16 huhtikuuta 2015

Haasteeseen vastailua

Marri Takkatuli ja villasukat blogista lähestyi haasteella, kiitos! Näihin on mukava vastata ja lukea myös muiden vastauksia. Tämmöiselle tuoreelle bloggarille varsinkin hyvä tapa tutustua uusin blogeihin ja bloggareihin. 


Sitten niihin kyssäreihin...

1. Mikä on mieluisin pihapuuhasi?
Mieluisia pihapuuhia on tietysti paljon, ainakin näin kevään korvalla kaikki tuntuu houkuttavalta. Ehkä syksyllä ajattelen toisin ;) Istuttaminen (= uusien ihanuuksien haaliminen), kuolleiden kukkien nyppiminen (deadheading, mikä mainio sana muuten) ja kaikenlainen kasvun seuraaminen ja pihan öttiäisten tarkkailu + kuvaaminen ovat mielipuuhiani. 

 
2. Mikä on ikävin pihapuuhasi?
En tiedä, onko mikään varsinaisesti ikävää, mutta kasvien tukeminen jää aina viime tippaan. Syksyisin tehtävät siivoustyöt ja ruukkujen putsaamiset yms. ovat aika tylsiä.


3. Unelmiesi piha?
Jaahas, tästä voisin puhua vaikka kuinka, koitan tiivistää. Unelmieni pihassa on tietysti paljon erilaisia kasveja! Puutarha pursuaa kukkia ja suuria lehtikasveja, kauniita puita ja värikkäitä pensaita. Nämä kaikki on osattu sommitella kauniiksi kokonaisuudeksi niin, että ilme on luonnollinen ja salaperäinen, mutta myös romanttinen, runsas ja yllätyksellinen :)

Englantilainen puutarhakulttuuri on aina vedonnut minuun. Siltikin monenlaiset puutarhat voivat olla mielestäni upeita. Valloittavissa pihoissa näkyy tekijänsä persoonallinen kädenjälki ja pohjaton rakkaus puutarhaan! 


Wisleyn puutarha Englannissa on aika unelma. Kuva netistä.


 4. Unelmiesi sisustus?
Raikas, harmoninen ja persoonallinen. Ei vain suoraa kopiota sisustuslehdestä suurella rahalla :) Mielestäni on erityisen kaunista, kun sisustuksessa on osattu taitavasti yhdistellä sekä vanhaa että uutta. 

                                  5. Mitä sisustus- tai puutarhalehtiä luet?
Olen aina rakastanut lukea. Puutarhalehtiä taidan tosin nykyisin enemmänkin selailla, kuin lukea. Tilaan niitä kyllä ja sorrun myös ostelemaan irtonumeroita, mikäli hyvä lehti osuu kohdalle. Netistä löytyy nykyisin kaikki tieto, mikä on hillinnyt lehtien ostelua. Bloggaamisen myötä myös kaikki ihanat blogit toimivat oivana inspiraation lähteenä.

6. Tykkäätkö, että blogissa on paljon kuvia vai tekstiä?
Molempia saa olla. Kauniit kuvat ja naseva teksti, mikäpä sen mukavampaa!
 

7. Millaisella kameralla kuvaat?
 Ikivanhalla pokkarilla ja kännykällä. Järkkärin osto on vakaassa harkinnassa ja vaatisi perehtymistä, mitä ostaa ja miten ne toimii?? Vinkkejä otetaan vastaan!!


8. Mikä on parasta kesässä?
Aurinko, lämpö ja puutarhapuuhat. Kesä on niin lyhyt, että kyllä se erikoisen ihanalta vuodenajalta vaan tuntuu.
9. Onko sinulla harrastusta, josta et ole vielä kertonut blogissasi?
 Keskityn blogissani vain puutarhailuun ja näin varmaan toimin jatkossakin. Tietysti jotain muutakin asiaa varmaan tulee sivuttua, mutta pääosin jutut pyörii puutarha-aiheissa.

10. Mitä haluaisit oppia?
 Vaikka mitä! Kivaa olisi ainakin olla kokki, joka loihtii hetkessä mielikuvituksellisia, monipuolisia, maistuvia ja edullisia aterioita ilman ainaista mietintää siitä, mitä tänään syötäisiin :) Ehkä täytyy alkaa lukea myös kokkailublogeja...
11. Toteutumaton unelmasi ja vieläkö uskot sen toteutuvan?
 Tokihan unelmia ja haaveita täytyy aina olla! Elämä olisi muuten aika tylsää. Unelmien ei tarvitse olla edes suuria, kunhan jotain olisi, mistä haaveilla. 


Tämä haaste on kiertänyt jo niin paljon täällä blogeissa, että jätän tällä kertaa edelleen haastamisen tähän. Halukkaat saavat toki vastata näihin Marrin mainioihin kysymyksiin.

Huomenna käynnistyykin viikonloppu mukavasti reissulla Tampereen puutarhamessuille! Rentouttavaa viikonloppua kaikille, toivottavasti aurinko armas ymmärtäisi paistaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jokainen kommentti ilahduttaa kovasti!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...