14 kesäkuuta 2016

Koko päivä puutarhaa

Lauantai oli hieman erikoisempi päivä, mutta sitäkin hauskempi. Monen muun bloggaajan tapaan minä ja Kesäkukka suuntasimme matkamme Raumalle bloggareiden kesätapaamiseen. Suvikummun Marja ja Kivipellon Saila olivat järjestäneet tämän ihanan päivän, kiitos teille!

Olin potenut koko viikon flunssaa ja pelkäsin missaavani koko reissun. Onneksi tauti ymmärsi hellittää juuri ajoissa ja pääsin mukaan. Matka taittui rattoisasti ja navigaattorin avustamana (tai siitä huolimatta) olimme perillä Vakka-Taimessa nopeammin kuin huomasinkaan.


Vakka-Taimessa en ollut koskaan aikaisemmin käynyt. Tiesin, että sen toiminta juontaa juurensa Vesa Muurisen kasvien keräilyharrastukseen. Miehen tietämys ja innostus tekivät suuren vaikutuksen. Jotain tässä on luullut kasveista itsekin tietävänsä, mutta useammin kuin kerran latina suhahti ohi korvien ja lujaa. Vakka-Taimessa onkin mittava määrä harvinaisia ja erikoisempia kasveja, joita ei löydy perustaimistoilta. Mahtavaa!
Saimme opastetun kierroksen, jossa Vesa kertoi kasveistaan ja kokemuksistaan niiden parissa. Kuvaaminen tuntui toisarvoiselta, sillä halusin keskittyä kuuntelemaan ja katselemaan. Hätäpäissäni napsin kännykällä joitakin kuvia sieltä ja täältä. Vuorelan puutarhalla ja Marjan kotona kuvaaminen olikin sitten unohtunut mielestä jo tykkänään. 

Meitä ohjeistettiin tekemään ennakkotilaus ja se olikin fiksua. Itse ainakin menin ihan pää pyörälle kasvivalikoiman edessä, joten oli hyvä tutustua etukäteen kasvilistaan ja tehdä valintoja rauhassa kotona. Monta kasvia jouduin googlettamaan, koska en ollut niistä ennen kuullutkaan.Vakka-Taimen jälkeen suuntasimme Vuorelan Puutarhalle, josta sieltäkin jokainen taisi löytää kotiinviemisiä. Minä ostin valkoalpia ja valkokirjavalehtisen rotkolemmikin. Molempia on puutarhassani kasvanut, mutta viime talvi teki niistä selvää.Iltaa menimme vielä viettämään Marjan kotiin. Kauniissa puutarhassa ja taivaallisten herkkujen äärellä viihtyi varmasti meistä jokainen. Suomen kesän tapaan välillä paistoi ja välillä satoi. Eräällä bloggarilla olleet villatumput eivät olleet yhtään liioittelua, ainakaan minunlaiseni vilukissan mielestä. Silti sydäntä lämmitti. Oli ihanaa, kun ympärillä oli seuraa, joka ei vilkuillut kelloon pitkästyneenä ja toivonut armahdusta. Puutarhahössötys yhdisti meitä jokaista ja ihan täysillä.

Kiitos teille kaikille puutarhakamuille, toivottavasti näemme jälleen viimeistään ensi kesänä!

35 kommenttia:

 1. Näyttää olleen kiva reissu. Tuo Vakka-Taimi oli varmasti mielenkiintoinen paikka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli tosi kiva reissu =) Vakka-Taimi on kyllä mielenkiintoinen kohde, varsinkin mikäli erikoisemmat kasvit kiinnostavat.

   Poista
 2. Olen huomannut saman: ei kannata valokuvata, jos haluaa kuulla ja nähdä.Jälkeenpäin harmittaa kuitenkin, kun ei voi tarkistaa havaintojaan kuvista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Onneksi muutama kuva tuli räpsäistyä kuitenkin.

   Poista
 3. Mukavaa kuulla, että latinankieliset nimet menivät joltain muultakin ohi. Uusia kasviherkkuja tuli Muurisen esittelyssä niin vinhaa tahtia, että ihan mykisti yhden jos toisenkin.
  Oli kyllä niin ihana tapaaminen, että sillä elää taas pitkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On tämä vaan kiva harrastus, aina löytyy uusia kasviherkkuja, joista haaveilla. Välillä pääsee tapaamaan teitä muita puutarhahörhöjäkin, se se vasta onkin mukavaa =)

   Poista
 4. Oli meillä mukava päivä! Kuunneltavaa ja katseltavaa vaikka kuinka :)

  VastaaPoista
 5. Voi ihanuus minkä päivän saimmekaan viettää =) Minäkin luulin tietäväni jotain kasveista, mutta jo vajaassa vartissa luuloni karisivat tipo tiehensä. Mahtavia kasveja ja mahtavaa kasvitietämystä tuolla Muurisella =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaa, Vesa otti meistä luulot pois =D Oli kiva tavata jälleen!

   Poista
 6. Vaikuttava tuo Vesa,kuten koko päivämme! Oli kiva tutustua :)

  VastaaPoista
 7. Vaikuttava tuo Vesa,kuten koko päivämme! Oli kiva tutustua :)

  VastaaPoista
 8. Kyllä oli taas mukava reissu! Oli kiva nähdä taas, aina riittäisi juttua enenmmän ja enemmän:) Aurinkoista keskiviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, tuommoiset reissut piristävät kummasti! Oli mukava nähdä sinutkin.

   Poista
 9. Hieno päivä, ei voi muuta sanoa. Siitä ammentaa pikään. Minullakin oli vaikeuksia keskittyä sekä kasveihin, että kuvaamiseen, että kissoihin, että kanssaihmisiin :) Mutta onneksi kuvaaminen ei ollut pääasia. Oli kiva tavata taas!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan totta, oli niin monta asiaa mihin koitti keskittyä, että meinas tuottaa vaikeuksia ihan =) Oli kiva tavata!

   Poista
 10. Oli niin mukava tavata! Todella ihana päivä, aika meni siivillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli mukava tavata sinutkin! Aika suorastaan lensi, hetkessä oli jo ilta.

   Poista
 11. Mielinpainuva reissu!
  Mukavaa, että ehdit parantua matkalle.
  Minullakin oli villasukat - ei olllut yhtään liioittelua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näistä jää mukavia muistoja! Onneksi ilmat ovat nyt jo vähän lämmenneet, jottei ihan villasissa tarvitse koko aikaa olla.

   Poista
 12. Olipa kyllä ihana lauantai, vain hieman liian lyhyt:)
  Mutta ensi vuonna taas uudestaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Päivä meni minustakin tosi nopeasti. Ensi vuonna sitten taas =)

   Poista
 13. Mulla alkaa aina lauantain tapaamista miettiessä soida päässä Putte-possun nimipäivät: "Ja siellä kaikilla oli niiiiiin muukaavaa...". Onneksi saatiin olla mukana. =)

  VastaaPoista
 14. Olipa hyvä, että flunssasi ymmärsi talttua ja pääsit mukaan! Oli niin kiva taas nähdä! <3
  Marja ja Saila olivat järjestäneet meille loistavan päivän. Oli niin mahtava saada pulista puutarhaa kokonaisen päivän. Varmasti kestää aikansa, että sisäistää kaiken näkemänsä ja kokemansa.
  Toivottavasti näemme viimeistään ensi kesänä! Sitä ennen pulistaan lisää täällä blogeissa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava oli sinutkin tavata jälleen! Onneksi puutarhaa saa pulista täällä blogistaniassa mielin määrin =)

   Poista
 15. Oli niin mukava tavata ja vaikka sade ripsutteli välillä, se ei tunnelmaa latistanut ollenkaan! Oli niin mukavaa puhua puutarhaa koko päivä ja aika kului siivillä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suomen kesään kuuluu pienet ripsaukset, ei se tosiharrastajaa lannista suinkaan =) Kiitos sinulle vielä kerran kaikesta!

   Poista
 16. Varmaan ollut kiva reissu,
  Osallistu kastehelmi kakkuvadin arvontaan mun blogissa.

  VastaaPoista

Jokainen kommentti ilahduttaa kovasti!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...