19 heinäkuuta 2018

Helteistä heinäkuuta

Kurjenkello

Viimeinkin sain itseäni niskasta kiinni ja päivitän tätä blogianikin. Instagramin helppous on vissiin vienyt mennessään, sillä sitä tulee useammin käytettyä. Joskus tuntuu muka niin ylivoimaiselta siirtää kuvia kamerasta tai etsiä niitä kuvatiedostoista. Noh, valitus sikseen ja asiaan. Kesä on ollut huikea! Kesäloma osui kerrankin sopivaan saumaan sään suhteen. Kasvit meinaavat kärsiä paahteesta, mutta viimeiset kaksi kesää kärvistellessäni kylmyyden ja sateen ankeuttamana, päätin että minä en helteestä enää valita koskaan.
Tässä jutussa ei ole mitään juonta, kunhan pistän kuvaa kuvan perään. Tänä kesänä on kuvamateriaalia tullutkin ja niistä riittää jutun aihetta syksyllekin. Talvivauriot olivat vähäiset, mutta kaikki hohdekukkani häipyivät autuaimmille kukkakedoille, se kyrsii. Hohdekukat ovat lemppareitani ja loppukesän kaunottaria. Sinivaleunikot ne puolestaan jaksavat vuodesta toiseen. Kukkivat kyllä tosi kauan. Ekat kuvat otettu joskus kesäkuun alkupuolella ja edelleen on kukkia ja nuppuja. Kuvuudesta eivät nuukahda, mutta yksittäinen kukka ei toki paahteessa kauaa jaksa sinnitellä. 


 Kellukat ovat olleet suosikkilistani kärkipäässä jo useamman vuoden. Ovat mutkattomia ja kauniita. 'Mai Tai' on erityisen näyttävä. Näiden kukinta on jo auttamatta ohi. Lehdistö pysyy kuitenkin koko kesän siistinä ja jämäkkänä. Tänä kesänä pionienkin kukinnasta sai nauttia, eikä tarvinnut surkutella vesisateen runtelemia kukkaparkoja. Minulla ei pioneja ole kuin pari. 'Coral Charm' teki ekaa kertaa kukkia ja olihan se nami. Nuppu oli ihmeen punertava, mutta sittemmin kukka vaihtui persikkaisempaan sävyyn kukan auetessa. 

 Ja sitten sokerina pohjalle vielä yksi ihanuus. Kurjenpolvi 'Summer Skies' on tajuttoman ihana! Nyttemmin kukkia saa tyytyä ihastelemaan vain kuvista, sillä sekään ei enää kuki. Ostin tämän aikanaan Zetaksesta ja hyvin on menetynyt ja kasvanut ihan kunnon pehkoksi.
Taidanpas tästä lähteä tekemään vielä pihakierrosta ja kasteluhommiin. Huomiseksi on kait luvattu ukkosia ja sadetta. Vesi tulee tosi tarpeeseen, mutta tulis silleen kohtuudella ettei riko kaikkia kasveja. 

Leppoisia kesäpäiviä sinulle!

9 kommenttia:

 1. Joo, ei mitään kaatosateita rakeiden kera, kuten usein on ukkosten yhteydessä! En minäkään valita helteistä, suurimman osan vuotta saa kuitenkin palella!

  VastaaPoista
 2. Hienoa kukintaa! Helteisiin olisi mukava saada vähän sadetta välillä. Toivottavasti tämän hetkiset ennusteet pitävät paikkansa ja vettä sataisi - edes vähän. :)

  VastaaPoista
 3. Voi ihanuus, mikä kurjenpolvi! Kerrassaan suloinen <3 Kunnon sade ilman tuulta ja rakeita tulisi kyllä tarpeeseen täälläkin. Peukkuja pystyyn ja sormia ristiin vain :)

  VastaaPoista
 4. Ihana 'Mai Tai'. Mullon kans, pitkälti sun kuvien houkuttelemana :)
  Nyon saanu tapot takaasi.....on ollu suarastansa kuuma. Kasvit o kukkinu hyvi, mutton saanu olla nopia, etton keriinny kaikki ikuustaa. Kuumuus ei haittaasisi, jos tulis vettä sopivin väliin.

  VastaaPoista
 5. Kivalle näyttää Mai Tai, perinteinen tuntuu nyt tosi tylsältä. Kurjenpolvi on todella suloinen.
  Kuvia on tullut räpsittyä, mutta tosiaan tuntuu ylivoimaiselta saada niitä laitettua blogiin. Tein tänään päivityksen unikoista, poikkea katsomaan, jos ennätät.

  VastaaPoista
 6. What a beautiful garden you have! Such a wide array of flowers, thanks for the share! Keep up the posts. Hope you have a wonderful weekend, these photos are great!
  World of Animals

  VastaaPoista
 7. Sain kuvistasi inspiraation kellukan hankintaan. Ne tuovat lapsuuden muistoja mieleen.

  Hohdekukat ovat aina samanlaisia, kukoistavat muutaman kesän ja häviävät jäljettömiin.

  Meillä kuumuus ja kuivuus ovat lamauttaneet monia kasveja.

  VastaaPoista

Jokainen kommentti ilahduttaa kovasti!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...