09 helmikuuta 2015

Haastetta pukkaa!

Kiitos KesäKukan, joka muisti minua haastella blogissaan, pääsen vastailemaan puutarhakyssäreihin. Yllättävän vaikeaa oli valita ne parhaat kasvit listalle, kun minä tykkään niin monesta! Suosikit myös tuppaavat vaihtumaan tiuhaan. Hieman hassua on muuten se, että jotain kasvia ei ymmärrä tai siedä ollenkaan, mutta jonkin ajan päästä se voikin olla se tavoitelluin ja kaunein aarre :) Että hankalaa on päästä tämän hörhöttelijän ajatuksenjuoksuun käsiksi!
 

1. Jos saisit kasvattaa vain viittä perennaa pihallasi, mitkä ne olisivat?

Vain 5 perennaa !?! Järjetöntä touhua kaltaiselleni rohmulle, täytyyhän niillä nyt saada mässäillä ;) Äärimmäisen hankala valita siis. Noh, akileijoja pihassa olisi ainakin. En pysty millään kuvittelemaan puutarhaani ilman näitä kaunokaisia, joihin olen seonnut.
Akileija ja perinteisiä punahattuja
Pihalla olisi syytä olla myös jonkinlaisia punahattuja. Jämäkkä, selkeän kaunis ja perhosten suosikki. Näillä ominaisuuksilla ansaitsee paikkansa listalla ehdottomasti. Näistä on sitä paitsi olemassa hienoja variaatioita.

Lehtiperennoissa olisi monta ihanaa vaihtoehtoa, mutta taidanpa valita nyt rotkolemmikin ja nimenomaan kirjavalehtisen muodon. Se olkoon nyt perenna numero 3. Rotkolemmikillä on todella kaunis lehdistö ja kasvutapa. 
Rotkolemmikki

Seuraavaksi valitsen värimintun. Nämä kukkivat todella runsaasti ja yksikin puska tuo jo hienosti ilmettä ja näköä. Ja jälleen löytyy sitä tärkeää valinnanvaraa!
Väriminttu pääsi listalle.

Viimeisenä valitsen syyshohdekukan. Kukkii myöhään, on kauniinvärinen ja tanakka. Ehdottomasti yksi lemppareistani! Ovat Kukkineet aina hienosti. Harmi, että en ole ymmärtänyt niitä kuvata...


2. Mikä on yksivuotisten kasvien top viisi sinun mielestäsi?

Satunnaisessa järjestyksessä sanoisin, keijunmekko, hopeavitja, erilaiset yksivuotiset unikot, heliotrooppi ja kosmoskukat. Eikä tämäkään selvää kauraa ollut!
Keijunmekko on ihana kasvi, voisi myös talvettaa.
3. Mitkä kasvit ovat päällimmäisenä hankintalistalla tänä vuonna ja miksi? 

Heh, nimenomaan LISTALLA. Meinaan tuppaa oudolla tavalla noita hankintoja taas syntyvän. Lienee käynyt jo selväksi, että pidän akileijoista, joten niitä on tulossa siemeninä niin maan montaa sorttia, että pulassa ollaan. Valkoinen sinivaleunikko kelpaisi ja pientä ruusuosastoa olisi haaveissa, että onhan näitä riittämiin...


4. Mitä luulet, miksi jouduit puutarhakärpäsen puremaksi? 

Taitaa olla periytyvä vaiva. Äitini on taitava kukkaihminen ja tartuttanut innostuksen myös minuun, myös äidinäitini on ollut innokkas kotipuutarhuri.


5. Oletko saanut puutarhainnostustasi tarttumaan myös 
lähipiirin ihmisiin?

En, nyt sanoisi suoranaiseksi innostukseksi, mutta edistystä lienee, että mieheni kulkee perässäni sujuvasti jo milloin missäkin taimitarhassa. Olen myös tavannut hänet lukemasta puutarhalehtiä ja kyselemässä minulta puutarha-aiheisia kysymyksiä! 

Minä, kun olen tämmöinen untuvikkobloggari, enkä tiedä, missä tämä kysely on jo pyörinyt, niin en haasta ketään. Mutta, se kuka haluaa saa ehdottomasti vastata näihin mahtaviin kysymykseen blogissaan!!

Mukavaa viikkoa kaikille!

4 kommenttia:

 1. Oli oikein mukavaa lukea näitä vastauksia ! Kiitos näistä ! :)

  Minulla tuo väriminttu on just sellainen kasvi, josta melkein hankkiuduin eroon, mutta nyt pitäiskin saada värimintut kaikissa mahdollisissa eri väreissä.... Se on kai sitä naisen logiikkaa! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kesäkukka, oli mukava vastata :)

   Luulen, että meillä puutarhahörhöillä on joku ihan oma logiikka!

   Poista
 2. Tässä haasteessa oli niin mukavat puutarha-aiheiset kysymykset (kauhee ikävä vihreetä ja puutarhaa), et nappaan tämän ja vastailen myös, kiitos :-)

  Ja kiva lukea sinun puutarha harrastuksesta ja unelmista <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Tuitiina! Mukavaa, että tykkäsit lukea. Odotan innolla sinun vastauksiasi!

   Poista

Jokainen kommentti ilahduttaa kovasti!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...