat!

Nupuillakin on kokoa!
Mikä tämäkään lienee, mutta näyttävä oli

Kukinta on siis uhkeaa, mutta ei kestä kovinkaan kauan. Kannattaakin yhdistellä näitä muiden kasvien lomaan.


Ovat ainakin mukavia kuvattavia nämä liljat, sillä mukavasti "asettuvat" kuvattavaksi ja näyttävät parhaat puolensa.
Tämä värililja on varmastikin 'Lollypop'. Aika karkki onkin.

Näin kesäisissä fiiliksissä siis edelleen mennään tässä blogissa helmikuisen maanantain piristykseksi :)

10 kommenttia:

 1. Onpa muhkeita ja komeita liljoja !!! Mulla on vähän samaa ilmiötä ollut liljojen kanssa, nyt on taas se vaihde päällä, että niitä pitäisi saada lisää. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla näyttää vähän olevan nyt niin, että kaikkea pitäisi saada lisää :P Mut kyllä noilla liljoilla saa aika helposti näköö ja kokoo!

   Poista
 2. Oi miten kauniita<3 Minulla on myyrät syöneet yhden penkillisen liljoja, pitäisikin nyt yrittää niitä jossakin toisaalla uudestaan. Tuo Muscadet minullakin vielä kasvaa, sen tuoksu on hurmaava!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Minna ja kiva, kun löysit blogiini :) Myyrät ja muut ötökät ovat kyllä riesana tässä puutarhaharrastuksessa. Meillä ei ole vielä myyrät syöneet noita liljoja, ovat vissiin erikoistuneet toistaiseksi vain tulppaaneihin ;)

   Poista
 3. Viime kesänä meillä kukki ensimmäsitä kertaa liljat kunnolla ja yhdessä lajissa oli niin voimakas tuoksu, että ihan pahaa teki! Upean näköisiähän ne on ja varmoja kukkijia. Kunhan ei liljakukot iske!
  Sinulla onkin siellä montaa kaunista väriä. Ihanaa olla kesäisissä tunnelmissa näin helmikuulla :)))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivaa olisikin olla kesäisissä tunnelmissa, sillä tänään ulkona oli niin hirveän kylmä tuuli, että meinasin jäätyä pystyyn! Joissakin liljoissa on niin vahva tuoksu, että meinaa taju lähteä. Mutta ovat tosiaan varmoja tapauksia kukintansa suhteen ja kauniita.

   Poista
 4. Upeita liljoja! Minäkin olen niihin kovasti tykästynyt. Pysyvät tukevasti pystyssä, ja tosiaan kukkivat komeasti. Tosin viime talvena paras liljani, valkoinen Ercolano, paleltui lumettoman talven takia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Konnadonna! Tuo on tosiaan myös huippua liljoissa, että pysyvät pytyssä. Olen huippulaiska virittelemään tukia kasveille ajoissa tai ollenkaan. Ercolanoa en tiedäkään, täytyy googlettaa :)

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Kiitos, Satu! Kyllä munkin täytyy noita lisää saada :)

   Poista

Jokainen kommentti ilahduttaa kovasti!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...