02 toukokuuta 2017

Jo toukokuu!

Arkeen on palattu, toivottavasti vappunne sujui rattoisasti. Säiden puolesta ei ainakaan ollut yksitoikkoista... Mieleen jää toppatakkikylmyys ja hanget korkeat nietokset. No, onneksi nyt on päästy vuodenaikaan sopivampaan säähän, ettei tarvitse sentään joululauluja lauelella. Puutarhassa kevät etenee pienin askelin. Tein pienen kierroksen kameran kanssa, tervetuloa mukaan!


Kevättähdet ovat alkaneet kukkia. Nämä ovat kyllä suloisia ja tuntuvat leviävän puutarhassa ihan reippaasti. Keväisiä sipulikukkia ei voi koskaan olla liikaa, joten leviäminen on tässä tapauksessa oikein positiivista.
Tämä vaaleanapunertava isokevättähti on suosikkini. Kukissa on tosi kaunis sävy, joka ei tästä kuvasta parhaalla mahdollisella tavalla välity.Muutama talventähtikin on intoutunut kukkimaan. Nämähän ovat oikeasti pikkukukkaisia, kuvassa näyttävät jättimäisiltä. Talventähdet ovat yleensä kukkineet paljon aikaisemmin, luulinkin niiden jo häippäiseen puutarhasta kokonaan. Kukka on vahvan keltainen, mutta keväällä keltainen väri näyttää just kivalta ja piristävältä.Joko kyllästyttää krookuskuvat? Niitä meinaan on jälleen vuorossa. Krookukset kukkivat nyt niin hienosti, että eipä niitä raaski olla kuvaamattakaan, vaikka riskinä onkin samantyyppisten kuvien kierrättäminen.

Tyylikästä raitaa
Pehmeää lilaa

Ja hienostunutta keltaista. Sävyjä siis riittääTällaista valkoista peitettä katselee puutarhassa mielellään...


Ensimmäinen kaihonkukka on auennut. Aika liikuttava.Sinivuokot ovat kukkineet täällä päin jo tovin. Omassa puutarhassani ne ehtivät kukkaan aina viiveellä, mutta nyt kukkivat. Sinivuokoissa on havaittavissa monenlaista sävyä. Jotkut ovat enemmän sinertäviä ja toiset taas lähes liiloja.


Pari valkovuokon kukkaakin on jo auennut

Mukavaa toukokuuta!

40 kommenttia:

 1. Kiva katsoa kevään kukkia näin blogistasi, kun meillä kaikki vielä lumen alla.
  Mukavaa toukokuun alkua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa, että pidit! Kevät etenee hitaasti, mutta varmasti.

   Poista
 2. Kaunista!! Täällä on vielä metri tolkulla lunta, toivottavasti kevät tulisi pian tännekin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pelaguu! Toivottavasti kevät saapuu pian jo sinne pohjoiseenkin. Ihmeen nihkeetä on ollut tänä vuonna kevään tulo.

   Poista
 3. Sipulikukkia ei tosiaan voi olla liikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei niin! Syksyllä aina tuskailee niiden istuttamista, mutta keväällä urakka palkitaan.

   Poista
 4. Ihania kevätkukkia. Krookuksia ei ole liikaa. Muistatko, mikä on tuon kauniin vaaleankeltaisen nimi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia, kevään kukissa on sitä jotain! En ole ottanut vaaleankeltaisesta nimeä talteen, joten arvoitukseksi jää, mikä tuon krookuksen lajike on.

   Poista
 5. Oi, ihanan keväistä! 💓
  Mä en ole nähnyt vielä valkovuokkoja meilläpäin.
  Aurinkoista viikkoa!

  VastaaPoista
 6. Krookusten kuvia ei voi olla liian palio. Non aina yhtä hianoja. Mulla on vasta ensimmääset kukas, joten kuvia on viälä orotettavis. Siivosin tänää penkkiä ja löyrin lehtien alta kans kevättähtien piippoja. Luulin niiren karonnehen, mutta myähäs vaa ovat, niinku keväkki.
  Ihanat kukkakuvat! Aurinkoosta toukokuuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kevätkukkia ei voi olla liikaa. Keväällä sitä oikein janoaa kaikkea kukkivaa ja kivaahan se on, kun on runsasta. Nämä pikkuiset ovat suht varmoja, mutta tulpuista ja narsisseista ei ole aina takuita. Nytkin tulppuja näyttäis nousevan selvästi vähemmän, mitä syksyllä istutin.

   Poista
 7. Suloisia kukkijoita! Minustakin kuvissasi ollut vaaleanpunainen kevättähti näyttää ihanalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaalenapunainen kevättähti on söpö ja leviää kivasti muodostaen kukkivaa mattoa.

   Poista
 8. Kyllä se piristää varmasti kummasti, kun saa kierrellä pihalla ja ihailla noin somia kukkasia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Talven jälkeen ei mikään voita kevään ensimmäisiä kukkijoita!

   Poista
 9. Kevätkukkijat ovat aina suuri ilo silmälle. Niin nämäkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Kevään kukkijat ovat erityisiä ja hartaasti odotettuja.

   Poista
 10. Ei ole koskaan liikaa krookuksen tai kevätkukkien kuvia! Ne ovat kevään suloisimpia airuita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos ei kukat kukkisi, niin en uskoisi kevään etenevän ollenkaan, mutta aina tuolla puutarhassa jotain tapahtuu, että ehkä se tästä, vaikka kylmää onkin.

   Poista
 11. Ihanat kevätkukkijat! Jännää nähdä, miten meillä ovat kevätkaihonkukat ihan samassa aikataulussa, valkovuokot eivät vielä ole täällä kukassa, sen sijaan talventähdet ja monet krookukset ovat ajat sitten kukkineet. Nuo ovat muuten kaikki tosi kauniin väriset yhdessä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielenkiintoista vaihtelua kukkimisajoissa. Noi mun talventähdet kyllä jarruttelivat ihmeellisesti, mutta päättivät sitten putkahtaa kuitenkin esiin, kiva! Levinneet eivät kyllä ihmeemmin ole.

   Poista
 12. Onneksi nuo vapun lumet ovat jo sulaneet. Krookukskuvat ovat kyllä ihania ja kohta niitä meikäläinenkin kuvaa, kun ensimmäiset krookukset avasivat nuppunsa eilen. Sinivuokotkin vasta nyt avautuvat ja valkovuokoista ei näy vielä yhtään mitään kasvuakaan. Kevättähdet ovat kauniita. Onko ne sipulikukkia vai jotain mita?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ei lunta enää! Vaikka onhan tässä vapun jälkeenkin tullut räntää ja rakeitakin. Kevättähdet ovat syksyllä istutettavia sipulikukkia, kannattaa kokeilla, ovat helppoja!

   Poista
 13. Krookuksiin ei voi kyllästyä milloinkaan. Nyt ne kukkivat pienen ajan ja sitten vuoteen ei tietoakaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinäpäs sen sanoit, lyhyt on ilo ja pitkä odotus seuraavaan jälleennäkemiseen. Viileät kelit ovat kyllä pidentäneet kukinta-aikoja kiitettävästi.

   Poista
 14. Krookuksia jaksaa katsella niin kuvina kuin puutarhassakin. Kevättähdet ovat kovia leviämään. Minulla niitä kasvaa jo kaikkialla. Jopa kunnan metsikköön ne ovat levinneet. Kevätkaihonkukat aloittelevat ja odotan hetkeä, jolloin ne kukkivat yhdessä kevätkirjotähdet kanssa. Silloin on sinistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kevätähdet tosiaan tuntuvat leviävän. Kaihonkukkakin leviää ja sillä on aika tukahduttava kasvutapa, joten sitä olen vähän rajoittanut. Kevättähdet saavat puolestaan asettua minne tahtovat.

   Poista
 15. Talventähdet ovat ihania!!! Maatiaiselta hankin niiden siemeniä, joten kukintaa joudun odottamaan vielä useamman vuoden...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Wau, olet kärsivällinen tyyppi, kun jaksat siemenestä asti kasvattaa! Ihailtavaa toimintaa.

   Poista
 16. Keväällä ei kuvia kukkijoista ole ollenkaan liikaa, monella vielä piha lumessa ja jäässä, nämä kukkaisat kuvat vai ilahduttavat ja antavat sitä odotuksen iloa, että kohta minullakin on jotain mitä kuvata!Tuo vaaleankeltainen krookus on hurmaava!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sirkku! Blogeista on kiva seurata, miten kevät etenee eri puolilla Suomea. Kevät saisi kyllä ottaa harppauksen ihan joka kolkassa, sillä kohtahan on jo kesä!

   Poista
 17. Ihania pikkukukkijoita, niitä ei todellakasn voi olla liikaa;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, eikä oikeastaan mitään muitakaan kukkijoita ;)

   Poista
 18. Krookuskuviin ei kyllästy ikinä :). Ihania. Minulla krookukset eivät kauaa kuki, kai liian kuiva maa tms. Nyt keväällä tuntuu että olisi sittenkin pitänyt istuttaa miljoona sipulikukkaa lisää, mikään kukkamäärä ei riitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että ei kyllästytä! Sipulikukkia saisi tosiaan maan uumeniin haudata tuhansia, mutta onneksi nämä pikkuiset leviävät itsekin. Kevättähdet varsinkin ovat sukkelia levittäytymään.

   Poista
 19. Niin kauniit kevätkuvat! Tuo vaaleanpunainen Kevättähti on ihana!

  VastaaPoista

Jokainen kommentti ilahduttaa kovasti!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...