19 huhtikuuta 2015

Messut Tampereella ja puutarhakuulumisia

Kävimme perjantaina Tampereen puutarhamessuilla (tai supermessut ne vissiin oikeasti ovat nimeltään). Mukavaa oli hauskassa seurassa ja kyllähän sieltä jotain mukaankin taas tarttui. Messuilla oli muutama taimitarha myymässä tuotteitaan, mutta laajempi tarjonta ei olisi yhtään pahitteeksi. Ihmesienikauppiaat ja säilykelihamyyjät voisivat mielestäni tehdä tilaa oikeasti puutarhaan liittyville myyjille. Esikkokuumeeni vaan jatkuu. Hommasin messuilta tämmöisen kauniin purppuranlilan? esikon. Nimilappu on jo hukkunut hiiteen (tyypillistä), mutta mielestäni tämä oli nimeltään julianesikko. Esikkonurkkaus, jossa kasvaa nyt ainakin palloesikkoa, himalajanesikko, pihaesikoita ja japaniesikkoja. Uusi esikko pääsi joukkoon mukaan!


Ostin messuilta myös narsissivuokon, sillä olen kuullut siitä paljon kehuja. Se myös kukkii aikaisin, joten sopii hyvin pyrkimyksiini lisätä aikaisia kukkijoita puutarhaani.


Narsissivuokko

En tiedä, mikä tuoksujen kaipuu perjantaina iski, mutta tuoksuvia kasveja lähti myös mukaan useita. Tuoksuorvokin istutin jo paikolleen. 


Mansikkaminttu ja suklaaminttu lumosivat tuoksuillaan. 

Edessä suklaaminttu ja takana mansikkaminttu

Koleat kelit jatkuvat. Puutarhassa kuitenkin tapahtuu siltikin. Sipulikasvit ovat kunnioitettavan sitkeästi kasvaneet ja kukkineet, vaikka saavat välillä niskaansa niin vettä kuin luntakin. Myös perennat ovat nousseet, täytyykin seuraavaksi kuvailla niitä.

Posliinihyasintti
Isokevättähti
Hyasintit kehittävät jo nuppujaan, tuoksua tiedossa siis niiltäkin :)Yksi talventähtikin on sentään noussut.


Ai niin esikoista vielä sen verran, että hyvin nämä kaupan kevätesikotkin tuntuvat talvehtivan. Nämä olen viime keväänä istuttanut maahan ja nyt on nuppuja kaikissa!Orvokkeja oli jo saatava ja olen tehnyt muutaman simppelin asetelman. Parilla ruukulla saa jo väriä ja piristystä alkukevään harmaaseen puutarhaan.


Ihanaa viikko kaikille ja kovasti tervetuloa lukijaksi Xandra48!10 kommenttia:

 1. Tampereelle en päässyt, mutta odotan jo kovasti ensi viikonlopun Lahden Pihapiiri -messuja, jonne olen menossa. Taisit antaa nimen viime keväänä hankkimalleni esikolle. Juliananesikko, hmm, ainakin omani näyttää ihan samalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lahden messuilla en ole koskaan ollutkaan, varmasti hyvät messut sielläkin! Olen aika varma, että tuo on julianesikko, tein vähän taustatutkimusta perennataimisto Ekmanin sivuille, jonka kojusta tuon esikon ostin. Kuvissa ei ihan tule esiin esikon kaunis purppuraväri, johon ihastuin heti.

   Poista
 2. Olipa ihania ostoksia, nuo olisin itsekin voinut ostaa :) Tuoksuorvokin haluan....hih. Todella kauniit värit ostoksissasi, penkistä tulee ihana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon kauniista sanoistasi Sametti Hortensia! Minuakin nuo värit kyllä miellyttävät, varsinkin nyt kun ei paljon värejä ole, ne ovat aivan ihana piristys :)

   Poista
 3. Herkullisen värisiä esikoita. Muutenkin aivan ihania kukkiijoita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon between! Värejä ja kukkijoita onkin jo kaivattu. Mahtavaa aikaa tämä, kun erilaisia väripilkkuja alkaa putkahdella iloksemme :)

   Poista
 4. Nättiä! Erä-osastolla oli Sallalainen Tuntsa-kauppa elikkä täältä missä minä asun.. :) En itse käynyt, kuulin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pelaguu! Jaahas, erä-osastolla emme tainneet poiketakaan. Taisi olla hieman rajoittunutta tämä meidän messuillu, kun kukkaset oli vaan mielessä ;) Piti ihan googlettaa tuo Tuntsa-kauppa, että mitä tarkoittaa, selvisi sekin!

   Poista
 5. Ihanaa väriä noilla esikoilla saa kevätpuutarhaan. Narsissivuokkoa olen minäkin katsonut jo useamman vuoden "sillä silmällä." Mutta emme ole vielä tavanneet.
  Orvokit piristävät mukavasti aikaista kevätpuutarhaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen täysin samaa mieltä Irene, väriä ja suloisuutta kevääseen kaipaavan kannattaa istuttaa esikoita. Minä löysin narsissivuokon Tommolan tilan myyntikojulta. Olen siitä kovin innostunut. Täytyy vain löytää sille hyvä paikka, jotta menestyisi! Toivottavasti sinun ja narsissivuokon tiet kohtaavat pian :)

   Poista

Jokainen kommentti ilahduttaa kovasti!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...