04 joulukuuta 2015

Unia ja askarteluja


Näin viime yönä hassua unta. Ehkäpä unen laukaisijana toimi  Betweenin ja Pelaguun mainiot bloggaamista koskevat pohdinnat. Itsekin olen tätä blogin pitoa alkanut miettimään tarkemmin luettuani muutamien bloggareiden pähkäilyistä bloginsa suhteen. Käykö tässä väistämättä jossain vaiheessa niin, että kepeä harrastus alkaa ahdistaa ja aiheuttaa paineita? Lukijamääriä alkaakin tuijottaa ihan eri tavalla, kun on nähnyt blogin eteen vaivaa ja kuluttanut siihen paljon aikaa. Alkaa tuntua, ettei riitä eikä kelpaa? Vielä ei siltä tunnu, mutta bloggamista ei ole takanakaan kuin vasta vajaa vuosi. 

No, mutta sitten siihen uneen. Siinä pidin blogitapaamista ja paikalla oli paaaljon teitä kanssabloggareita. Äitini oli myös unessa ja keitteli meille piimävelliä hah!! (Jota ei todellakaan meillä ole ikinä edes syöty). Oli harmaa syyspäivä ja muistan pähkäilleeni, että mitä ihmettä me tuolla pihalla katselemme. Ei puutarhassani kuki edes mitään! Kuitenkin, kun ulos astuimme, siellä olikin kevät ja tulppaanit kukkivat joka puolella. Olipas siinä uni. Meillä oli kovin hauskaa, kun ihastelimme kukkia! =)




 En ole mikään askartelija tai kädentaituri, mutta välillä luovuus kaipaa päästä ulos myös minun käsieni kautta. Ihastelen aina muiden upeita väkerryksiä, miten jotkut jaksavat ja osaavat! Minä olen enemmänkin hätäinen kuin viitseliäs, joten pääasia taitaa olla, että saa työn tehtyä valmiiksi mahdollisimman nopeasti! Juuri kummastelin, kun löysin pinon yksittäisiä villasukkia. Näköjään tykkään neuloa vain toisen sukan ja jättää toisen tekemättä. =)

Tein palloja sammaleesta ja jäkälästä. Ajatuksena on laittaa nämä ulos puihin roikkumaan, kunhan viitsin ja ehdin mennä ulos. Harmaus ja märkyys ei jättänyt väliin tänäkään vuonna, vaikka niin jo ehdin hieman luulla. Vielä tekisi mieli tehdä semmoinen oikein iso sammalpallo ja kiepauttaa siihen valot ympärille, voisi olla hauska. Puutarhan tintit tosin tykkäävät kovasti nyppiä sammaleita irti, joten hieman pelkään, että näistä tuleekin lintujen leikkikalut eikä puutarhani koristeet. 




Tehtiin tyttären kanssa Fimo-massasta joulukoristeita. Kuva on ihan pinkki, koska taustalla loimottaa kasvivalo (pelargoniaa yritän talvettaa, hyvässä hapessa ainakin vielä on). Tämä onkin kivaa puuhaa lasten kanssa, koska on niin helppoa. Massasta vaan kuvioita irti piparimuoteilla. Reiät tehtiin pillillä. Kuviota voi tehdä oman mielikuvituksensa mukaan, minä käytin kastehelmituikkua, jostain blogista sen idean bongasin.


Muutaman värjäsin kultaspraylla ja iskin vanhaan kranssiin, koska tänä jouluna kaipaan kullanhohdetta. Nämä ovat kivoja myös pakettikortteina lahjojen päällä. 



Ehkä ne ovat kauneimmillaan kuitenkin ihan vaan valkoisina. Pistän näihin vielä jotkut narut ja sitten niitä voikin ripustaa vaikka kuuseen. Reunat voisi hioa, jos haluaa siistimmän jäljen. Minulle se ei ole niin justiinsa, joten jätin näin.



Jossain törmäsin tämmöisiin vessapaperirullasta tehtyihin koristeisiin ja innostuin ajatuksesta. Eli vessapaperirullasta vaan leikellään suikareita ja liimaillaan. Minulla ei ollu edes mitään maalia, joten vetelin kimalleliimaa pintaa ja löysin kaapista muutamia sopivia helmiä kylkeen. Pätkä siimaa ja ikkunaan roikkumaan, ihan nättejä. Ainakaan, jos ei liian läheltä tuijottele.




Rakensin lasimaljaan pesän pienelle pinkille tulilatvalle. Pohjalle hieman sammalta ja kaveriksi pari mustikanvarpua ja katajanoksaa.



Ensimmäinen tonttutyttökin on jo herännyt ja toivottaa teille kaikille oikein hyvää viikonloppua ja toista adventtia!




39 kommenttia:

  1. Kauniita askarteluja oletkin saanut aikaiseksi! Kiva istutus. Mulla on kans joku askarteluvimma marras-joulukuussa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Gitta! Askasteluvimma iskee aina välillä. =)

      Poista
  2. Ihana uni :D. Uniin joskus ilmestyy ihmeellisiä elementtejä, kuten tuo sinun piimävelli, mistä lie mielen syövereistä tullut. Ei kannata tosiaan blogista ottaa paineita, yleensä se on hauska harrastus ja harrastuksessa ei ole ideaa jos se ei tunnu kivalta.

    Nuo joulutähdet näyttää kauniilta :). Kernit-massalla olen joskus askarrellut, mutta se on jotenkin raskasta työstää. Fimoa olisi kiva joskus kokeilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, mulla on tapana nähdä aika kummia unia useinkin. =) Välillä unissani mietin, että "tämän on pakko olla unta" ja niinhän se sitten on ollutkin. Massaa jäi vielä reilusti, joten taidan tehdä lisää noita tähtiä. Sopivan helppoa ja yksinkertaista minulle. Kokeile ihmeessä sinäkin!

      Poista
  3. Ihana postaus! <3 Askartelusi ovat tosi kauniita, pidän varsinkin tuosta kranssistasi. Kastehelmituikulla koristelu on kiva idea.
    En tiennytkään että tulilatvat voivat olla noin kauniita. Tunnelmallista viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! No, en tiedä kauneudesta, mutta ainakin näkee, että itse on tehty, heh.

      Poista
  4. Ihana postaus! <3 Askartelusi ovat tosi kauniita, pidän varsinkin tuosta kranssistasi. Kastehelmituikulla koristelu on kiva idea.
    En tiennytkään että tulilatvat voivat olla noin kauniita. Tunnelmallista viikonloppua!

    VastaaPoista
  5. Sun askartelut ja kukka-asetelmasi ovat kivoja :) Olen tehnyt joskus myös samanoloisia tähtiä tuosta massasta, mutta jotenkin en osannut painaa koristekuvioita niihin. Sitten olen ihmetellyt muiden blogeissa miten ovat tehneet niihin vaikka mitä kuvioita. Ehkäpä vaan muiden tekemät aina näyttävät omissa silmissä hienommilta ja ihmeellisemmiltä vaikka omissakaan tekeleissä ei ole mitään vikaa. Joten ihan yhtä hienoja juttuja olet tehnyt kuin muutkin vaikka et kädentaituriksi luokittelekkaan itseäsi. Kiva uni :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Omaan tekemiseen on aina kriittisempi ote kuin muiden, niin se vaan taitaa mennä. Toisaalta tykkään, että askartelut eivät ole liian "täydellisiä", vaan vähän semmoisia kotikutoisia ja persoonallisia.

      Poista
  6. Kivoja askarteluja, tyttärenikin teki tuollaisen vessapaprurullakukan<3 Tästä viikonlopusta on tulossa myrskyisä, joten nyt jos koskaan aion linnoittautua kasvarin suojiin väkertämään itsekin jotakin. Tuo askartelu jotenkin vain kuuluu jouluun ja joka syksy on päästävä jotakin tekemään, ihan omassa rauhassakin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Minna! Minua viehätti tuo ajatus, että roskasta voi tehdä jotain uutta. Vettä tuli tosiaan viikonloppuna oikein huolella. On tämäkin joulukuu, huh. Ehkä askartelu korvaa hieman sitä, kun ei pääse iskemään käsiään multaan. Käsillä on saatava jotain näperrellä ja askartelu paikkaa sitä.

      Poista
  7. Ihailen sinun blogiasi, jossa on niin paljon kuvia ja sekä pohdiskelevia että selittäviä tekstejä.

    VastaaPoista
  8. mainio uni:)

    Linnut etsivät sammaleen alta syötävää. Minun oli itse luovuttava sammalkoristeista pihalla, koska ne olivat aina ympäri pihaa lintujen jäljiltä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Unet ovat parasta ajanvietettä, hih. Pistin sammalpallerot oksille, saas nähdä kauan säilyvät.

      Poista
  9. Kauniita askarteluja olet tehnyt Ja tuo uni oli kyllä jännä Tonttukin kurkistelee tarkkailee ollaako kilttejä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos irma =) Tontut kurkkivat ja lapsia alkaa jo jännittää ihan huolella!

      Poista
  10. Kauniit askartelut olet tehnyt! Iloista joulun odotusta sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Maarit ja mukavaa joulun aikaa sinullekin. =)

      Poista
  11. Oletpas ollut ahkera. Noin kauniita askarteluja olet tehnyt. Ovat kauniita, ja ennen kaikkea itse tehtyjä. - Mainio uni! Hyvää itsenäisyyspäivän viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No, joskus sitä saa aikaan ja joskus taas ei. Askarteluvimma iskee kausittain, kuten myös tuo villasukkien neulomisvimma. Mukavaa viikkoa Anneli!

      Poista
  12. Hassun hauska uni, oliskin syksyllä kevät! Kivoja askarteluja olet tehnyt, tuo vessapaperirullakoriste on todella kiva ja helppo tehdä ilmeisesti vaikka lasten kanssa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joskus toivoo, että olisi nauhuri, jolla voisi nauhoittaa omia uniaan talteen. Niitä olisi varmasti hauska katsella myöhemminkin. =)

      Poista
  13. Unien maailmassa!
    Kivat sammalpallot ja joulun tunnelmapaloja!
    Lempeää viikonloppua täältä Mantelilaaksosta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Mantelilaakson Susanna! Mukavaa, että piipahdit täälläkin. =)

      Poista
  14. Jep, harrastushan tämä bloggaaminen on, ei oteta sitä vakavasti ;) Kanssasisarien luona käydään kommentoimassa ja postaillaan mukavista asioista (vaikkakin itse yhden sitoumuksen tein, mutta mukavan).
    Kivoja juttuja olet puuhastellut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, harrastushan tämä vaan on. Täällä on niin mukavia bloggareita ja ihmisiä, jotka aina kannustavat ja tsemppavat eteenpäin! Se on somessa aika harvinaista kuitenkin.

      Poista
  15. Voi mikä uni! :)
    Mutta ehkä se kuvaili sitä, miten me näemme puutarhat. Itsekin vaikka lehdettömään aikaan menen käymään jossain, katselen kasvien ruskeita varsia ja risuisia pensaita. Sieluni silmin näen kuitenkin kaiken vihreänä ja kukassaan. Tai sitten se kuvaa sitä, mitä me nyt niin kovasti odotamme, kevättä. <3
    Ihania joulujuttuja olet värkkäillyt. Mä en ole koskaan kokeillut noita massa-askarteluja. Niistähän sais vaikka mitä.
    Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kevättä mä taidan jo odotella. Just naureskelin sitä, miten aina odottaa jotain. Täytyis osata nauttia ihan tästäkin hetkestä, mutta ei meikäläisen mielikuvitus aina siihen riitä. Sinulla puolestaan on mahtava kyky nähdä puutarhat aina vihereinä ja kukkivina, upeaa! Yritän ottaa oppia. =)

      Poista
  16. Ihanaa rehellisyyttä. Minua nauratti tuo ajatus parittomien villasukkien pinosta. Olen vähän samanlainen hosuja, joten en kauaa jaksa yhtä juttua väkertää ja siksi tekeleeni ovatkin usein tekeleitä. Sukkien suhteen pyrin kuitenkin siihen, etten yhtään uutta sukkaa aloita ennen, kuin pari on valmis ja päätelty.
    Jatketaan kaikki bloggaamista ihan omista lähtökohdista ilman mitään omantunnontuskia. Ja unohdetaan kaikki lukemat ja mittarit.
    Fimo-massaa täytyykin kokeilla. Noista kullanhohtoisista tähdistä tuli minusta tosi hienoja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Between. =) Turha sitä on esittää muuta mitä on, enkä oikein osaisikaan. Nyt täytyisi alkaa tehdä noille sukille pareja, voih miten tylsää!! Olis kivempi vaan tehdä aina uusi. =) Ehkäpä alamme käyttämään eripari sukkia. :D
      Joo, ei blogata kannata muiden ihmisten tai mittareiden mukaan. Velvollisuuksia ja paineita on varmasti kaikilla muutenkin, joten tämä säilyköön mukavana harrastuksena.

      Poista
  17. Hyviä askarteluideoita! Iso sammalpallo valoineen voisi näyttää aika hienolta. Mukavaa viikonloppua :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, mukavaa jos löysit ideoita! Iso pallero täytyy kyllä tehdä, mikäli tintit sen ilon suovat (eli eivät noki kaikkia sammaleita pitkin pihaa). Mukavaa viikkoa sinulle!

      Poista
  18. Ihanat askartelut teit vaikka vähättelit osaamistasi! Unesi on oikea unelma, tahtoo mukaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kyllä mä vähättelen osaamistani tällä saralla. Olen niin upeita luomuksia nähnyt, mutta toisaalta turha sitä on aina verrata itseään muihin. Ylpeesti vaan kaikki räpellykset esille,hih. Sinut haluaisin ehdottomasti tavata ihan livenäkin, toivottavasti joskus niin käy!

      Poista
  19. Askartelu on hauskaa!!! Ja lopputuloksista voit iloita pitkään :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Akartelu on tosiaan hauskaa ja aika vierähtää huomaamatta. Mukavaa viikkoa sinulle!

      Poista
  20. Pienellä vaivalla saa kivoja koristeita aikaiseksi, sellainen juuri sopii minullekin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä! Kärsivällisyys ei minulla ainakaan riitä vaikeisiin väkerryksiin =)

      Poista

Jokainen kommentti ilahduttaa kovasti!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...