03 maaliskuuta 2015

Reissulla Ruotsissa

Aikaisemmin olen kertonut retkestämme Ruotsin Zetas- puutarhamyymälään. Juttuun pääset tästä 
Samaisella matkalla kävimme myös parissa muussa puutarhakohteessa. Ja koska näistäkin kuvia löytyy, ajattelin ne nyt jakaa teidän kanssanne!Nämä ensimmäiset kuvat ovat Tukholman liepeiltä sijaitsevasta Rosendahlin puutarhasta. Tarkemmin sanottuna se sijaitsee Djurgårdenissa liki Gröna Lundin huvipuistoaluetta. Me löysimme tuonne hieman sattumalta, kun etsimme vain mukavaa piknik-paikkaa. Alueella olisi ollut myös taimimyymälä, mutta harmikseni se oli jo mennyt kiinni. 

Ruusuputous

En ole todellakaan perehtynyt Ruotsin kasvuvyöhykkeisiin, mutta kasvivalikoiman perusteella näytti siltä, että jo Tukholmassa nautitaan kasveille erittäin suotuisasta ilmastosta.Jaksoin ihastella alueen huoliteltua ilmettä. Ihania käytäviä ja muuten piha täyteen pelkkiä kasveja. Olisi aikamoinen unelma omassakin puutarhassa!Mitä piilee nurkan takana?
Ruusuja oli monenmoisia. Ehkäpä näissä olisi ollut lajitietoakin, mutta tällä kertaa keskityin vain kuvaamiseen ja maisemista nauttimiseen.


Tässä olisi ohdaketta hieman suurentelevaiseenkin makuun. Oli meinaan kasvilla mittaa!

Käväisimme vielä iltasella Drottningholmin linnan alueella.  


Aurinko laski jo mailleen
Siellä on kuninkaaliseen tyyliin käytetty paljon muotopuutarha-ajattelua. Tarkemmin sanottuna vissiin barokkipuutarhaa edustaa tämä.

Hauska idea "pensasaidaksi"

Alueella on myös muun tyyppisiä puutarha-alueita, joihin emme tutustuneet. Tallusteltavaa riitti tässäkin, varsinkin lapsosille.Tässäkö ideaa puutarhan vesiaiheelle ;)


Jee, on jo maaliskuu!! Mukavaa viikkoa kaikille.

8 kommenttia:

 1. Voi miten paljon kohteita tuolla naapurimaassakin olisi puutarhurille! Kun vaan joskus pääsisi niissä visiteeraamaan. Kiitos kuitenkin näistä kuvista<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä vaan Minna! Kiva oli nähdä Ruotsia tästä puutarhavinkkelistäkin. Sattui vielä tuommoinen leppoisan lämmin kesäpäivä, niin mikäs siinä oli ollessa :)

   Poista
 2. Kyllä ruotsalaiset osaa, oon aina ollut sitä mieltä. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kait se on pakko myöntää, että rakas naapurimme osaa nämä jutut ;) Taitaa olla tuota puutarhaperinnettä harrastettu kauemmin kuin täällä härmässä.

   Poista
 3. Hurmaava ruusuputous!!
  Ihastuttava paikka muutenkin ja miten upea puutarha!
  Lähetän tuulen mukana ripauksen mimosan tuoksua täältä Mantelilaaksosta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös vain Susanna :) Mimosan tuoksu kyllä kelpaisikin ja aurinko! Kiva, kun löysit tänne. Täytyypä tutustua Mantelilaaksoonkin.

   Poista
 4. Puutarhakohteita täytyy itsellekin ottaa tulevan kesän ohjelmaan! Kiva postaus, ihanine kuvineen ja komppaan Susannaa; aivan ihanan hurmaava ruusuputous <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuitiina! Suosittelen kyllä yhdistämään reissuihin puutarhakohteita. Mieli tekis kyllä joskus Englantiin yms. Siellä varmaan olis tämmönen kukkahörhö taivaissa ;)Tuommoinen ruusuputous kelpais kyllä omallekin pihalle <3

   Poista

Jokainen kommentti ilahduttaa kovasti!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...