05 elokuuta 2015

Vielä kerran unikot

Unikot ovat ilostuttaneet kukinnallaan kovasti, siksipä niistä on jälleen täälläkin höpötettävä. Vielä kerran (ainakin) siis luvassa melkoinen määrä kuvia unikoista. Aurinkoiset päivät ovat yllyttäneet nuppuja aukeamaan. Sateessa kukka ei kauaa vanhene, mutta poutaisena aikana kukinto kestää pari kolme päivää. Terälehdet lentävät ympäriinsä tuulessa kuin perhoset, kun unikko päättää ykskaks lopettaa kukintansa. Jäljelle jäävä siemenkota on sekin varsin koristeellinen ilmestys.

Kimalaiset kirmaavat hulluina unikoissa

Pioniunikoideni värit ovat eriasteisia lilan, pinkin ja purppuran variaatioita, miellyttävät silmääni kovasti.  Positiivista on myös se, että vaikka kukinto on  muhkeudessaan varmasti raskas kantaa, kukka on ymmärtänyt kasvattaa sen verta jämäkän varren, että kaatumistapaturmia ei juuri ole syntynyt. Näillä eväillä unikot ovatkin ampaisseet tämän hetken suosikkikasveikseni. Aina kun mahdollista, näitä on päästävä ihastelemaan!

Seassa kukkiva 'Drama queen' näyttää pioniunikoiden rinnalla pieneltä, vaikka kokoa on niissäkin ihan mukavasti.

'Drama queen'
Hullunkurista on, että nämä syvänväriset kukkaset ovat vallanneet ns. valkoisen penkkini. Perustin keväällä uuden kukkapenkin, jonka pääteema on valkoinen. Noh, koska kasvit ovat vielä rääpäleisiä, ajattelin pistää unikot sinne, jotta jotain kukintaa olisi luvassa. Valkoinen penkkini on siis täten kaikkea muuta kuin valkoinen, tyypillistä! Eri väristen silkkiunikoiden (?) ilmaantuminen on mysteeri. Luultavasti olen ne ihan omin pikkukätösin kylvänyt ja sitten autaasti unohtanut koko tapahtuman. Hetkellisestä amnesiasta huolimatta, lopputulos tyydyttää.

Ruusutarhassa 'Flemish antique' unikot kukkivat. Kukat ovat todella kauniita , kun ovat päässyt kehittymään sateelta rauhassa.


Aion yrittää kerätä näiden unikoiden siemeniä talteen syksyn tullen ja kokeilla, mitä niistä tulee vai tuleeko mitään.
12 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos Maarit! Nuo unikoiden värit ovat kyllä herkullisia, eivät jää puutarhassa huomaamatta :)

   Poista
 2. Hurmaavia! Jätän unikot aina rauhassa tekemään siemenkotia. Kun siemenet kypsyvät, levitän niitä kaikkiin kukkapenkkeihin, jotka kylpevät auringossa. On mukava seurata, mistä kaikkialta unikoita taas seuraavana vuonna putkahtelee. =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kesäkukka! Mun täytyy varmaan tehdä ihan hallitut kylvöt johonkin, koska myllään penkeissä niin kovasti, että ei siellä oikein siementaimet menesty. Täytys malttaa jättää penkit rauhaan :)

   Poista
 3. Onpa ihanan värisiä ja näköisiä! Muistin, että minulla on kaapin laatikossa siemenvaihdosta saatuja lilan värisiä siemeniä. Unohtuivat keväällä kylvää, mutta nyt täytyy ne ripotella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Konnadonna! Nyt vaan kylvöhommiin, unikot ovat onneksi helppoja ja suht nopeitakin kasvamaan. Aurinkoakin on luvattu vissiin :)

   Poista
 4. Ihania unikoita! Minäkin kylvin keväällä pioniunikoita, nyt aloittelevat kukintaa, jostain syystä osa on jäänyt minikokoisiksi. Siperianunikoita taas kukkii siellä sun täällä, mihin on sattunut siemen singahtamaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Gitta! Mukava, että sinäkin pidät unikoista! Siperianunikko on kanssa tosi kaunis :)

   Poista
 5. Unikot ovat kyllä ihania, ja kylväytyvät itsekin valitsemilleen paikolle:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä, unikot ovat ihanaisia :) Toivottavasti meilläkin kylväytyisivät, en laita vastaan!

   Poista
 6. On todella hienoja unikoita sinulla tykkää kovasti :)

  VastaaPoista

Jokainen kommentti ilahduttaa kovasti!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...