16 marraskuuta 2016

Pinkkiä piinaa


 Kaikki eivät ole vaaleanpunaisten kukkien ystäviä. Minä olen. Erilaiset pinkin sävyt ovatkin saaneet vallata puutarhaani vähän sieltä ja täältä. Näin marraskuisen vesisateen lannistamana mieleni kaipaa värikylpyä näiden hattaranväristen ystävieni seurassa. Jos pinkki saa verkkokalvosi vuotamaan verta, on vuorossa piinaa yhden pienen blogipostauksen verran.


 Väreissä on tosiaankin taikaa. Marraskuussa värit ulkosalla ovat luvattoman vähissä ja näiden kuvien töllistely sai heti paremmalle mielelle. Kyllä vaan kesällä onkin sitten kaunista, rehevää ja värikästä. Suorastaan yltäkylläistä. Viime päivien kaunis lumihuntu näyttää saavan kyytiä ja alta paljastuva maisema on karu. Kummaa, miten kauniina se muutaman kuukauden päästä jälleen loistaakaan.



 Vaaleanpunaiset kukat ovat suloisia, mutta vaikeaa on valita lemppareita. Kaikki käy, niin uhkeat tulppaanit, hempeät akileijat, suloiset kosmoskukat, näyttävät liljat kuin ruusutkin. Ja mainitsinko jo pelakuut ja daaliat ja kärhöt...




 Ei puutarhani toki silti pelkästään vaaleanpunainen ole. Rakastanhan montaa muutakin sävyä. Pinkin sävyt passaavat onneksi monen muun värin kaveriksi. Hopeaan ja lilaan yhdistettynä vaikutelma on varsin tyylikäs ja hienostunut. Vähän räväkämpää meininkiä saa aikaan punaisen ja oranssin yhdistelmillä. Keltainenkin on muuten puutarhaani pikkuhiljaa hipsinyt, semmoisena haaleana ja vaaleana.




 Värimieltymyksillä on tapana muuttua vuosien varrella. Saas nähdä koska pinkkikausi väistyy ja tilalle tulee jotain ihan muuta. Onneksi kesäkukilla saa helposti pihaansa väriä jos toistakin, pahimpaa värinälkää tainnuttamaan. Jottei tarvitse meinaan heti lapion kanssa olla heilumassa ja koko väripalettia olla uusimassa.




Niin ja ne ruusut! Melkein aistin ruusujen hurmaavan tuoksun pelkistä kuvista, entäs sinä?


38 kommenttia:

  1. Kosmoskukat ovat ihania. Oma lempivärini kukissa on keltainen sekä oranssi. Muutkin kyllä käy.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kosmokset ovat yksiä lemppareitani. Niitä on saatava joka kesä, ovat myös helppoja kasvattaa siemenestä. Mahtavaa, että on keltaistenkin kukkien ystäviä! Keltainen on itselleni edelleen hieman vaikea väri, mutta oranssit kyllä menevät.

      Poista
  2. Täällä toinen pinkkeilijä! Rakastan pinkin eri sävyjä, joita yritän omassa puutarhassani miksailla violetin, sinisen, valkoisen ja kylmän hailakan keltaisen kanssa. Nuo liljasi ja akileijasi ovat kerrassaan hurmaavia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvältä kuulostaa miksailusi! Kukilla on kiva yrittää luoda erilaisia väripareja, joskus onnistuu paremmin joskus ei niinkään. Useimmiten sattumalta löytyy ne kaikista toimivimmat kokonaisuudet.

      Poista
  3. Tällaista väriterapiaa nyt kaivataankin!
    Pinkki ei ole oma juttuni, mutta kyllä sitä kukissa katselen mielelläni.
    Eihän noita hempeitä ruusujasikaan voi kuin ihastella.
    Kaunis postaus!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sirpa! Väriterapiaa kyllä kaivataan ja valoa! Tänäänkin niin synkkää ja harmaata, että huh. Väreissä on onneksi mistä valita! Harva kukka ruma on, oli sitten mitä väriä hyvänsä =)

      Poista
  4. Ihanaa pinkkiä. tykkään myös pinkistä. Suloinen kollaasi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Irma! Pinkit kukat ovat suloisia. Sopivasti ilahduttaa harmauden keskellä.

      Poista
  5. Pinkkien kukkien riemukulku harmaassa ja vetisessä säässä on todellista väriterapiaa. Ihania kaikki!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aina vaan harmaammaksi näyttää tuo ilma käyvän. Täytyy vissiin taas penkoa kukkakuva-arkistoa ja etsiä lisää arjen piristäjiä.

      Poista
  6. Vaaleanpunainen värikylpy oli oikein tervetullut :). Pinkissä ei ole mitään vikaa, päin vastoin, se on romanttinen väri. Ihastuin varsinkin tuohon vaaleanpunaiseen tulikukkaasi, itselläni sitä on valkoisena ja tummanpuhuvana liilana.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukavaa, että pidit värikylvystä. =) Purppuratulikukat kukkivat monissa väreissä ja olivat kyllä kivoja ilmestyksiä. Nyt jännitän kukkivatko ne ensi kesänä vielä, vai olivatko kaksivuotisia. Toivottavasti siemensivät kuitenkin. Sinun tumman liila tulikukkasi kuulostaa hienolta!

      Poista
  7. Pinkkien kukkien perhe on aika laaja sävyiltään kun on ihan vaaleaa pinkkiä ja siitä hiljalleen tummaan pinkkiin menevää, olen pinkin ystävä ja siksi nautin kuvistasi kovin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä, skaalaa pinkeissä riittää, mutta kaikki ne ovat kauniita! Ihana kuulla, että pidit =)

      Poista
  8. Tunnustaudun itsekin vaaleanpunaisen ystäväksi. Tuo alin kärhö on ihana. Mitähän lajiketta se on? Tekisi mieli saada itsellekin sellainen 😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meitä vaaleanpunaisen ystäviä taitaakin olla aikas paljon, enkä ihmettele yhtään! Tuo kärhö on nimeltään 'Hagley Hybrid' ja omien kokemusteni perusteella suosittelen sitä kokeilemaan. On talvehtinut hyvin ja kukkii aina runsaasti! Sen kukat ovat suuret ja väri semmoinen hieman "vanhahtava" vaaleanpunainen.

      Poista
  9. Onpa kaunis postaus. Kauniit kukat ja ihanat värit.

    VastaaPoista
  10. Kuvasi ovat väriterapiaa. Vaaleanpunainen kuten muut. Minä laitoin tietokoneelleni taustakuvaksi toukokuisen kuvan Helsingin tuomiokirkosta. Pelkkä valo kuvassa rohkaisee.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mahtavaa, jos pystyin edes pientä väriterapiaa tarjoamaan! Hämärässä valot ovat kauniita. Kynttilöitä ja kausivaloja on tullut poltettua ahkerasti. Niissä on oma rauhansa ja tunnelmansa.

      Poista
  11. Vaaleanpunaista unelmaa postauksen verran, kiitoksia! Minä tykkään pinkistä aivan ehdottomasti ruusuissa ja kärhöissä. Ja Sarah Bernhardt pioni on upea.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä, mukavaa että pidit! Pinkki on niiin ruusujen ja kärhöjen väri! Ja tuo mainitsemasi pioni on mahtava, oikea muhkea kermakakku. :D

      Poista
  12. Oi miten herkkää ja kaunista, ja vaaleanpunainen on kyllä kukkasten väri, ei niistä voi olla pitämättä. Sinulla on varmasti upea kukkaloisto pihallasi, kun noin paljon erilaisia kaunnita kukkasia olet kuviin saanut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos! Kukkia on tullut haalittua pieneen pihaan suhteellisen runsaasti. ;) Jonkinlaista hulluutta vissiin, hih.

      Poista
  13. Suloisia söpöläisiä nuo pinkit kukat. Minäkin niistä pidän. Usein ryyditän niitä muilla väreillä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pinkit ovat vieläkin kauniimpia kun niitä yhdistelee muihin väreihin. Sinä oletkin siinä mestari, muistan ihanat kuvasi viime kesältä!

      Poista
  14. Tykkään pinkeistä kukista. Ihanat kuvat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pinkkejä kukkia ei vaan voi olla liikaa! Kiitos Sussi =)

      Poista
  15. Pinkkikö piinaa ja tylsää? Sitähän löytyy montaa eri sävyä, kuten kuvasi osoittivat :). Täällä myös pinkin ystävä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu ei ole piinaa minulle eikä vissiin sinullekaan!

      Poista
  16. Tämä mitää piinaa ollu. Pinkki on pop! Sitä pitää olla ja palio!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sinäpä sen kiteytit mainiosti, pinkki on tosiaan pop!

      Poista
  17. Voi miten mahtava kokoelma sinulla onkaan pinkkejä kukkia, aivan ihania! Minäkin pidän pinkistä ja näytin nämä kuvat pikkuiselleni ja hän vähän kiukustui kun meillä ei ole tälläisiä "kukkeja" :) Onhan sinulla jo sellainen aljonushka -kärhö, sopisi niin hyvin näiden herkkukukkien kanssa. Tiedätkö minä kai onnistuin nitistämään sen meehanian :(. Nyyh.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pikkutytöt pitävät ihmeesti pinkistä ja miksei tämmöiset vähän isommatkin =) aljonushkaa ei ole, se olisi tosiaan hieno! Älä sure meehaniaa, täältä saat lisää alkuja, jos haluat =)

      Poista
  18. Hei, ihailin postaustasi jo aiemminkin, ja muutenkin blogiasi on kiva lukea! Laitoin sinulle haasteen (kukkia&haaveita blogissa), jos et vielä ole sellaiseen vastannut, niin ole hyvä, uskoisin, että sinulla riittää kuvia, toinen toistaan kauniimpia!

    VastaaPoista

Jokainen kommentti ilahduttaa kovasti!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...