25 huhtikuuta 2015

Puuhakas puutarhapäivä takana

Tänään oli mukavan lämmintä olla puutarhatöissä. Paljon saatiin taas aikaiseksi! Oma kunto on kyllä taas talven laiskottelun jälkeen heikentynyt...Puutarhatöissä saakin monipuolista kuntoharjoittelua ja samalla poistuu turha stressikin. Hyötyliikuntaa siis parhaimmillaan!




 
Kevään kukkijoita on nyt pakko ikuistaa, sillä tovi vain, niin ne tekevät tilaa muille kasveille. Nautitaan nyt näistä ihanista söpöläisistä. Kimalaiset ovat ainakin aivan innoissaan, kun ravinnonlähteitä alkaa olla tarjolla. 

Posliinihyasintit jaksavat kukkia

Vuokot ovat nyt puhjenneet kukkaan. Pihallamme kasvaa luonnostaan aika paljon sekä sini- että valkovuokkoja. En voi olla ihastelematta sinivuokkojen herkkää kauneutta.




 
Puutarhamyymälät ovat tällä hetkellä vaarallinen houkutin. Tulee olo, kuin lapselle karkkikaupassa. Kaikki mulle heti, kiitos! Tällä kertaa en kuitenkaan haksahtanut kasveihin, vaan sorruin ostamaan tämä patsaan. Sopii varmaan romanttisiin puutarhaunelmiini ;)



Patsaan paikkaa täytyy vielä mallailla, sitten kun kasvillisuus kasvaa. 



Jossain haasteessa kyseltiin inhottavinta puutarhatyötä. En yhtään muistanut silloin tätä altaan siivoamisrumbaa. Ei yhtään hauskaa, aika ällöä oikeastaan. Siksi olenkin sen ulkoistanut miehelle, heh. 

Altaan pesua
Lopputulos on kyllä ehdottomasti parempi. Altaan ympäristö on vielä melko paljas. Odotankin jo aikaa, että kasvit naamioivat altaan luonnollisemmin ympäristöönsä kasvun edetessä.



Purppuratulikukka
Sisällä alkaa olla todella ahdasta taimien kanssa. Onneksi tänään sai jo tuoda kasveja päiväksi ulkoilemaan. Nämä tulikukat saa varmasti pistää kohta jo maahan, kunhan vähän totuttelevat ensin. 



Viime keväinen kevätesikkoni on alkanut kukkia. Aika kaunis yksilö mielestäni! 

Mukavaa viikonloppua lukijani ja puhtia puutarhatöihin :)

22 kommenttia:

  1. Ihanaa teilläkin on onni asua vuokkojen ympäröimänä! Kaunis patsas<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Minna! Kyllä on etuoikeus asua vuokkojen keskellä :)

      Poista
  2. Täälläkin oli tänään lämmin päivä. Siellä kukkii jo niin kauniisti! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukavaa, että sielläkin oli hyvät kelit! Tänään onkin sitten vuorostaan sadepäivä. Niin ne päivät vaihtelevat.

      Poista
  3. Moni juttu postauksessasi oli kuin suoraan ajatuksistani. Näiden kevättöiden myötä kunto nousee kohisten ja mieli on korkealla, kun ulkona linnut laulavat ja ympärillä kasvaa kohisten. Altaan pesu on äklöä hommaa, eikä meillä ulkoistus Ukkokullalle onnistu.
    Ihana puutarhapatsas. Tuossa olisikin kiva äitienpäivälahjaidea.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lintujen laulu ja niiden puuhastelujen seuraaminen on kyllä yksi ihana kevään merkki myöskin! Toivonkin, että puutarhassani olisi paljon lintuja ja onhan niistä hyötyäkin, kun syövät tuholaisia.

      Poista
  4. Upea patsas! Pihatöissä kunto kohenee. Kärräsin soraa pari kuormaa ja kylläpä oli polvet kipeät illalla;) Siitä se kunto kohenee...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Maari! No, sinähän olet oikein urakoinut, varmasti saa lihakset treeniä. Mutta, mikäpä olisi mieluisampi tapa kohentaa kuntoa, kuin puutarhatyöt!

      Poista
  5. Suloinen patsas! Sopii hyvin tuohon paikkaan mihin laitoit, hyvä kun ostit! Upeat nuo purppuratulikukan taimet. Itse yritin suurennuslasin kanssa etsiä niitä syksyllä istuttamiani, mutta vedin vesiperän. Tulen sitten ihailemaan kun sinulla kukkivat :) Allas on hieno, varmasti iso homma puunata. Minäkin tahtoisin sellaisen, mutta lapset varmaan leikkisivät sillä aamusta iltaan niin ei huvita hih.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Purppuratulikan taimet ovat kyllä yllättäneet kasvullaan. Nyt jopa uskon, että voisivat kukkiakin tänä kesänä, katsotaan. Lapset on kyllä tosi hyvin oppineet jättämään altaan rauhaan. Välillä käyvät lotraamassa. Alkuun pelkäsin, kun olivat pieniä, että sukeltavat sinne. Onhan allas syvä. Eli kyllä sen kanssa saa tarkkana olla, jos on pieniä lapsia.

      Poista
  6. Todella kiva patsas, linnut tykkää varmasti siinä kylpeä!
    Meillä on varastossa jo pari vuotta pyörinyt allas ja odottanut paikkaa, joskohan tänä kesänä saataisiin se paikalleen :D Ihania kevään kukkijoita ja sinuvuokot ihan parhaita <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tuitiina! Allas kannattaa kyllä laittaa, ehdottomasti. Vaatii tietty vaivaa, kun sen mallaa maahaan ja puhdistaakin sitä joutuu, mutta on ehdottomasti vaivan väärti! Veden lorinaa on mukava kuunnella ja valo taittuu veden pinnalta kauniisti. Sinivuokot on tosiaan parhaita <3

      Poista
  7. Ompas viehättävä patsaslöytö =) Ja näyttäisi sopivan puutarhaasi vallan upeasti. Esikot ovat tällä hetkellä niin kauniita =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Jori! Esikot ovat nyt pop! Lisää olisi taas niitäkin saatava, heh.

      Poista
  8. Kaunis patsas ja ihanan keväiset tunnelmat! =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kesäkukka! Ihan en ole varma, mihin patsas jää asumaan, mutta katsellaan :) Onneksi eilen oli edes lämmintä, nyt ei tarvitse paljon ulos haaveilla menevänsä ilman sukelluspukua.

      Poista
  9. Kävinpä vastavierailulla :)
    Kylläpä teillä on kesä paljon pidemmällä, ihan kateeks käy. Vain vähän näkyy täällä väriä sinivuokkojen nupuissa. Mutta kyllä se täälläkin vielä kukinta alkaa ja ruoho vihreytyy.
    Hienolta vaikuttaa sinun puutarhasi siellä. Hienoja kukkia ja patsas...ja samanlainen allas oli meillä entisessä pihassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, kun kävit Emilie :) Tänään oli ihanan lämmin päivä, kevät edistyi taas vauhdilla, varmasti sielläkin, mikäli samanlainen keli oli! Mukavaa aika tämä kaikkinen puutarhatouhuineen.

      Poista
  10. Ihanan patsaan olet ostanut. Hienoja kevät kukkia. Kyllä pihatyössä kunto kohoa
    Minä liityin myös lukiaksi mukava blogi on sinulla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Irma! Kunto tosiaan kohoaa pihatöissä. Harvemmin raaskii kauaa istuskellakaan puutarhassa, kun silmä löytää aina jotain tutkittavaa tai nypittävää :) Toivottavasti viihdyt blogini parissa.

      Poista
  11. Oliko sulla niitä lehtokotiloita? Katsopas tämä linkki. http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/mets%C3%A4/v%C3%A4it%C3%B6s-koivutisle-torjuu-kotilot-puutarhasta-1.47242 Koivutisleetä voit tilata täältä:http://ecokoivu.suomalainenverkkokauppa.fi/tuote/46/ecokoivu-koivutisle-hajuste

    Itse käytän ko. tuotetta myyränkarkottimena.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä pelaguu! Meillä ei onneksi lehtokotilo-ongelma ole vielä suuri, mutta uskon, että ne roikaleet kyllä valtaisivat tämänkin puutarhan, mikäli ei ole jatkuvasti valppaana. Mieluiten käyttäisin juuri jotain luonnontorjunta-aineita enkä myrkkyjä, täytyy ehdottomasti tutustua. Voi tosin olla, että niihin ei tehoa juuri mikään :/

      Poista

Jokainen kommentti ilahduttaa kovasti!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...