22 maaliskuuta 2016

Viime kesän parhaita

Ihaillen olen katsellut blogeja, joissa jo pilkistää keväistä kasvua lumen keskeltä. Meilläkin on jo joitakin pieniä piippoja näkyvissä, mutta eipä mitään kovin järisyttävää. Minulla on vielä tapana kasata lunta kukkapenkkeihin suojaksi, joten aikamoiset lumivuoret niissä näyttää olevan jäljellä. Viime vuotisia kuvia katsellessani, totesin kevään olleen tuolloin aikaisemmassa. Ehkäpä tämä normaalimpi kevään eteneminen tuottaa myös normaalimman kesän. Näin toivotaan!

Kellukka 'Mai Tai' ihastutti
 Tähän postaukseen päätin oman puutarhakuumeen virittämiseksi huippuunsa, etsiä muutamia viime vuoden parhaita paloja. Toivottavasti teille lukijoillekin on näistä kuvista iloa. Vielä tovi pitää näet kitkuttaa kesään. 

Kuvassa näkyvä aprikoosin/persikanvärinen kellukka oli ihan hirmuisen kaunis. Tilasin niiden juurakoita nyt lisää, sillä tätä kasvia pitää saada muuallekin puutarhaan. Kukka ei ole kovin suuri, mutta niitä on runsaasti. Sitä paitsi on ihan kiva, että kaikki kasvit eivät ole niin suuria ja uhkeita, vaan tilaa on myös näille hieman sirommille kukkijoille.



Palleroiset unikot jaksoivat loistaa

Unikot yllättivät myös positiivisesti. Niitä täytyy kylvää urakalla. Tietenkin käy niin, että kun jotain kasvia oikein hehkuttaa, ei siitä mitään enää seuraavana vuonna tule. Peruspessimismi iskee jälleen, heh. No, unikot varmasti kasvavat aina, vaikka vähän kehaiseekin. Jossain päin maailmaahan ne ovat lähes rikkaruohoja, hassua.



Nämä kuvat eivät etene nyt mitenkään loogisesti aikajärjestyksessä ja osa kuvista on varmasti ollut täällä esillä jo aikaisemminkin. Niin se vaan on, että tietyistä kuvista tulee lemppareita, joita voisi katsella päivästä toiseen. Yllä oleva unikkokuva on minusta kiva, vaikka ei ehkä täytäkään "hienon" kuvan kriteereitä. Pääasia, että itse tykkää. Se on hyvä ohjenuora puutarhanhoitoonkin!


Hahaa, jotain keltaistakin!

Liljoihin innostuin viime kesänä uudestaan ja istutin niiden sipuleita syksyllä maahan. Olen tykästynyt näiden prameiden kukkijoiden lisäksi erityisesti marhanliljoihin. 




Ensi kesälle on jo kummasti löytynyt uusia suunnitelmia. Niin se vaan pienempääkin puutarhaa voi (onneksi) tuunata vuosia. Oma maku muuttuu ja jalostuu, ja erilaisten vaikutteiden myötä huomaa tahtovansa aina yhden uuden kukkapenkin. Niin kauan, kun nurmikkoa riittää käännettäväksi, niin kaikki hyvin.




En tiedä, mitä alkukesä olisi ollut ilman akileijoja. Ne kukkivat runsaasti ja muistan jopa jossain vaiheessa tuskastuneeni niiden liiallisen kukintaan. Hah, tuntuupa nyt kummalliselta. Miten jokin voi muka kukkia liikaa?!



Jostain kuulin/luin, että yleensä puutarhaharrastaja haluaa uransa alussa kaikkea suurta ja näyttävää, kuten pioneja ja ruusuja. Sitten kuin harrastusta on jatkunut jo tovi, niin kukkien koko pienenee jatkuvasti. Jaa'a. Minä vasta nyt olen herännyt ruusuihin ja pioneihin. Tosin tykkään kyllä kaikista pikkuisista erikoisuuksistakin, että eipä taida olla vielä maku jalostunut. Kaikkea ihanaa on niin paljon, että miten niistä nyt voisikaan valita ja rajautua vain johonkin?





Monilla teistä taitaa näinä aikoina olla iltalukemistona jokin puutarhakirja. Niin minullakin! Tykkään ostaa kirjoja itsellenkin, mutta ehdottomasti kannattaa hyödyntää myös kirjastoja. Olen aina ollut suuri kirjastofani. Mahtavaa, että tämmöinen palvelu on vielä olemassa. Kadotin taas höpinöissäni punaisen langan ja hyppäsin asiasta toiseen. Paras siis lopetella tähän.


Kirjaston aarteita

Mukavaa pääsiäisen odotusta kaikille!

34 kommenttia:

  1. Sun blogi on kyllä niiiiin kaunis katsella. Mielettömät kukkaloistot on ollut sun pihalla. Pääsisinpä joskus näkemään ;) Minäkin olen ylen ihastunut tuohon Mai Taihin, yritin ripotella siemeniä ympärille paljon, toivottavasti lisääntyy ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos kauniista sanoistasi! Olen nyt varsin innostunut kellukoihin ja tilasin niitä lisää. Mai Taissa on kyllä mahtava väri.

      Poista
  2. Onpa tuo Mai Tai kaunis! Hyvä sävy myös tuossa hennonkeltaisessa liljassa. Ei auta kuin odottaa - kesää nimittäin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos riitta k. Hennonkeltainen ei näytä yhtään hassummalta. Ennen olen karsastanut kaikkea keltaista, mutta pikkuhijaa näköjään maku muuttuu siinäkin =)

      Poista
  3. Onpa kaunis tuo kellukka. Tykkään niistä perinteisistä tulikellukoistakin, mutta tässä on ihana sävy :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Huopalintu! Tulikellukoissa on upea, vahva väri. Näissä on tämmöinen aika erikoinen sävy, joka lumoaa myös =)

      Poista
  4. Vastaukset
    1. Sitä kaipaa jo palavasti! Sais ne ilmat jo lämmetä...

      Poista
  5. Puutarhakirjat piristävät iltalukemisena niin ihanasti! Päässä surraan kesäajatuksia ja yöllä näkee kukkaunia!

    Onpa nätti tuo kellukka! Kesäajatuksia on pää täynnä, lumi vielä jarruttaa, toisaalta onneksi kun on niin mahdottoman kylmä!

    Huumaavia kesäkuvia! Meillä kasvaa ensi kesänä paaaaljon unikoita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahaa, päässä tosiaan surisee niin, että varmaan kuuluu jo ulospäinkin =) Ihana ajatus tuo unikoita täynnä olevasta puutarhasta, odotan innolla!!

      Poista
  6. Ihanat ja runsaat istutukset! Hyvää pääsiäisen aikaa sinulle!

    VastaaPoista
  7. Mai Tai on viäny meikälääsenki syrämmen, vaikkei sitä mulla viälä ookkaa. Mitä kukkarunsautta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mai Tai vie kyllä sydämen nopeasti, mutta varmasti =)

      Poista
  8. Kiitos ihanasta piristyksestä!
    Ihania ovat kaikki, aah! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos sinulle piristävästä, positiivisesta kommentistasi =)

      Poista
  9. No eipä voi muuta kuin huokailla ihastuksesta! Ihan uskomatonta, kuinka kaunista on kesällä, kun vertaa tämänhetkisiin ikkunanäkymiin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No, niinpä! Miten kesällä voikin olla niin rehevää ja kukkivaa?! Nyt, kun ulos katselee, niin ei oikein innosta. Aurinkokin on hukkunut johonkin.

      Poista
  10. Ihania kesäisiä kuvia, kiitos näistä. Mukavaa pääsiäisen odotusta!

    VastaaPoista
  11. Oih, tuota kellukka 'Mai Taj'ta himoitsen itselleni, mutta olen yrittänyt hillitä tämän kevään postimyynti/ nettitilauksia. Ja pelkkää yhtä kasviahan ei kannata tilata, koska samoilla postikuluilla tulisi enemmänkin...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anna mennä vaan! Kerran sitä eletään =) Samaa logiikkaa olen käyttänyt ja sitten on tullut tilattua vähän enemmänkin, öhöm.

      Poista
  12. Ihana tuo Mai Taj, niin kaunis ja hento <3 Sinun kaunista heleää puutarhaasi voisi katsella vaikka kuinka kauan.. - Ja akileija on myös ihana, sen kukka on kuin taideteos aivan läheltä katsottuna. Juuri nyt on oikea aika selata puutarhakirjoja, kesällä ei todellakaan ehdi :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olipas kivasti sanottu, kiitos Tuulikki! Sinäpäs sen sanoit, kesällä ei tosiaankaan ehdi lueskella, joten nyt on paras aika siihen hommaan.

      Poista
  13. Vau, miten kauniita kuvia kauniista puutarhasta. Kerrassaan ihana tuo valkokukkainen pioni. Terälehdet kuin hienointa läpikuultavaa silkkiä. Näita kuvia oli todella ilo katsella.♥

    VastaaPoista
  14. Todella sympaattinen kellukka ja muutenkin ihana katsoa kesäkuvia.
    Kirjasto on mitä mainioin palvelu! Ja myös kätevä tapa tutustua puutarhakirjoihin ennen ostopäätöstä.
    Mukavaa pääsiäisen odotusta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Piparminttu! Kesän kaipuu alkaa olla jo kestämätön. Onneksi on tosiaan noita kirjoja, joihin upota.

      Poista
  15. Kaunis kuva tuo, missä kellertävä lilja. Kauniita muutkin kukat. Tunnustaudun akileija-faniksi ;) Itsekin olen huomannut, että maku muuttuu, ainakin värien suhteen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Maatuska! Muistankin sinun blogistasi upeat akilejat, niihin lumouduin ihan. Akilejafani olen siis minäkin.

      Poista
  16. Saanko udella, mistä taimistosta olet tilannut Mai Tain? Se on niin ihastuttava, mutta en ole nähnyt sitä täällä päin missään puutarhamyymälässä taimena myynnissä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toki saat! Itse muistaakseni tilasin nuo aikani viherpeukaloilta ja siellä on niitä nytkin myynnissä. Lisäksi olen bongasin sitä Paratiisin taimitarhalta. Eli netistä tilaamalla ainakin löytää, jollei nuo taimimyymälät ole lähettyvilläsi.

      Poista

Jokainen kommentti ilahduttaa kovasti!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...