28 syyskuuta 2015

Onnettaren suosikki on selvillä!

Arvonnan voittaja on selvinnyt!  Kiitos teille kaikille osallistumisesta kisaan ja paljon onnea voittajalle! Suuren urheilujuhlan tapaan, on tietysti pidettävä hieman jännitystä yllä, joten enpäs paljastakaan voittajaa ihan vielä. Tietysti voit hieman lintsata ja kelata suoraan alas ja maaliin, sieltä se nimikin löytyy :)Tämä syksy on ollut toistaiseksi mahtava. Ei ole tarvinnut vielä edes täysin kohdata sitä tosiseikkaa, että kohta on jo lokakuu ja edessä vuoden ankeimmat ja synkimmät kuukaudet. Aurinko on lämmittänyt jopa niin, että tämmöinen vilukissakin on melkein hikoillut puutarhahommissa. Mahtavaa, ettei tarvitse palella, kuten kesäkuussa.

Kukkasipulit olen jo saanut kaikki maahan, mikä on kyllä pienoinen ihme. Aikataulutuksen vuoksi hommassa vaan piti nyt olla tehokas ja aikaansaava.  Pakko se taitaa olla meikäläisen paras motivaattori.


On jotain mitä odottaa

Puutarhatyöt eivät sinänsä juurikaan houkuttele. Edessä on oikeastaan vain ne tylsimmät askareet. Ruukkujen tyhjennystä ja putsausta, kasvitukien keräämistä, siivoamista ja loppujenkin kesäkukkien tunkiolle viskaamista. Haravoinnista sentään tykkään ja sitä riittää. Koitan potkia itseäni takalistoon ajatuksella, että syksyllä, kun jaksaa siivota ja valmistella puutarhansa hyvään kuntoon, pääsee keväällä helpommalla ja saa keskittyä oleelliseen. Eli tietysti kevätkukkijoiden ihailemiseen ja satojen taimivauvojen kasvattamiseen ikkunalaudoilla.

Saapuva syksy voi ottaa koville. Siksi tekikin mieli kaivaa muutamia oikein kukkaisia kuvia keväältä muistuttamaan siitä, miksi syksyn ja talven yli rämpiminen kannattaa ja ihan hymyssä suin. Elämän tekee mielekkääksi se, että on jotain odotettavaa ja meillä puutarhaihmisillähän sitä odotettavaa on aina!Kevätesikoita ja balkaninvuokkoja

Kevät on lempivuodenaikani. Näitä kuvia katsellessani oikein rinnassa läikähtää se odotus ja ilo, mitä uusien kukkijoiden ja kasvin alkujen näkeminen mielessäni herättää. Kasvuvoima hämmästyttää joka kerta. Lumen alta paljastuva maa on hetkessä täynnä elämää. Jonain marraskuisena maanantaina, kun vettä sataa vaakasuoraan ja pimeys valtaa maan klo 15. täytyy muistaa katsella näitä keväällä otettuja kuvia ja paeta hetkeksi todellisuutta.

Mutta se arvonta! Ilokseni teitä osallistujia kertyi oikein mukava määrä ja päästiin ihan arpajaisten tunnelmaan täällä kotona. Kaikille väkersin (ei mitenkään taiteelliset, mutta kumminkin) arvat ja sääntöjen mukaanhan niitä sai joko yhden tai kaksi.
Onnettarena toimi tällä kertaa tyttäreni, joka innostui hommasta niin, että olisi arponut vaikka kuinka monta voittajaa :) No, peli on peliä ja vain ensimmäinen arpa voittaa.

 Tällä kertaa voiton vei.....Paljon onnea Pelaguu!! Heti, kun saan osoitetietosi, pistän paketin postiin.

Nämä lähtevät nyt uuteen kotiin!

Viihtyisää viikkoa teille kaikille!

26 kommenttia:

 1. Ihania kuvia kevätkukkijoista :). Onnea voittajalle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Tarja! Nuo kevätkukkijat näyttävät näin syksyisin erityisen ihanilta ja houkuttelevilta :)

   Poista
 2. Kauniita kevätkukkijoita!
  Onpas mukava katsella niitä nyt, tulee heti mieleen mitä pitäisi hankkia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mielestäni olen törsännyt sipulikukkiin ihan tarpeeksi, mutta noita kuvia selaillessani tuli mieleen monta monta hankintaa, joita voisi vielä tehdä, heh. Loputonta :)

   Poista
 3. Ihania kevät kukkioita Onnea voittajalle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Irma! Kevätkukkijoiden katselu syksyllä piristää kummasti :)

   Poista
 4. Kolme kuukautta kun jaksetaan;) Onnea voittajalle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jouluun, kun päästään, niin alkaa helpottaa :) Sitten voikin kohta jo alkaa plärätä siemenkuvastoja!

   Poista
 5. Onnea voittajalle! Kevättä on hyvä säilöä, vähintään kuvina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Blogiharrastuksen myötä on tullut kuvattua enemmän kuin ikinä. Kuvia siis riittää, mikäli joskus täytyy hakea hieman "kevätterapiaa" :)

   Poista
 6. Oi että, kiitos! :) Minäpä yritän olla yhteydessä ja laittaa osoite tietoni. Kiitos pikku arpojalle, joskus se onni näköjään potkaisee.. Juuri tässä mietin että lähtisin kukkasipulin istutukseen. :)

  VastaaPoista
 7. Ihana tuo viimeinen kuva. =) Olen koettanut kasvattaa valkoisia kaunopunahattuja mutta huonolla menestyksellä... =) Nämä sinun kukat ovat ihania. =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hallatar ja mukava saada sinut visiitille blogiini :) Kaunopunahatut on niin suloisia, harmi etteivät ole oikein menestyneet. Kannattaa vaan yrittää uudestaan, ei se täälläkään aina kerrasta putkeen mene!

   Poista
 8. Onnea voittajalle!
  Kiitos kauniista ja innostavista kevätkuvista!

  VastaaPoista
 9. Onnea Pelaguulle hienosta arpavoitosta :) Aivan upea tuo viimeisen kuvan kukka, mikäs sen nimi on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon viherrillii! Valkoisia kaunopunahattuja on viimeisessä kuvassa, jaksavat kukkia pitkään :)

   Poista
 10. Tänä aamuna töihin lähtiessä piti ekan kerran kaivaa skrapa esiin...auton ikkunat olivat jäässä. Ei kiva. Kiitos keväisistä kukkakuvista, vähän helpotti syysahdistusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu oli kylmä aamu, mutta tänään oli jo onneksi lämpöisempää. Ei tarvis vielä ihan skrapakelejä tulla! Päivä päivältä kohti kevättä :)

   Poista
 11. Ihanan keväisiä kuvia. Kevään odotus on alkanut täälläkin, mutta jotain syystöitä pitää vielä tehdä, ainakin pestä ruukkuja ja kennostoja, haravoida ja muuten vain siistiä pihaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Syystyöt ovat vähän tylsiä, kun on tota siivoomista ja pesemistä, mutta kevättähän siinä jo valmistellaan!

   Poista

Jokainen kommentti ilahduttaa kovasti!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...