02 toukokuuta 2015

Taas tuli vietettyä päivä kynnenaluset täynnä multaa!

Toukokuu! Viimeinen virallinen kevätkuukausi ja sitten alkaakin jo kesä. Vuokolla on nimpparit kyllä oikeaan aikaan, sillä vuokot todellakin kukoistavat juuri nyt.


Anemone Blanda

Balkaninvuokot ovat kauniita, mutta silti jaksan hehkuttaa edelleen näitä ihan perinteisiä sini- ja valkovuokkoja. Valkovuokko on kyllä todella voimakas leviämään, sitä on kohta jokapaikassa.

Puutarhassa riittää nyt varmasti kaikilla tekemistä. Tänä vuonna oli aika kalkita pihaa ja kevätlannoituskin on tehty. Haravointihommatkin alkaa olla hyvässä mallissa. Miten sitä roskaa aina keväisin löytyy niin paljon, vaikka luulee siivonneensa syksyllä niin hyvin? Outoa. Siivousoperaation keskellä löytyi taas uusia kukkijoitakin.

Hyasintti 'Woodstock'

Pulmonaria saccharata

 Imikät, hyasintit ja pienet parvitulppaanit ovat avanneet nuppujaan.

Tulipa tarda


Toukokuun kunniaksi istutin maahan aiemmin keväällä kylvämiäni perennoja. Purppuratulikukat ovat kasvaneet niin suuriksi, että ne huusivat jo pääsyä kunnon multiin. Myös William Guinness akileijat iskin maahan, koska en ollut jaksanut niitä koulia ja myös ne alkoivat protestoida ankeita asuinolojaan.

Iloisesti sekaisin, vähän sitä sun tätä

Saimme alulle myös projektimme risukasasta ruusutarhaksi. Leikkimökin seinustalla on kasvanut lähinnä risuista pihlaja-angervoa. Seinusta on lämmin, joten siinä menetyvät pensasruusut varmasti mainiosti.


Aika urakkahan kaivamisessa oli. Pihlaja-angervon juuria oli hirveä määrä. En tiedä saimmekohan ihan kaikkia edes pois.Aikomuksena on hakea hieman hevosenlantaa pohjalle ja sitten onkin se kiva vaihe enää edessä eli taimien hankinta. Neilikkaruusu sekä kirjoapteekkarinruusu tuohon tulee ainakin!

Mukavia puutarhapäiviä kaikille :)

18 kommenttia:

 1. Mitäs sitä vappuna muuta, kun saa multaa kynsien alle :D
  Ruusut tykkäävät varmasti tuosta lämpimästä seinustasta!
  Meillä ei vielä perennoja uskalla ulos laittaa, on multa sen verran kylmää penkeissä, lumi suli toissapäivänä yhdestä kukkapenkistä, mutta sen verran sain aikaiseksi, että taimet muutti kasvariin, kun vihdoinkin sain lämmittimen sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä Tuitiina, mitäpä sitä muuta tekiskään :) Lämmitin kasvarissa kulostaa tosi hyvälle, siellä on varmasti mainio esikasvatella vaiks mitä!

   Poista
 2. Vaikka pesin juuri käteni kun tulin ruuan laittoon, niin silti näyttää olevan vielä multaa kynsien alla:) Istuttelin sateessa aamulla Honkkarista ostetut muutamat taimet ja tein kylvöksiä kasvihuoneessa. Jos hyvää niin sitten huonoakin, joku turkanen oli popsinut suloisia tähtitulppaaneja:( 11 tappia vain törötti penkistä, snif! Onneksi kuitenkin viereiset pikarililjat oli jätetty rauhaan. Tuli taas muistutus miksi tulppaanit on niin hankalia, enkä ole niitä niin paljon laittanutkaan. Ne kelpaavat niin hyvin sekä myyrille, että sitten noille maan päällisille syöpöille.
  Neilikkaruusu on niiiiin ihgu ja kirjoapteekkarinruusu on kuin minttukaramelli polka<3
  Vuokot saavat myös minun sydämmeni läpättämään<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavalta kuulosti Minna sinunkin päiväsi. Tänään jälleen aina sateen tauotessa tuli pihalla puuhasteltua. Hö, kuka kehtaa popsia tulpaanejasi! Meillä ei ole vielä popsittu, mutta myyränkoloja näkyi pihan laitamilla, kait ne sieltä vaeltavat aterialle :/ Pikarililjat ovat ihania, olen lisännyt niitä joka vuosi, niitä ei voi olla liikaa. Lehdetkin niissä ovat mukavan pienet ja elukat tosiaan jättävät ne rauhaan.

   Poista
 3. Ihanat kuvat. Meillä ei tuo balkaninvuokko jostain syystä viihdy. Yhtään yksilöä ei noussut, vaikka olen sen mukuloita joskus istuttanut- pariinkin otteeseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Satu! Balkaninvuokko on vähän hassu kasvi. Joskus sitä ei näy ja joskus niitä nousee hirveesti! Sininen on selkeästi helpoin leviämään :)

   Poista
 4. Onnellinen on hän joka saa multaa kynsien alle jo nyt!! Ja keväistä kukkaloistoa riittää. Kateellisena katselen touhujasi, itse jään vielä odottelemaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, juu Pelaguu kyllä tämä aika kivaa on :) Mutta koittaa se aika teillekin vielä!!

   Poista
 5. Kääk, ihania kasveja. Olisin halunnut itse woodstockia mutten raaskinut ostaa..ostin jonkun halvemman hih. Vuokot on aina ihania, kaikki. Laitoit guinnessit maahan jo, minä heivasin kasvihuoneeseen ja mietin tuleeko mitään...ihana tuo leikkimökin tausta ja ruusut. Miten olisi joku köynnösruusukin seinää vasten kasvamaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!! Joo, mä heivasin guinnesit maahan, kun en jaksanut alkaa niiden kanssa säätämään. Pistä sinäkin ihmeessä jo maahan, ei ne ainakaan kylmää pelkää.
   Mulla kasvaa tossa leikkimökin taustalla villiviiniä (ellen tuhonnut sen juuria kaivellessa...) Tuo alue ei tosiaan ole mikään hirmuisen suuri, mutta ruusuja tekis mieli hommata siihen,vaikka mitä. Hankalaa valita ne parit, mitkä ottaa.

   Poista
 6. Kivoja puutarhatouhuja teillä menossa ja ihanaisia kukkijoita kuvissa! Aurinkoisia kevätpäiviä toivottelen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Intianminttu! Aurinkoisia kevätpäiviä sinullekin :) Löysin muuten multsormesta/agrimarketista valkoisia palloesikoita <3 Etkös sinä niitä halunnut? Kannattaa käydä katsomassa, mikäli kyseinen marketti lähistöllä sijaitsee.

   Poista
 7. Mikäpä sen parempaa, kuin multa kynsien alla;) Kauniit kukat kukkimassa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maarit! Mikään ei ole puutarhaintoilijalle mukavampaa, kuin mullassa möyriminen <3

   Poista
 8. Kevät ja puutarhatouhut kuuluvat yhteen erottamattomasti! Ajatteliltko laittaa pensasruusujen juurelle jotain keväistä kasvamaan? Vuokot ovat niin herkkiä kevään sulostuttajia!

  Sini K.
  joka pohtii kateellisena, missä oman pihan vuokkojen kukat viipyvät
  www.kasvihormoni.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sini K!! Mun tekis tapani mukaan istuttaa, vaikka mitä. Sitten ihmettelen, et kuis tässä nyt näin ahdasta onkin...Mutta varmasti tyvelle istutan jotain. Muutenhan alue on mieleeni aivan liian paljas näin alkuun, kunnes ruusut rehottavat. Sinulla on Sini hieno blogi, kävin kurkkaamassa ja tulen ehdottomasti toistekin :)

   Poista
 9. Olette olleet ahkeria! Osa eilen impulsiivisesti ostetuista taimista, on kohta impulsiivisesti istutettu. Tosin suurin osa menee vissiin uuteen penkkiin, josta ne mullat vielä puuttuu. Täytyypi käydä etsimässä muuten jokin kolo sille sun antamalle purppuratulikukalle, tattista vaan! =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy tehdä penkkejä valmiiksi, että on sit paikkoja, minne haalia lisää kasveja :) Aika nopeeta teilläkin, kun on jo taimia maahankin saatu!! Ole hyvä ja kiitos lehdistä. Ei mulla noita tainnut ennestään olla mitään! Gardens Illustrated on niin ihana!!!

   Poista

Jokainen kommentti ilahduttaa kovasti!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...