08 maaliskuuta 2015

Kevät keikkuen tulevi

Olen innoissani saanut blogeista lukea, miten lumet ovat saaneet jo kyytiä monen puutarhurin pihoista. Lumikelloja kilkattaa siellä sun täällä :) Mikäpäs sen mukavampaa onkaan, onhan tätä odotettukin jo! Luonto valmistautuu heräämään uuteen elämään. Ilmassa leijuu kevät!

Mielestäni sammaleiset kivet ja jäkäläiset oksat ovat kauniita kuin parhaimmatkin taideteokset. Käkkäräinen oksa koristaa mainiosti myös omaa puutarhaa, vaikka lammikon reunalla. Osaako kukaan muuten kertoa, mikä sammal on kyseessä yllä olevassa kuvassa? Oli todella viehättävä tapaus.

Kunhan saamme esiin sitä kauan kaivattua aurinkoakin, luulen että alkaa tapahtua vauhdilla. Jokohan muurahaiskeossa aletaan heräillä työn touhuun?Ikivihreät varvut loistavat vihreydellään. Kohta päästäänkin bongailemaan leskenlehtiä ja sinivuokkoja! Kukkapenkkini lepäilevät vielä aikamoisen lumipatjan alla. Tämä on toisaalta monen kasvin turva. Arat yksilöt monesti kuolevat kevätahavaan, vaikka talvesta olisivatkin selvinneet kunnialla.


Mukavaa naistenpäivää kaikille!!


8 kommenttia:

 1. Ei täällä näy maata juuri lainkaan. Lunta vaan riittää. Hooh..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näitä blogeja lukiessani on saanut huomata, miten vaihteleva tämä Suomi onkaan. Jossain kitketään penkkejä, kun toisaalla tyyliin hiihdetään ;) Mutta kyllä se siitä vielä Satu iloks muuttuu!

   Poista
 2. Tämä tosiaan on pitkä maa ja kaikenlaista keliä mahtuu suomi-neidon päästä varpaisiin. itse kaivelin tänään jo maata ja tein pikkuruisen uuden pengerryksen vanhan penkin päälle. Oli ihanaa kanniskella kiviä ja istutella mehikasveja uuteen pikkupenkkiin<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis, jossain ollaan jo istutuspuuhissa :O Tuostahan voisi kukkahörhö jo olla katellinen ;) Nauti Minna puutarhatöistä, perässä tullaan!

   Poista
 3. Metsät on niin pullollaan kaikkea mahtavaa katseltavaa. Ihanaa, kun nyt pääsee paremmin metsäänkin talsimaan, kun lumet sulaa <3 On tämä hienoa aikaa!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä metsässä viihtyy!! Lumet ovat tosiaan täälläpäin jo metsistä melko hyvin sulaneet. Kevät on hienoa aikaa ja kohta pääsee taas hulluttelemaan puutarhassa kunnolla ;)

   Poista
 4. Sulkasammal taitaa olla: http://kasvio.avoin.jyu.fi/laji.php?id=329

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maijastiina tiedosta ja linkistä! Näyttäisi olevan juuri tuota sulkasammalta :)

   Poista

Jokainen kommentti ilahduttaa kovasti!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...