02 kesäkuuta 2015

Vihreä esikko ja kellukat hurmasivat niin!

Eräällä taimitarhalla osui silmiini hurmaava esikko. Kasvissa ei ollut minkäänlaista nimilappua, joten arvailujen varaan jää hankintani lajike. Googlettamalla vaikuttaa, että esikko voisi olla 'Green Lace'. Ainakin samaa näköä niillä on kovasti. Kukkien limenvihreä väri oli niin houkuttava, että pakkohan tämä oli ostaa esikkokokoelmaani täydentämään.

Mikä mahtaa olla tämä esikko, tiedätkö sinä?
Esikkoja on tullut tänä keväänä hommattua urakalla. Sormet ristissä toivon, että ne olisivat hengissä myös tulevana vuonna.

   Suloinen sulkakellukka kukkii parhaillaan. Se on todella kaunis vesiaiheen äärellä nuokkivine kukintoineen. Pidän kovasti akileijoista ja tämä kellukka henkii jotenkin samaa tunnelmaa.

Geum triflorum


Geum 'Mai Tai'


'Mai Tai' kellukka puolestaan tekee puolikerrannaiset aprikoosinväriset kukat. Jahka kasvi avaa kaikki nuppunsa pyrin ottamaan parempia kuvia. Tämänkin kellukan olen istuttanut vesialtaamme reunamille. Mielestäni kasvin korkealle kurottavat kukkavarret sopivat veden läheisyyteen. Suurehkot lehdet puolestaan ovat omiaan peittämään rumaa allasmuovia. 

Nämä molemmat kellukat viihtyvät aurinkoisella kasvupaikalla. 

16 kommenttia:

 1. Upea esikko! Kellukka on minulle uusi tuttavuus. Mukavaa viikon jatkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja mukavaa viikkoa sinullekin Maarit! Kellukat taitavat olla vielä vähän tuntemattomampia perennoita, mutta suosittelen. Niitäkin on vaiks minkälaisia :)

   Poista
 2. Esikkosi on ihastuttava, mutta nuo kellukat vasta ovatkin. Brittien taimikuvastoissa olen noita kellukoita ihastellut, mutta taimistoilla ei ole toistaiseksi tullut vastaan. Mutta hankintajonossa ovat, jos jostain eteeni ilmestyvät =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mai Tai- kellukan tilasin viherpeukaloilta ja sulkakellukka on muistaakseni Särkältä. Ei niitä ihan perusmarketeissa taida vielä olla. Briteillä onkin vaikka mitä ihanuuksia, joista haaveilla :)

   Poista
 3. En tunne tuota esikkoasi, mutta ihastuttava se on!

  VastaaPoista
 4. Mahdottoman kaunis esikko, kellukoita en tunne muita kuin ojakellukat ja niitä meillä riittää, kauniita kukkiessaan ja harmillisia kun siemenet tarttuvat puntiin kiinni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Saila! Esikot ovat ihania. Luonnonvarainen ojakellukka on sekin kaunis kasvi, siemenistä en olekaan huomannut, että ovat tarttuvaa laatua.

   Poista
 5. Ojakellukka on minullekin tuttu, mutta nämä muut uusia. Laitoin heti vinkkivihkoon, josko tulisi jossain vastaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa pistää vinkkivihkoon =) Kokemus näistä on kovin myönteinen, tosin ei vielä pitkä. Uusimmassa kotipuutarha-lehdessä taisikin olla juttua kellukoista muistaakseni.

   Poista
 6. Pirteä ja kaunis esikko! Aivan uutta nuo kellukat minullekin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Eikös vaan olekin aika pirtsakka esikko. Ei ole vastaavaa ennen vastaan tullut.

   Poista
 7. Upea esikko. Kellukat ovat superhienoja! Olen ihan ojakellukka-fani, noita Mai taita voisi harkita mökillä kukkapenkkiinkin. Kiitos vinkistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Intianminttu! Kellukat ovat todellakin hienoja. Niiden kukinnot nousevat viehkosti lehtien ylle. Näitä täytyy saada lisää :) Mai taissa on upea väri.

   Poista
 8. Onpa erikoinen tuo esikko! Mai Tai on aika ihana kun se on niin kerrottu...olen kerran nähnyt sen yhdistettävän mausteiseen keijunkukkaan, upea näky. Minulle on tupsahtanut tuo Ojakellukka itsekseen, saa kasvaa kun on kaunis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, erikoinen on esikkotapaus :) Keijunkukkaan yhdistettynäkin Mai Tai voisi tosiaan olla tosi hieno, kiitos vinkistä!! Ojakellukat on hienoja, meilläkin niitä kasvaa tuolla metsikön puolella.

   Poista

Jokainen kommentti ilahduttaa kovasti!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...