18 huhtikuuta 2016

Sadetta ja aurinkoa

Toivotaan, että nämä sateet saavat kevään etenemään sutjakammin. Olenko minä vaan liian kärsimätön, vai onko teistäkin kevät edennyt turhan hitaasti? Pidän keväästä hurjasti! Varsinkin iloitsen siitä ajasta, kun heleänvihreät hiirenkorvat puhkeavat puihin ja värit valtaavat puutarhan. Mutta ei tässäkään hetkessä mitään vikaa ole. Lintujen musisointia on lysti kuunnella, västäräkit jo köpöttelevät pihanurkissa ja räkättirastaat metsästävät lieroja nurmikolla. Parasta olisikin osata ottaa ilo irti ja nauttia nyt. Kevät on aina yhtä lyhyt ja vauhtiin päästyään hetkessä ohi.

Talventähtiä

Tänään on ollut metka sää. Vesisade ja auringonpaiste ovat vuorotelleet koko päivän. Ei oikein tiedä, paistaisiko vai sataisiko. Krookukset ja muut kukkijat pitävät kukkansa tiukasti supussa. Vesi helmeilee kauniisti niiden kukinnoissa.


Piipahdin äitini kanssa Tampereen messuilla, joista moni bloggari onkin jo postannut. Messut olivat laimeat ja mielestäni puutarhapuoli oli vähäisempää kuin viime vuonna. Kunpa joku järjestäisi oikein kunnon hörhöilymessut meille harrastajille. Olis vain ja ainoastaan sitä puutarhaa!

Köynnöshortensia elelee varjonpuolella, mutta alkaa sekin jo heräillä kevääseen.
kuten alppikärhökin
Lehtokotilot ja muut öttiäiset näyttävät nekin heränneen. Olen bongannut ensimmäiset sitruunaperhoset ja nokkosperhoset. Toivottavasti tänä kesänä perhosia lentäisikin runsaasti,sillä parina viime vuonna niitä on näkynyt aika niukasti. Viskoin eilen illalla ensimmäiset Ferramolit pihaan, etanoiden ja kotiloiden torjunnassa kannattaa olla ajoissa liikkeellä.


Posliinihyasintti
Olen saanut hieman ristiriitaista tietoa Ferramol- rakeiden sateenkestävyyden suhteen. Toiset vannovat kuivien rakeiden puoleen, toiset taas uskovat kosteiden rakeiden maittavan nilviäisille paremmin. Tiedä, siitä sitten.

Kevään vauhdikkaimmin kasvanut heinä tähän mennessä on kirjopuntarpää

Akileijaruusukkeita tupsahtelee esiin runsaasti, kivaa!

En juurikaan jaksa shoppailla vaatteita tai mitään muutakaan. Kukkasiin hatkahdan sitten sitäkin helpommin. Nämä söpöt lemmikit ja bellikset oli "pakko" ostaa. Kaipa väsään niistä jonkinmoisen kevätistutuksen.



32 kommenttia:

  1. Tavattoman kaunis tuo valokuvasi akileijasta <3 Samaa mieltä, tuskastuttavan hidasta näin viileällä. Eikä lämpöä ole tulossakasn. Katsoin Ilmatieteen ennustetta ja ensi viikolla näkyi jopa hiukan räntää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kovasti riitta!! Kyllä tämä tuskastuttaa jo. Lämpöä ja aurinkoa saisi tulla ja vähän äkkiä ;)

      Poista
  2. Voi miten ihanat ostokset<3 Meneekin vielä tovi, että lemmikit kukkivat puutarhassa. Bellisten ruusukkeita näkyykin jo ja vähän kukatkin pilkistelevät.
    Odotahan vaan, kohta alkaa kuitenkin tuntumaan, ettei keväällä olisikaan enää yhtään kiire. Kumpa ajan voisi pysäyttää:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Minna! Oi, teillä jo bellikset kurkistelee, ihanaa! Juu, täytyy vaan malttaa odotella, mutta kun ei millään jaksais.

      Poista
  3. Ihania kevätkuvia, niistä kyllä kevään kaiho välittyy. NUo bellikset on tosi sööttejä lemmikkien kanssa. Minulle on ollut vähän onneksi tuo kevään hidas edityminen tässä vaiheessa. En ole millään ehtinyt tehdä tarpeeksi, joten on hyvä, ettei kaikki kasva kovin nopeaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kovasti sinulle! Keväällä tosiaan pihatöitä riittää, teillä varsinkin. Koleus ja kylmyys saisi silti jo väistyä.

      Poista
  4. Kauniita, ihania kevätkuvia. Meillä ei ole vielä näkynyt yhtään kevätkukkaa ja luntakin on vielä maassa, eli kevät antaa odotuttaa itseään, mutta siitä huolimatta kevään odottaminenkin on ihanaa aikaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Anneli! Niin tämä Suomi on pitkä maa. Toiset ihastelee jo vaikka mitä kukkia ja toisilla on lunta. On se vaan aina yhtä hassua jotenkin. Kevään odottaminen on tosiaan kivaa, ihan totta!

      Poista
  5. Ihanat lemmikit!
    Joo, aamupäivällä satoi, ja tietenkin pettyneenä ajattelin että No niin, nyt olisi vapaata ja on kurja keli. Onneksi sade sitten täällä hellitti puolenpäivän maissa ja puuhasinkin pihalla siistien ja kevätlannoitetta heitellen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Pirjo! Nyt on ollut hyvät kelit heitellä lannoitteet ja kalkit, on ainakin vettä riittänyt ;)

      Poista
  6. Bellikset ovat ihania. Joku sanoi, että hänen pihassaan ne jo kukkivat. Meillä vasta niiden asuinpaikka paljastui lumesta. Messuilla oli hienoja jättikokoisia bellisistutuksia ja niitä himoitsin. Jätin ostamatta, mutta Nythän nuo jo menestyisivät ruukkuistutuksissa. En uskalla mennä puutarhaliikkeisiin, kun Juuson rokotuksesta ja hampaiden hoidosta on tulossa iso lasku.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Puutarhakauppoihin saisi keväthuumassa syydettyä pienen omaisuuden, joten aika järkevää olla menemättä =) Pikkuhiljaa se kevät sieltä tulee, uskottava on.

      Poista
  7. Voi että olet ottanut niin kauniita kuvia, ihanasti tuo keväinen sade helmeilee! Harmi oli että Tampereen messut olivat niin kaupalliset ja totta tosiaan hörhöilymessuja kaivataan ja pian! Mulle käy noin samalla tavalla...vaatteita pitäisi mennä ostamaan ja takakontti on taimia täynnä, ihanuudet kun kutsuvat niin herkästi! Nuo bellikset ja lemmikit ovat supersöpöjä! Onneksi toisaalta kevät ei ole vielä kovin lämmin, kestää sitten pidempään :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kivipellon Saila <3 Juu, taimia on kiva shoppailla. Ei tarvitse sovitella tai muutenkaan mallata. Kotona tosin joskus tulee ongelma, että mihin kasvin iskee, mutta aina niille paikat löytyy =)

      Poista
  8. Sade tekee näin keväällä hyvää puutarhalle ja luonnolle, joten siksi ei suuremmin harmita vaikka pihatyöt sateen myötä keskeytyvät.
    Pihamme on onneksi säästynyt lehtokotiloilta, mutta Ferramolia on silti varuiksi aina saatavilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sade on tosiaan tarpeen luonnolle ja huuhtoo muutenkin pölyt mennessään. Meilläkään ei lehtokotiloista ei vielä ongelmaa ole, mutta aina niitä jokunen löytyy. Pienestä pihasta niiden poistaminen on helppoa ja Ferramol varmaankin tekee oman osansa.

      Poista
  9. On meilläki kevään merkkiä, mutta pari viikkua jäliis. Näin tälläkertaa.
    Kirjopuntarpäähän iskin silimäni. Leviääkö?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, kevät on jäljessä, kyllä sen jo huomaa. Kirjopuntarpää on kiva heinä, minulla ei ole levinnyt, mutta olenkin sen paikkaa joutunut pariin kertaan siirtämään. Ei pidä liian kuivasta, eikä varjosta, mutta ei myöskään suorasta paahteesta. Nyt tuossa puolivarjossa näyttää menestyneen.

      Poista
  10. Minullekin Tampereen messut olivat (tänäkin vuonna) hienoinen pettymys. Liikaa laituria, terassia, betonia, kattoremppaa ja metrilakua - missä ne tosihörhöjen puutarhamessut tässä valtakunnassa oikein viipyy? Viljely- ja puutarhaharrastus on kuitenkin ollut jo vuosia isossa nosteessa.
    Kotiloita olen myös kerännyt perennapenkkejä siivotessa. Nyt kannattaa olla ahkera, niin pääsee kesällä helpommalla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, ei laiturit ja metrilakut oikein innosta. Olis vaan puutarhajuttuja ja paaljon taimia! Jep, nyt kun siivoa kotilot pois, niin tekee itselleen ja kukilleen suuren palveluksen!

      Poista
  11. Nuo kaunokaiset ja lemmikit natsaavat kyllä ihanasti yhteen. Tahtoo myös!

    VastaaPoista
  12. Våren er så vakker. Nydelige bilder.
    Ha det godt! Anne

    VastaaPoista
  13. Kyllä me olemme kärsimättömiä ;) Sitä vihreää vaan on niin kova ikävä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ikävä on suuri tosiaan! Kärsimättömyys senkun kasvaa tässä, kun koleus vaan jatkuu.

      Poista
  14. Hyvin suloisia kukkia. Kukkiin saa ja pitääkin repsahtaa! Kevät on aika kylmä ja hirveän sateinen. Katselin juuri, että pari seuraavaa viikkoa meillä sataa miltei joka pv. Lämpöähän sitä jo vähän kaipaisi. Kevät on niin lyhyt vuodenaika, nyyh. Ihanaa kevättä sinulle

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kaunis Sametti Hortensia! Kukkiin tosiaan pitää repsahtaa, se olkoon ohjenuoramme =) Kevät on ollut kalsa, sais kyllä väistyä tämmöiset säät. Ihanaa kevättä myös sinne.

      Poista
  15. Ihanat lemmikit ja kaunokaiset, todella hyvin sopivät sävyt yhteen.
    Kevät hiipii hiljalleen, uskoisin että kohta vihertää ihan kunnolla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Piparminttu! Kevät ei nyt millään meinaa lähteä käyntiin, mutta eiköhän se tästä vielä iloksi muutu!

      Poista

Jokainen kommentti ilahduttaa kovasti!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...