23 toukokuuta 2015

Tulppaaneja + uusi projekti

Tulppanit kukoistavat. Mukavaa, että myyrät soivat tämän ilon meille! Säät ovat olleet melkoisen vaihtelevia viime aikoina. Välillä on ollut keväisiä aurinkoisia päiviä toisinaan taas on saanut hytistä, milloin sateessa milloin tuulessa. No, eipä ole ainkaan käynyt yksipuoliseksi elon taival.


Nämä värikkäät tulppaanit vielä kukkivat, mutta niissä on jo pientä lakastumisen merkkiä. Lopulta näistä kaunokaisista jäljelle jääkin vain suuret kellastuvat lehdet, jotka aiheuttavat päänvaivaa. Jäisikö odottelemaan niiden kuihtumista vai repisikö tulppaanit suosiolla pois. Eihän mitään takeita edes ole, että nämä kukkisivat ensi keväänä uudelleen. 

Tässä joukko vaaleanpunaisia tulppaaneja. Joukossa on myöhemmin kukkivia tulppaaneja, jotka vasta kehittelevät nuppujaan. Muutama keltainen kerrattu narsissikin on sekaan eksynyt.

Vähän ihmettelen, että minne ihmeeseen ja milloin istutan kaikki kesäkukan taimeni, koska penkkeihin ei ole asiaa vielä pitkään aikaan. Tulppaaneissa riittää näet kukintaa monelle viikolle. 
Tämän uskoisin olevan nyt se 'Princess 'Irene'. Ehdottelin samaa nimeä jo aikaisemmassa postauksessa eräälle toiselle tulppanille, mutta tämä näyttää nyt oikeammalta. Pidän tästä tulppaanista paljon, sillä se uusii kukintansa hyvin seuraavinakin vuosina ja on myös hyvin kaunis.Kirjopikarililjojen värit sopivat hyvin yhteen 'Princess Irenen' kukan kuviointiin. Sattumaa tosin, ei mitään tekemistä harkitsevan suunnittelun kanssa. Syksyllä olen viskonut ilmeisen luovasti kaikkia värejä ja lajeja sinne sun tänne :)
 


Tässäpä on aika ärtsynvärinen tapaus. Ei mitään hajua, että tämmöisiäkin olen syksyllä ostellut. Tulevana syksynä täytyy olla hieman järjestelmällisempi (katsotaan vaan).Sitten siihen projektiin. Meidän pihalle oli aikanaan edelliset asukkaat tuoneet paljon liuskekiviä. Sittemmin ne olivat hukkuneet nurmikon alle, eikä muutenkaan olleet mielestäni arvoisessaan paikassa. Ajattelimme sitten siirtää nopsasti nämä kivet paremmalle paikalle puutarhanpuolelle...


No, eihän se sitten ihan niin nopsasti käynytkään. Tämä pikku projekti olikin taas vähän isompi projekti. Osa näistä liuskekivistä on todella suuria ja paksuja, joten niitä ei meikäläisen voimilla siirrellä senttiäkään. Mies niitä onneksi jaksoi pyöritellä maata pitkin, muuten projekti olisikin tyssänyt siihen.Tässä on pientä alkua, jota saatiin tänään tehtyä. Tuosta suuremmasta kivialueesta on tarkoituksena lähteä polkuja pienemmillä liuskekivillä, joita onneksi jaksan itsekin siirrellä. Näyttää nyt siltä, että nurmikko alkaa pikkuhiljaa hävitä meidän puutarhasta kokonaan. 

Eipä tarvitse lähteä punttisalille. Tuntuu ihan mukavasti lihaksissa tämäkin ahkerointi. Mikäli huomenna ei olla täysin rampoja jatketaan tätä kivillä askartelua edelleen.Mukavaa viikonloppua teille kaikille !!


18 kommenttia:

 1. Ihguja kiviä, voi kun toivoisin meillekin johonkin kohtaan liuskekiviä, niillä saa niin luonnollisen näköisiä alueita aikaiseksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Liuskekivet on aika ihquja! Kannattaa laittaa vaikka pienikin alue. Meillä kävi säkä, kun noita löytyi tontilta. Aidolla kivellä saa varmasti luonnollisinta jälkeä.

   Poista
 2. Liuskekiviä <3 Haaveilen liuskekivipolusta... Hauskanvärisiä tulppaneita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos MarikaH! Toivottavasti sinäkin saat oman liuskekivipolkusi :) Tulppaaneita on tosiaan monissa väreissä tullut haalituksi. Ehkä tänä syksynä yritän suunnitella värejä tarkemmin.

   Poista
 3. Olettepa olleet ahkeria! Liuskekivet ovat komeita ja nurmikko puolestaan täysin turhaa... =D Tosin meillä sitä on valitettavasti niin paljon, ettei siitä ihan hevillä eroon päästä. Joo, noi on nyt niitä oikeita "prinsessoja" nuo tulppaanit. Kuolasin niiden sipuleita syksyllä, mutta jäi jostain syystä hankkimatta. Aika monessa blogissa viime vuonna ihailin niitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Liukekivet on tosiaan komeita ja nurmikko pienessä pihassa turhaa ja jäähän sitä tonne muualle pihalle vielä ihan tarpeeks. Aina pitää keksiä uusia projekteja, mutta onhan tossa hommaa, vaikka on suht pieni alue.
   Prinsessat on kauniita, jotkut niistä kukkivat mulla vielä monta vuotta istutuksen jälkeen. Toki hiipuvasti, mutta kuitenkin.

   Poista
 4. Ihania tulputtimia sinulla. Minulla nuo lakastuvat varret ratkaisee kuunliljat, tykkäätkö niistä? Joku isompi perenna olisi näppärä peittämään ne. Liuskekivet ovat tosi ihania, se on varmasti melkomoista palapeliä asetella ne. Piti vielä kommentoida, että nyt se on todistettu, että siilitkin seuraavat blogiasi! Näin äsken siilin tepastelemassa salaisessa lehdossani ensimmäistä kertaa. Täytyy nyt muistaa ne murokeksit ostaa kaupasta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Juu, mulla on paljon kuunliljoja tuolla vähän varjoisimmilla alueilla. Niiden suuret lehdet ovat kyllä mainiot. Kyllä noissa penkeissä kasvaa perennoja, mutta kai mä olen vaan niin kärsimätön odottelemaan...Palapeliä tosiaan on tuo kivihommeli ja nuo suuret kivet painoi ihan hulluna, joten niitä ei hirveen montaa kertaa jaksanut uudelleen siirrellä!
   Ihana siili <3 Siilit taitaa tosiaan lukea blogeja, hauskaa :D

   Poista
 5. Ihanat tulppanit niin kauniin värisiä ja pikarililjat myös :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Irma! On noita tulppaneita mukava katsella, kun ovat niin värikkäitä. Kirjopikarililjat ovat aina olleet kevään suosikkejani :)

   Poista
 6. Liuskekivet ovat kivan näköisiä. Mihin sitä nurmikkoa edes tarvitaan? Kukkapenkit levenevät vähitellen ja enää kivipolut jäävät niiden väliin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Irene! Nurmikossa on aika kova hoitaminen, jos sen haluaa pitää edustavana. En ole ikinä ollut mikään nurmikkofani, mutta lasten takia sitä on vielä ihan kunnolla jäljellä. Ihanne olisi, että olisi vaan polkuja ja kukkapenkkejä :)

   Poista
 7. Kauniita tulppaaneja. Niiden tunnistaminen on välillä vähän vaikeaa, kun eivät aina ihan vastaa tulppupussin kuvaa ja jollei ole tarkkaan merkinnyt, mihin on istuttanut mitäkin.
  Mahtavia liuskekiviä. Tuollaisia olen himoinnut, mutta ovat sen verran tyyriitä, ettei tarvittavaan määrään budjetti taivu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos between! Juu, en ole yhtään ottanut ylös, mitä istutin ja minne. Eikä sillä toisaalta niin väliä, kunhan kukoistavat :) Liuskekivet ovat kauniita ja nyt kun saatiin ne paikalleen, niin tyytyväinen olen, että niitä täältä "löytyi". Kovin kalliita ne kyllä olisivat ostaa, eipä taipuisi meidänkään budjetti.

   Poista
 8. Ihania tulppaaneja!
  Ja vau, miten komeita kiviä. Tuosta tulee hieno!

  VastaaPoista
 9. Ensi vierailu blogiisi :) Meillä on myös kasa liuskekiviä odottamassa polun laittoa.Hyvän alun olette saaneet aikaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa, että tulit vierailulle Liisa! Liuskekivistä saa kyllä kaikkea hienoa :) Täytyy tulla kurkkaamaan blogiisi!

   Poista

Jokainen kommentti ilahduttaa kovasti!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...