15 elokuuta 2015

Lepaa 2015

Upea ilma ja perennataimitarhojen läsnäolo houkutti lähtemään Lepaalle. Näyttelyhän pidetään aina perinteisesti elokuussa ja kokoaa paikalle laajasti niin ammattilaisia kuin harrastajiakin. Lepaalla on katsottavaa molemmille sukupuolille (mikäli ahtaan stereotypisesti haluaa ajatella), sillä esillä on niin kasveja kuin erilaisia koneita ja härveleitäkin.

Lepaan upea tuulimylly on rakennettu 1700-luvun lopulla

Lepaa sijaitsee Hämeenlinnan kupeessa Hattulan kunnassa. Häme-Wikin mukaan Lepaan kylässä on merkkejä ihmisten elosta jo kivikaudelta asti. Tästä pääset lukemaan lisää Lepaan mielenkiintoisesta historiasta.

Messuilla oli panostettu myös ohjelmapuoleen, sillä seurata sai esimerkiksi ruohonleikkauksen SM-kilpailuja, erilaisia seminaareja ja tietoiskuja.


Meitä kiinnosti tällä kertaa lähinnä kasvitarjonta. Paikalle olivat saapuneet ainakin Pionien koti, Hirvelän taimisto ja Tommololan tila. Lepaan oppilaitoksen taimistolla oli lisäksi myynnissä melko paljon erilaisia koriste- ja hyötykasveja. Hinta näissä Lepaan omissa taimissa oli mielestäni halpa, perennat olivat 3,50 euroa kappale! Paikalla oli myös ammattilaisia opastamassa ja neuvomassa ostajia. Muutama taimi tietysti lähti mukaan. Tämmöiselle kasvihullulle ei ehkä mikään riitä, mutta mielestäni kasvitarjontaa olisi voinut olla vieläkin laajemmin. Hyötytarhapuolesta en sano mitään, koska siihen en perehtynyt.

Mikäli ostaminen ei ole se ykkösjuttu, kasvitarjontaa toki olikin. Messuilla esiteltiin esimerkiksi ryhmäkasviuutuuksia, joista seuraavassa muutama kuva. Kuvanlaatu on nyt melko suttuista, pahoittelut siitä.  Esittelyhalli oli ihanan värikäs ja rönsyävä! Paljon oli yhdistetty myös koristeheiniä kukkivien kanssa, joka teki istutuksista kepeitä ja raikkaita.

Nimilapuista voi tarkistaa suosikkinsa nimen


Tämän muistankin, petunia 'Green tambourine'

Lepaa itsessään tarjoaa upeaa silmänruokaa ilman mitään messujakaan. Upeat kukkaistutukset ja alueen laaja ja monimuotoinen kasvillisuus saavat huokaamaan ihastuksesta. 


 Viileän alkukesän vaikutukset näkyvät kuulemma myös Lepaalla, mielestäni istutukset olivat upeassa kunnossa ja kasvien yhdistelmät taidokkaita. Ammattilaiset asialla ja silleen...Aivan ihana yhdistelmä vanhaa seinää ja pallo-ohdaketta


MUUUkavaa viikonloppua :) 

Lepaallekin ehtisi vielä, jos pistää hösseliksi. Näyttely loppuu tänään.

16 kommenttia:

 1. Nytpä viiisastuin sen verran, että Lepaalla on säännöllisesti näyttely elokuussa. Tänä vuonna en kerkiä, mutta ehkä ensi vuonna.
  Koskahan saan sinipallo-ohdakkeen kylvettyä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Perinteisesti elokuussa ovat tavanneet näyttelyn pitää. Sinipallo-ohdake on hauska kasvi, vaikkei tyypillisen kaunis olekaan. Taitaa hyvin levitä myöskin siemenestä, meillä ei ole kyllä itsestään levinnyt juuri ollenkaan.

   Poista
 2. Olisipa kiva käydä tuolla joskus! Ehkäpä käynkin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kesä menisi mukavasti näissä puutarhakohteissakin kierrellessä. Sen, nyt mitä malttaa omasta pihasta olla pois :)

   Poista
 3. Wau tuo Lepaa. Kerrothan meillekin mitä ostit? Minua kiinnostaa aina etupäässä vaan shoppailu, ei niinkään näyteistutukset tai muut, olen tylsimys. Hyvät hinnat ovat kyllä olleet! En oikein tiennytkään missä tuo Lepaa (hullu nimi, hih) sijaitsee ennenkuin kerroit. Kiitos infosta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaa, hyvä että joku muukin on kasvishoppailuholisti :D Kyllä se myytävien taimien tarjonta vaan on kova sana! Olen pystynyt kyllä hillitseen itseäni aika hyvin viime aikoina, enkä Lepaaltakaan ostanut kuin hohdekukkaa ja punakärsämöitä. Hieman jäi harmittaan pinkki ripsureunainen kylmänkukka, miksen ostanut sitä?!?

   Poista
 4. Oi, oikein mielenkiintoiselta vaikuttaa Lepaan tarjonta. Siitä onkin jo muutama vuosi, kun viimeksi olen siellä käynyt. Taimet tietysti aina kiinnostaa ja kesäkukkauutuudet työn puolesta.
  No, Tommolassa ja Pionien kodissa olen tänä kesänä käynyt paikan päällä, ehkä ensi vuonna voisikin poiketa myös Lepaalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lepaa kokoaa yhteen niin harrastajatkin kuin ammattilaisetkin. Kaikille riittää jotain nähtävää.
   Tuo Tommolan tila täytyy kyllä joskus livenä kokea! Monilla messuilla olen kyllä tarjontaan tutustunut, mutta paikanpäällä taitaa olla perennataivas :) (Aika vaarallinen paikka siis..)

   Poista
 5. Huomasin kanssa tuon että siellä on tämmönen tapahtuma. Harmi kun vaan on niin kaukana. Nätiltä näyttää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, teiltä taitaisi tulla matkaa aikas paljon! Toivottavasti teilläkinpäin on mukavia puutarhatapahtumia :)

   Poista
 6. Perennat ovat siellä tosiaan kohtuuhintaista. Tältä vuodelta ohi mennyttä, mutta täytyypä laittaa ensi vuodelle muistiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lepaan perennoiden hinnat olivat kyllä kohdillaan ja taimet olivat suuria. Uskoakseni myös kestävää kantaa!

   Poista
 7. Tuolla olisi kiva joskus käydä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei muuta kuin ensi kesälle vaan korvan taakse ja reissua suunnittelemaan :)

   Poista
 8. Mahtavaa kukkaloistoa, kauniita asetelmia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Asetelmat olivat kauniit ja kaikki kukat hyvinvoivia. Minua miellytti tuo värikkyys nyt kovasti :)

   Poista

Jokainen kommentti ilahduttaa kovasti!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...