15 heinäkuuta 2015

Puutarhakuulumiset kera haasteen

Heinäkuun puoliväli! Vääjäämättä aletaan siirtyä loppukesän puolelle, mikä ei kylläkään näy puutarhassa. Kasvit ovat selvästi myöhässä normaalista aikataulustaan, mikäli semmoista nyt edes on olemassa. Hätäily siemenkasvatusten kanssa kannatti tällä kertaa, sillä kesäkukat ovat aikaisen kylvön johdosta ehtineet hyvin kukkaan. Taivasalla niitä tosin on koeteltu säiden herran puolesta kovalla kädellä. Pyrin istuttamaan kesäkukat pääasiassa ruukkuihin, jotka on helppo nostaa suojaan, mikäli aivan hirveät kelit iskevät.

Tagetes erecta 'Vanilla'

Mutta eihän loputon koleus ja sateet ikinä kesäkukille hyvää tee. Niinpä tähän kesään kyrsiintyneenä olen mutissut lopettavani koko siemenkasvatuksen tykkänään, mutta eiköhän tämäkin mutina taas unohdu kevääseen mennessä. Isosamettikukat ovat jaksaneet kukkia. Niidenkin kukoistukseen lienee syynä, että eivät ole joutuneet sateiden uhriksi. Jatkuva ruukkujen kantelu paikasta toiseen tosin saattaa herättää kummastusta naapurustossa...



Jottei nyt menisi ihan valittamisen puolelle, niin täytyy todeta, että ei niin huonoa jottei jotain hyvääkin! Kärhöt ovat meinaan innostuneet kurottelemaan jo lähes taivaita. Ovat tänä kesänä kasvaneet hirmuvauhtia.


Nuppujakin on jo näkyvissä

Keväällä hommasin tarhalyhtykärhö Dianan ruusutarhaan leikkimökin seinustaa verhoamaan. Prinsessa on kasvanut hyvin ja halusi esitellä jo muutamia somia kukkiaan.

Clematis 'Princess Diana'



Onkos teille muuten käynyt koskaan niin, että kehitätte pakkomielteen johonkin kasviin ja se on vain yksinkertaisesti pakko saada? Minulle näin käy usein, hih. Yksi tälläinen kasvi on ollut aina metsäalppikello. Pakkomielteen kehittymiseksi riitti puutarhalehdessä näkemäni japanilaistyyppinen puutarha, jossa ainoana väripilkkuna oli kyseistä kasvia. Kuva syöpyi tajuntaani ja kasvi ampaisi hankintalistalle. Tämä esikoiden sukuun kuuluva kasvi houkuttaa sitä puolta itsessäni joka janoaa näitä pikkuisia herkkiksiä. Toivottavasti saan tämän vuoristojen asukin menestymään ja keväällä saisi jo nähdä hieman kukintaakin.


Soldanella montana

Heräteostoksena ostin myös korsikankilkan. En ollut kasvista edes aikaisemmin kuullut, mutta sillä on aika kiva lehdistö ja rönsyävä kasvutapa. Tässä taas näkyy tämä keräilyvimma. Heti, kun on vähän oudompi kasvi, niin houkuttaa kummasti.

Cymbalaria hepaticifolia

Sitten sen saamani haasteen pariin.
 Suuret kiitokset Suvikummun Marja, kun muistit minua tässä kolmen blogin haasteessa!
 Tarkoituksena on siis esitellä kolme kivaa ja mielenkiintoista blogia, joita seuraa ja jatkaa haastetta siten eteenpäin.

  Minulla tätä bloggailua on kohta takana vasta puoli vuotta, mutta moniin ihaniin blogeihin olen jo päässyt tutustumaan. Monta blogia on varmasti vielä löytymättä.



En voi enkä edes halua asettaa näitä kolmea mihinkään järjestyksiin, eikä se mielestäni ole edes tarpeen. Valitsin tällä kertaa seuraavat kolme blogia:

Pikkuinen puutarhani, blogin löysin jo bloggailu-urani alkuvaiheessa ja koin aikamoista yhteenkuuluvuutta sen kirjoittajan kanssa niin kasvimaun kuin muidenkin juttujen suhteen. Blogissa viehättää kirjoittajan laaja tietämys kasveista, ihanat kuvat ja mieletön kasvien määrä!

Hernepensaskujanne, on blogi, jonka löysin viimeistään puutarhalehdessä olleen jutun myötä. Tässä blogissa viehättää puutarhan omistajien intohimo, visiot ja sitkeys nähdä vaivaa oman unelmapuutarhan eteen!

Akileijat - nuo hurmaavat viettelijättäret, tämä oli ensimmäisiä blogeja, joita aloin seurata. Luin blogia jo ennen kuin itse bloggasin. Olen itsekin aivan rakastunut akileijoihin ja tästä blogista löytyy niin tietoa kuin ihania kuviakin!

Keijunmekko. Rhodochiton atrosanguineum


Näille kolmelle blogille pätkähtää siis haaste kertoa kolmesta seuraamastaan kivasta blogista!

17 kommenttia:

  1. Joo, sadetta on riittänyt tänä kesänä. Olen pitänyt esim. terassihortensian suosiolla koko kesän kasvarissa, jottei sade piiskaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sadetta saatiin taas jo tänäänkin, mutta onneksi tuo aurinkokin välillä pilkahtelee. Kasveja on saanut tukea urakalla, kun lakoavat sateen voimasta pitkin maata.

      Poista
  2. Sadetta riittää juu, ja kylmää keliä, toivottavasti tomaatit kypsyvät :) kaunis tuo samettikukka! Jos haluat uusia blogeja löytää niin multakin löytyy sellainen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tulen tutustumaan blogiisi :) Minä en tuota hyötytarhailua harrasta, mutta varmasti tomaateilla on ollut ankeaa, kun se aurinko ja lämpö on ollut kortilla.

      Poista
  3. Sullahan on mahtavassa vaiheessa noi isosamettikukat. Nuo ovat yksi mun vakkarikylvöistä, vaikka aina joka kesä päätän, etten mitään seuraavana kesänä kylvä. Mun isosamettikukat vasta raottelevat nuppujaan.
    Mulla on pakkomielle moneen kasviin. Sitä luulee (tai ei oikeastaan enää luule), että puutarha olis joskus jotakuinkin valmis. Mutta aina tulee uusia pakkomielteitä ja muutosajatuksia. Tää on ihan loputon suo. :)
    Tää blogi-maailma edesauttaa vielä noiden pakkomielteiden syntyä. Niin paljon ihania blogeja on olemassa ja niistä saa paljon inspiraatiota ja vinkkejä.
    Tuon Pikkuinen puutarhani-blogin löysin vasta tänä kesänä, ja oon aivan ihastunut siihen. Hernaria olen lukenut pitkään ja se on aivan uskomaton paikka.
    Tuonne Akileijat-blogiin olen tainnut eksyä pari kertaa, taidankin mennä tutustumaan siihen paremmin. Kiitos vinkistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Riina, tuota Kurjenkellon niin kauniissa blogini esittelyssä mainitsemaa tietoutta akileijoista löytyy eniten blogin ensimmäisen vuoden teksteissä.

      Poista
    2. Heh, minäkin aina päätän, että en lähde taimikasvatusrumbaan, vaan niinpä siinä käy, että kahta kauheammin kylvän seuraavana vuonna... Muisti on lyhyt ja talven viimoissa saa päähänsä, vaikka mitä hullutuksia :) Samettikukat ovat kyllä varmoja ja nää isot versiot on kauniita ja nätin värisiä.
      Puutarha ei ole ikinä valmis ja sehän siinä hauskaa onkin. Kivaahan se on kuolata aina uusia ihanuuksia ja suunnitella uutta!
      Esittelemäni blogit ovat tosiaan kaikki aivan ihania, suosittelen.

      Poista
  4. Kiitos Kurjenkello haasteesta!
    Mielelläni tässä joku päivä kerron muutamasta seuraamastani blogista.
    Tämä Sinun oma blogisihan on todella ihana!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä ja mukavaa jos ehdit vastailla :) Kiitos kauniista sanoistasi!

      Poista
  5. Ai, kasvipakkomielle? Eihän tässä nykyisin paljon muuta olekaan. Pakkomielteitä on pää täynnä ja kaikki ne liittyvät kasveihin ja puutarhaan. Eikä tämä blogielämä laisinkaan helpota tilannetta. Vaan voisiko ihanampia pakkomielteen kohteita keksiäkään. Jatketaan siis täysillä pakkomielteiden kanssa eteenpäin.
    Aivan ihana tuo Diana-prinsessa.
    Tämä kolmen blogin haaste on ollut kiva seurattava. Taas löytyi uusi blogi - Akileija, johon aion piakkoin tutustua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih! Bloggailu kieltämättä saa pakkomielteet vielä uusiin ulottuvuuksiin, mutta kuten sanoit niin mukavia pakkomielteitähän nämä ovat ja ihanaa, kun on muitakin hurahtaneita tovereita :) Diana on kaunis kärhö, mukava lisä niiden suurikukkaisten rinnalle.

      Poista
  6. Tuo viimeiben on outo, kaikki muut tuttuja blogeja! Kauniita! Enpäs ollu aatellukkaan että puoli vuotta vasta!! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa käydä vilkaisemassa akileija blogissa, sieltä sitä löytyy ihanuuksia! Juu, mää oon vielä aika untuvikkobloggari, mutta kovaa tullaan perässä :)

      Poista
  7. Voi ihana, kiitos paljon Kurjenkello! Olen iloinen :) Vaikka kuvaus ei kyllä pidä paikkansa! Minä löysin sinun blogisi vasta ei niin kovin kauan aikaa sitten, tämähän on ihana, onneksi saa käydä täällä. Makeita hankintoja olet muuten tehnyt! Diana on superkaunis. Epäilen kyllä minäkin, että ensi keväänä taas kylvetään innolla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä Sametti Hortensia, blogisi on ihana ja inspiroiva! Makeita hankintoja juu, hih. Toivotaan, että selviävät hengissä. Diana on kyllä kaunis, sen mahtava väri ei noissa kuvissa ehkä tule ihan edukseen. Ensi keväänä kylvetään taas innolla, vaikka nyt sanotaan mitä..

      Poista
  8. Ensivisiitillä täällä, kiva blogi sulla! Ihanaa kun näiden blogien myötä huomaa kuinka paljon meitä kukkien huumaan hurahtaneita onkaan. Tuo sinun Princess Diana on aivan ihastuttava. Semmoinen on saatava omaankin puutarhaan vapaa-ajan kotiini, toivottavasti menestyy 3 vyöhykkeellä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Kikka! Mukavaa, mikäli blogini viihdyttää :) Hurahtaneita on kyllä runsaasti, mikä on ihan kiva, ettei ole ainoa, hih. Diana on ihana ja pitäisi kyllä mennä myös 3 vyöhykkeellä. Pienikukkaiset kärhöt ovat muutenkin kestävämpiä kuin loistokärhöt.

      Poista

Jokainen kommentti ilahduttaa kovasti!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...