21 helmikuuta 2015

Rakkahin herra Barlow!

Voisitteko millään kuvitella sinnittelevänne kevääseen hieman ankeissa valo-olosuhteissa. Lupaan hyvittää sitkeytenne syvällä palvonnalla ja ihastuksella! 

Mielestäni tämä tumma pörrötukkainen akileija on nimenomaan miespuolinen, ehkäpä jo keski-ikäistyvä rokkari tai muuten vaan boheemi tapaus. Ostosreissulla osui silmiini näitä Black Barlow'n juurakoita ja pakkohan niistä oli muutama pelastaa...
Aquilegia vulgaris 'Black Barlow'

Huomasin jo kaupassa, että kasvi on päättänyt ryhtyä kasvupuuhiin. Parempi olisi ehkä ollut herran vielä hieman jarrutella, mutta kevät kun on rinnassa, niin minkäs teet. Akileijat pinnistävät kasvua ulkonakin jo varhain, joten emmeköhän me kaksi pärjäile.

Pussissa puski kasvua

Nämä tummaveriset vaativat jotain vaaleaa ja viileää blondia rinnalleen tai ehkä limen sävytkin voisivat toimia. Kasveilla on kiva koittaa luoda erilaisia kontrasteja niin värien kuin muotojenkin avulla ja siten korostaa kunkin parhaita puolia. Onkohan muuten olemassa mustavalkoista Barlow-risteymää, vois olla aika vinha.  


Lykkyä pyttyyn pikkuiset

Nyt viikonloppuna olisi tarkoitus pistää myös siemeniä multiin lisää. Akileijoja on kolmenlaista kylmäkäsittelyssä (ja lisää menee) ja olen kylvänyt jo aiemmin jättiverbenaa, tähkäkissanminttua, kiinanritarinkannuksia ja heidinkukkaa. Enkä edes viitsi ajatella, mitä kaikkea tuolla vielä on odottamassa. Taisi mopo lähteä käsistä taas kerran!

Vähän heräreostoksiakin löytyi...

11 kommenttia:

 1. Ehkä niin, vai onko sittenkin goottityttö? :)

  VastaaPoista
 2. Huomenna ajattelin kylvää äidiltäsi saatuja akileijan siemeniä. Niiden pitäisi olla valkoisia, mutta sitähän ei tiedä, jos ovat risteytyneet jonkin muun akileijan kanssa. Vaikka minulle kelpaa mikä väri tahansa kun akileijoista on kysymys, ettei siinä mitään. :) Kolme "William Guinnessiä" on itänyt, siis ihan oikeasti tällä kertaa. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä varmaan otin niitä samoja siemeniä. Kylvin ne jo syksyllä ulos. Saa nähdä mitä niistä tulee vai tuleeko mitään. Se on just hauskaa, kun voi tulla vaiks mitä väriyhdistelmiä :)

   Jee! Tois WP on kyllä niin hieno akileija, et toivotaan nyt et saat sen pihaas (ja mä myös). En tiedä, onko se munkaan taimi nääs hengissä. Simenet on edelleen kylmässä.

   Poista
 3. Kiva luonnehdinta hra Barlowista!
  Musta-valkoisia akileijoja ei juuri näe, tuo KesäKukan edellä mainitsema William Guinness tai toisilta nimiltään Magpie tai Harakka lienee ainut, jossa voi nähdä lähes mustaa ja valkoista.
  Mutta ehkäpä juuri Sinun puutarhaan ilmestyy joku uusi risteymä, joku mustavalkoinen pörröpää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!
   William Guinness on yksi suosikeistani juurikin värityksensä vuoksi. Oispas hauskaa, kun syntyiskin jotain risteymiä joskus omaan pihaan! Olen sun blogissa ihastellut, miten kauniita ne voikaan olla!!

   Poista
 4. Kasvunvoimaa ainakin herra Barlowilta löytyy! Minä aion tänä kesänä kasvattaa ensimmäiset akileijat ikinä :-D Kun on mukula akileija, pitääkö se kaivaa maasta syksyllä talvisäilöön?
  Daalian mukulat leipäilevät vielä äidin kellarissa, kohta on nekin heräteltävä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Herra on kasvanut nytkin jo selvästi ja lehtiä avautuu vauhdilla. Energinen keski-ikäinen siis.
   Onnea akileijan kasvatukseen! Tää on semmoinen harrastus, että vie kyllä koko käden. Simenkasvatus vaatii vähän malttia, joka meinaa meikäläisellä olla rajallista ;) Nämä juurakot on siitä mukavia, kun ei joudu ihan alusta aloittamaan kasvatusta. Kyllä näiden pitäis talvehtia hienosti maassa.

   Poista
 5. Uskomatonta, kuinka pienet akileijan alut saavat kädet syyhyämään. Itse istutin viime vuonna samaisen keski-ikäisen rokkarin juurakoita, uskoisin hänen jatkavan rokkiaan tulevanakin kesänä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Jokainen pieni itu on riemun aihe näin talven jälkeen :D
   Toivotaan näille rokkareille oikein duurivoittoista kesää.
   Kiva, kun poikkesit täällä, tervetuloa uudestaan!

   Poista

Jokainen kommentti ilahduttaa kovasti!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...