22 huhtikuuta 2017

Sataa ja paistaa

Johan on ollut kummallinen päivä. Ensin aurinko paistaa kauniisti, mutta kun saat luusi hinattua pihamaalle, sataa niin perkuleesti. Taivaalta on tullut niin vettä, räntää kuin rakeitakin. Sain kuin sainkin muutaman kuvan otettua, ennen kuin sade jälleen yllätti. Kylmistä ilmoista huolimatta, edistystä on puutarhassa näkyvissä. Liian hitaasti kevät silti tuntuu etenevän. Missä on se huippulämmin kevät mitä tammikuussa lupailtiin, kysyn mä vaan!


Krookukset ne jaksavat kukkia kylmyydestä huolimatta. Nämä ovat kyllä näyttäviä, kun kasvavat useamman yksilön porukkana. Yksittäinen kukka on kuitenkin aika pieni, niin joukossa kauneus tiivistyy.


Paljon on näitä yksinäisiäkin kulkijoita. Mitä lie tapahtuneen, kun suurempiin ryppäisiin nämä aina istutan.Raekuuro iski viimeisen niitin näille kaunokaisille. Jaksoivatkin kukkia lähes kolme viikkoa. 


Piippoja on näkyvissä jo kivasti. Tulput ovat venyttäneet lehtiään ihan mukavasti, ei tarvitse enää suurennuslasin kanssa tiirailla.Laukat kasvattelevat lehtiään aina aikaisin ja vauhdilla. Niiden lehdistöstä en edes pidä, koska se kellastuu ja ränsistyy ennen kuin kukinta on edes ohi. Näin keväisin kaikki vihreä kuitenkin lämmittää sydäntä kummasti.Ensimmäiset posliinihyasintit alkavat näyttää kukilta. Nämä ovat kyllä mahtavia pikkukukkia, koska leviävät kiitollisesti ja kukkivat kauniisti. Lehdistökään ei kukinnan loputtua aiheuta silmähalvausta. Sinivaleunikot ovat hengissä. Mikä parasta ne ovat levinneet kasvupaikallaan hurjasti. Sateen helmittäminä, ne näyttävät ihan joiltain ötököiltä pallosilmineen.
Akileijoja bongaa aina keväällä varmasti. Ne ovat luottokasveja, joita ilman ei voi olla. Niiden kukat ovat hurmaavia keijukaisia, mutta kyllä näissä herkullisen värisissä lehtiruusukkeissakin on sitä jotain.

Olen muuten tässä voittanut jo kaksi kertaa  arvonnoissa! Tuplasti Terapiaa-blogin arvonnasta sain ihania siemeniä ja "merkkailutikkuja" ja nyt Puutarhahetki- blogista tosi hyvältä vaikuttavan kirjan! Kiitos Pirjo ja Tiiu teille vielä tätäkin kautta. =) Käykääpäs lukijat kurkkaamassa nuo blogit, jos ette niitä vielä tunne.

Mukavaa viikonlopun jatkoa kaikille!


40 kommenttia:

 1. Täällä meillä on ollut ihan vastaavanlainen keli, kuin siellä teilläkin. Rakeita, räntää, vettä ja väliin auringonpaistetta. Aamupäivästä sain sentään hieman siistittyä allasalueen kukkapenkkiä ja mies ehti haravoida pihaa melko tovin ennen sankkaa raekuuroa.
  Minulla vasta muutama hassu krookus yrittää kukkia.
  Mukavaa viikonloppua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika ihmeelliset säät ovat olleet. Vappunakin kaikki neljä vuodenaikaa saman vuorokauden aikana. :)

   Poista
 2. Samaa kummallista säätä täälläkin. Minäkin olen hurjan iloinen omista hengissä säilyneistä sinivaleunikoista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kivaa, kun löytää hengissä säilyneitä kasveja, ilahduttaa kummasti! Toivottavasti sama hyvä onni jatkuu.

   Poista
 3. Samanmoinen sää on ollut täälläkin, kaikkea mahdollista on saatu:)
  Pikkukrookukset vielä kukkivat kivasti, mutta normikokoisilla alkaa olla kukinta loppusuoralla.

  Kauniita pisaroin koristeltuja kuvia!
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 4. Aurinko paistaa, mutta silti on kalseaa. Onkohan tulossa laukkojen kevät, sillä meilläkin on paljon ukkolaukkojen alkuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taitaa tosiaan olla laukkojen vuosi. Niitä on näkyvissä paljon ja ne tuntuvat kasvavan kylmästä säästä huolimatta vauhdilla.

   Poista
 5. Ihanaa, kun uusia alkuja kaikesta karmeasta säästä huolimatta nousee maan pinnalle. Laukat meilläkin on jo kookkaassa vauhdissa. Tuota sinivaleunikkoa olen haikaillut pihalleni, kylvin siemeniä - ei yhtään toistaiseksi ole itänyt, ostin viimeisen taimen puutarhamessuilta, mutta se näyttää aika surkealta, enkä ole uskaltanut sitä vielä maahan istuttaa. Minkälaisessa paikassa sinun unikkosi kasvaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen omat sinivaleunikkoni kasvattanut siemenestä ja minulla kasvaa niitä kolmessa kohtaa. Kaikkiin paistaa aurinko osan aikaa päivästä ja maa on suhteellisen kuivaa. Luulen että se auttaa talvehtimisessa. Kasvi ei siedä talvimärkyyttä. Sinivaleunikon siemenet itävät aika kenkusti, kunnon kylmäkäsittely saattaa auttaa.

   Poista
 6. Nyt tosiaan kaikki vihreä kelpaa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Kesällä on radikaalisti tiukempi linja. =)

   Poista
 7. Ihan samat ajatukset! Mutta teillä on säästä huolimatta jo isot alut kasveilla! Ihania kuvia, tunnelma kohdallaan!

  VastaaPoista
 8. Suloisia kevään merkkejä kuvissa, oudoista sääilmiöistä huolimatta :) Rakeita on tullut täälläkin, eilen kerran ja tänään jo kahdesti. Ihan älytöntä, tulisi se kevät nyt jo kunnolla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sää on ollut niin älytön, että meinaa järki lähteä. Toivottavasti tietää sitten edes kunnon kesää!

   Poista
 9. Täällä ei sentään ole rakeita satanut, mutta pari tosi tuulista päivää on ollut. On kyllä erityisen hidas ja kylmä kevät.
  Nuo akileijavauvat ovat minusta niin kauniita. Sieltä ne takuuvarmasti nousee hyisestä mullasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Akileijat ovat takuuvarmoja kevään ilahduttajia. Nyt ovat kasvaneet jo huisisti. Kuvista sen huomaa, miten kevät kuitenkin etenee, vaikka ei siltä tunnu.

   Poista
 10. Rakeita tuli, ja välillä räntää tai vettä. Kylmää on mutta onneksi on rohkeita pieniä kukkijoita kuten krookuksia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Krookukset ovat rohkeita ja sinnikkäitä. Viileässä säässä kukkivat pidempään, jos jotain positiivista tästä kylmyydestä nyt haluaa löytää.

   Poista
 11. Sulla on kevät jo pitkällä, kukkiaki jo ja näkyy kunnolla palio muutaki elämää. Meillon ny viimmeenenki kukkapenkki iliman lunta. Muttei viäläkää kukan kukkaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kevät on edennyt h i t a a s t i! Sentään kukkijoita näkyy, se on mukavaa.

   Poista
 12. Olen ajatellut, että sada, sada nyt, niin ei sitten koko kesää tarvitse kastella! Siitä se maa hiljalleen sulaa. Kauniita kuvia olet ottanut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Riitta! Kyllähän vettä tarvitaan, se on totta!

   Poista
 13. suloisia kukkijoita ja piippoja:)

  VastaaPoista
 14. Krookukset ovat ihania, täällä niiden kukintaa saa vielä odottaa... Taitaa olla joku myöhäinen lajike.

  Olen ollut hiukan epäileväinen oman sinivaleunikkoni kanssa. Onko se vai eikö ole, koska siemenestä olen kasvattanut. Mutta se näyttää ihan samalta kuin sinun sinivaleunikkosi, joten on se sitä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Krookuksissa taitaa olla myöhäisempiä ja aikaisempia lajikkeita. Itsellänkin osa on vielä nupulla ja osa on jo lopettanut kukintansa. Sinivaleunikon karvakorvat on helppo tunnistaa, kiva että kasvisi on elossa!

   Poista
 15. Posliinihyasintit ovat minunkin suosikkeja aikaisista sipulikukista:) Kylmyydestä huolimatta on mukava tiirailla mitä mistäkin pilkistaa, osa tuntuu kasvavan silmissä. Lämpöisempiä päiviä toivotaan:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kevään kukkijat luovat uskoa, että kyllä se kesäkin sieltä tulee, vaikka viime päivinä on jälleen ollut lumilapiollekin käyttöä.

   Poista
 16. Meillä ei ole vielä krookuksia näkynyt .... ei ainakaan niissä paikoissa missä niitä on tähän aikaan vuodesta tavannut olla .... !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kevät on selvästi myöhässä. Toivottavasti krookuksia alkaa sielläkin näkyä!

   Poista
 17. Ihania kevään alkuja siellä!
  Mukavaa kun arvontapalkinto oli mielekäs ;)

  VastaaPoista
 18. Kauniita keväänmerkkejä! Hauskat nuo pikkuiset sinivaleunikot. Toivottavasti kirjasta on sinulle paljon iloa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiiu! Varmasti on paljon iloa, tosi hyvä kirja =)

   Poista
 19. Siellä on kevät jo pitkällä! Verrattuna mitä täällä. Blogissani on sinulle pieni haaste jos haluat ottaa sen vastaan. :)

  VastaaPoista
 20. Siellä on ollut jo tovi sitten ihan kevät! Anteeksi etten ole ehtinyt tänne toviin! Ihana katsella kuvia kauniista puutarhastasi näin tauonkin jälkeen. Onnittelut voitoistasi, taidatkin olla hannu hanhi :) Minusta kyllä meni voitot ihan oikeaan osoitteeseen, iloitsen! Hauskaa vappua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos mukavasta kommentista Sametti Hortensia!! Kyllä se kevät kait etenee, vaikka välissä vähän lunta sataakin... On tää aika kumma kevät. Eikä kuule mitään, ymmärrän oikein hyvin. Itsekään en nyt ole oikein ehtinyt blogia päivittämään enkä muissa blogeissa vierailla.

   Poista

Jokainen kommentti ilahduttaa kovasti!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...