12 toukokuuta 2018

Jippii!

Mikä ihana lämpö meitä onkaan viime päivät hellinyt, se on kesä nyt!  Luonto on suorastaan räjähtänyt vihreyteen ja vehreyteen. Puutarhamyymälöissä käy kuhina, eikä poistua voi tyhjin käsin. Kesäkukkia on tullut jo laitettua, vastoin vanhan kansan neuvoja. Mikäli oikein kylmäksi vielä heittää, niin sitten saa viritellä harsoa ja kantaa kukkia sisään. Mutta eipä mietitä sitä nyt, Suomen säistä ei koskaan tiedä, joten paree elää kuin viimeistä kesäpäivää ja ottaa ilo irti näistä hetkistä.


Uskomatonta tosiaan, miten nopeasti kasvu etenee. Kohta saa leikata jo ruohon ja koivuissa on paikka paikoin jo ihan kunnon lehdet. Puutarhassakin kasvun huomaa. Perennat ovat kaikki jo heränneet, toiset rivakammin kuin toiset. Tällä hetkellä tähtinä puutarhassani loistavat pääasiassa pienet kevätkukkijat ja narsissit.


Monesti olen ostanut helmililjoja kevään ensimmäisiin ruukkuistutuksiin. Puutarhassa ne ovat jatkaneet elämäänsä kukkien vuodesta toiseen.
Narsissitkin kukkivat yleensä helposti vuodesta toiseen. Nämä valkoiset narsissit ovat kauniin keveitä ja sopivat hienosti esimerkiksi sinikirjavien posliinihyasinttien kaveriksi.Keltaisen ystäville iloa tarjoavat nämä pirteät narsissit. Omaan silmääni keltainen on aina vaan haastava väri, mutta kyllä se näin keväisin menettelee. Toisaalta kukkapenkki, jossa olisi oikein räväkästi keltaista, punaista ja oranssia voisi olla tosi hieno!Koiranhampaiden keltaisuus on haaleampaa ja helpompi tällaisen värirajoittuneenkin hyväksyä. Kukat ovat aika veikeännäköisiä.


Kaihonkukat kukkivat jälleen runsaasti. Niiden sinisyys on aina yhtä huikeaa. Kaihonkukka tuppaa leviävän vähän joka puolelle pihaa ja sitä joutuu kurittamaan, ettei valtaisi joka paikkaa.Kaikista väreistä suosikkini juuri nyt on tämä heleä vihreys, joka ympärillä vallitsee. Miten kaunis luonto nyt onkaan.Taitaa monen suomalaisen ilta vierähtää tänään töllön ääressä, tuleehan sieltä sekä lätkää että euroviisut. Lätkä ei niinkään kiinnosta, mutta euroviisuja ajattelin minäkin katsella. Huomenna onkin sitten vuorossa äitienpäivän viettoa. 

Aurinkoista äitienpäivää ja toukokuun jatkoa kaikille!10 kommenttia:

 1. Ihana keväinen postaus. Kyllä kevät on hienoa aikaa. Euroviisuja meilläkin seurataan. Mukavaa äitienpäivää sinulle!

  VastaaPoista
 2. Kyllä tosiaan kaikki kasvaa nyt kohisten. Kiitos muistutuksesta, täytyykin katsoa Euroviisuja! Olen ollut niin puutarhan kimpussa, että kaikki muu ympäriltä on unohtunut😉.

  VastaaPoista
 3. Oi, mitä ihania aarteita! Toinen toistaan kauniimpia. Nyt on niin mielettömän ihanaa aikaa kun kaikki kasvaa ja vielä tämä uskomaton lämpö. Hyvää äitienpäivää ja hauskaa euroviisu-iltaa!

  VastaaPoista
 4. Kauniin keväisiä kuvia! Kevään vihreys on ihan maagista. Mukavaa euroviisu-iltaa, samat suunnitelmat täälläkin :)

  VastaaPoista
 5. Helmililjat on siitä kivoja kevätkukkia kotiin että siirtyvät puutarhaan ja jatkavat eloaan mukisematta. Mukavaa euroviisuiltaa.

  VastaaPoista
 6. Ihania, herkkiä värejä ja kauniita kukkasia! Mukavaa äitienpäivää sinullekin!

  VastaaPoista
 7. Itsekin vierastan hieman keltaista väriä, vaikka keltaisia kasveja minulla paljon onkin. Suurimman osan olen saanut, ainut keltainen kasvi, jonka olen itse ostanut, on päivänlilja 'Stella d'Oro'. Keltaiset kasvit olen sijoitellut siten, etteivät ne vahingossakaan riitele muiden värien kanssa, ja löytyypä pihaltani täysin keltainen kukkapenkkikin eristettynä omaan nurkkaansa :D Ihanaa äitienpäivää sinulle!

  VastaaPoista
 8. En tiedä, mistä eksyin blogiisi, mutta pitää kyllä pysähtyä jättämään kommenttia näteistä kuvista. Kerrotut narsissit ovat ihania, ja toi viimeinen kuva on jotenkin tosi mainio. :)

  VastaaPoista
 9. Upeat kuvat! Ihania nuo keväiset kukkaset, tuli ihan ikävä kevättä vaikka kesä onkin ja niin kaunista joka puolella:) Kevät vaan on jotenkin niin ihanaa aikaa kun luonto herää ja kaikkialla alkaa vihertämään:) Kauniita kesäpäiviä♥

  VastaaPoista
 10. These flowers are so beautiful! Great photos to show off their beauty! Thanks for the share, hope you have a wonderful rest of your week. Keep up the posts, loved seeing this.
  World of Animals

  VastaaPoista

Jokainen kommentti ilahduttaa kovasti!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...