03 maaliskuuta 2016

Ruusuisia unelmia

Nyt se maaliskuu sitten koitti! Hieman vähemmän keväisenä, kuin toivoin, mutta kuitenkin. Eilen aurinko lämmitti siihen malliin, että aloin jo pohtia vakavasti arempien havujeni ja alppiruusujeni suojaamista auringolta. Nyt näyttää, että aurinkoa ei taida olla lähipäivinä luvassa, joten en jaksanut vielä operaatioon ryhtyä. Kannattaa kuitenkin ehdottomasti olla ajoissa liikkeellä. Aurinko kuivattaa ikivihreät kasvit petollisen nopeasti.



Juhannusruusun kukkarunsautta

Tässä vaiheessa, talven ja kevään taitekohdassa, alkavat kaikenmoiset puutarhaunelmat vallata mieltä ihan todenteolla. Olen taitava kehittelemään päässäni erilaisia illuusioita, jotka harvemmin toteutuvat sellaisenaan. Illuusioita yrittävät luoda myös puutarhakuvastot, joita tipahtelee tasaisin väliajoin postiluukusta heikkoa mieltäni kiusaamaan. Kyllä myyntimiehet tietävät, mikä puree. Taas on jo yksi tilaus lähtenyt matkaan.






 Kevään herkkiä kukkijoita saa vielä odotella, joten katsellaan sitten muhkean täyteläisiä ruusuja. Ruusun kukka on varmaan kasvimaailman miss universum, täydellinen. Moni niistä on saanut osakseen myös huumaavan tuoksun. Eipä siis ihme, että ruusuihin on niin moni viehättynyt.






'Louise Bugnet' on kerta kaikkiaan hurmaava! Toivottavasti se on talvehtinut ensimmäisen talvensa hyvin, sillä toivon saavani nauttia sen kukista myös tulevana kesänä. Unelmissani kesällä ei sada kuin yöllä sopivan lempeästi ripotellen. Päivällä aurinko hellii siniseltä taivaalta, mutta ei liian kuumasti.  







Tummanpunainen ei ole suosikkini, mutta silti sitä aina jossain muodossa puutarhasta löytyy. Tulipunaiset ruusut, intohimon huipentuma, eivät ainkaan jää seinaruusuiksi. Hieman harmittaa, kun ei ole mitään tiloja talvettaa kasveja. Runkoruusu vain komistuisi vuosi vuodelta.




Vaaleanpunainen on sopivan pehmeä ja höperö väri minulle. Ruusuja tämä väri pukee erityisen hyvin.




Neilikkaruusussa puolestaan viehättää kukkien hauska muotokieli.





Kirjoapteekkarinruusu 'Rosa Mundi', polkkakarkkikukka. Sen kirjavia kukkia voisi tuijottaa ikuisuuden, niissä on jotain hypnoottista.




Tänään kylvin koristetupakat ja leijonankidat. Pikkuhiljaa kodin pinnat täyttyvät erilaisilla ruukuilla ja kylvöastioilla. Kevätunelmien tueksi on pitänyt saada jo jotain konkreettistakin. Söpöt sipulikukkaruukut tuovat hieman lohtua kukkaikävään. Sisällä lämpöisessä, ne eivät kauaa kestä, joten pidän niitä päivät ulkona ja yöksi nostan sisälle pakkaselta suojaan.

28 kommenttia:

  1. Ihanat ruusut! Erityisesti tuo pinkkioranssi. Kuin karamelli. Minä olen pitänyt eka kerran vuosiin pääni kylmänä. En ole vielä tilannut mitään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Sinullapas onkin ollut hyvä itsekuri, mutta onhan tässä vielä aikaa ;)Pinkkioranssi oli lidlin halpisruusu, jonka iskin talveksi maahan, tuskin talvehtii.

      Poista
  2. 'Louise Bugnet' -ruusu on hurmannut minut ihan täysin, nyt otan käyttöön vihkon, jonne laitan haavelistani, ajattelin laittaa vielä teemoittain, ettei vain mikään pääse unohtumaan! Ruususi ovat niin herkullisen näköisiä, valo osuu kaikkiin niin kauniisti! Odottelen kovin huhtikuuta, jolloin sovin kummitytön kanssa, että hän tulee siirtämään ruusuni uuteen ruusutarhaani avustuksellani tietenkin :D Siemenkylvöjä hiukan nyt himmaan, parin viikon päästä jälleen jatkan...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahaa, sinullahan onkin oikein ammattilaisen otteet! Vinkkivihko ja vielä teemoihin jaettu, ei mene mikään ohi suun =) Louise hurmasi minut kyllä heti, kun ensimmäisen kukkansa aukaisi! Ihanaa, kun kevät työt ovat jo ihan nurkan takana, hyvältä kuulostavat suunnitelmasi.

      Poista
  3. Ihanan, suloiset ruusut!!

    Hyvää viikonloppua!

    VastaaPoista
  4. Kyllä on niin ihanat rusut piristi hyvin tämän päivän.
    Hyvää viikonloppua :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukava kuulla, että pidit! Mukavaa viikonlopun jatkoa sinnekin!

      Poista
  5. Ihanat ruusut, kauniit kuvat. Hyvää viikonloppua sinulle Kurjenkello!

    VastaaPoista
  6. Sepä se, tähän aikaan onpää täynnä uusia suunnitelmia kesäksi! Omaa ruusualuettani minäkin aion kunnostaa ja joitakin uusia ruusuja hankkia myös.
    Helmililjani kukkivat jo ikkunalla ja eilen sorruin HingKongissa perunanarsissiin ja krookusruukkuun. Riemullista maaliskuuta sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Päähän pälkähtää nyt jatkuvasti uusia ideoita ja haavekuvia. Taitaa olla siis kevättä ilmassa puutarhahörhöllä ;) Ihanilta kuulostavat ruusuiset suunnitelmasi, tulis vaan se kevät pian! Mukavaa maaliskuuta ja kiva, kun vierailit blogissani, niin löysin myös sinun blogisi!

      Poista
  7. Upeita!
    Tuo 'Louise Bugnet' on kyllä nyt hankintalistalla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia! Kyllä kannattaa Louise hommata, uskallan suositella ihan täysillä =)

      Poista
  8. Hianot ruusut! Onko lähistöllä taimitarhaa. Täälä ainaki yks ottaa asiakkahien kasvia talavisäilytyksehen. En tiärä tulooko halavemmaksi ostaa aina uusi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kyllä täällä taimitarhoja on, mutta enpäs tosiaan tiedä, miten hintapolitiikka menisi. Ei nuo uutena ihan mahottomia maksa, mutta seuraavana vuonna kukinta voisi olla runsaampaa.

      Poista
  9. Hienoja ruusuja sinulla. Minä olen aina ajatellut, että en istuta pihalleni yhtään ruusua, mutta toisin kävi. Viime kesänä istutin neilikkaruusun ja nyt suunnittelen sen seuraksi kirjoapteekkarin ruusua ja toisaalle jopa ruusupenkkiä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin olen näihin ruusuihin aika hiljaittain innostunut. Kummasti sitä löytyy aina vaan uusia hurahduksen kohteita! Ruusuissa on vaikka mitä ihanuuksia, meillä pieni piha rajoittaa suurempaa sekoamista =)

      Poista
  10. Voi itku miten ihania ruusuja. Minäkin olen hurahtanut pikkuisen niihin vasta. Minua polttelee myös nuo kasvitilaukset vaikka yritän toppuutella. Saanko kysyä mistä tilasit? Mukavaa (ja lämpenevää maaliskuuta) toivotellen

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tilasin viherpeukaloilta isotähtiputkea 'Shaggy', Mai Tai kellukkaa, valkoista kerrattua kyläkurjenpolvea 'Laura' ja 'Gaybird' marhanliljaa. Juurakoitahan noi on, toivottavasti tulee oikeat kasvit, aina ei ole tullut...

      Poista
  11. Upeita ruusuja! Vaaleanpunaiset ovat aina suosikkejani ja, kuten Satu yllä, ihastuin erityisesti pinkkioranssiin. Vaaleanpunaisen-kellertävän-oranssin yhdistelmä on jotenkin aivan vastustamaton. Toivottavasti Lidl-ruususi talvehti kuitenkin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! Pinkkioranssi oli kyllä hyvä löytö. Hintaa jotain kolme euroa ja kukki kauniisti. Toivottavasti on talvehtinut.

      Poista
  12. Voi miten upeita ruusuja. Vaaleanpunaiset ovat myös minun suosikkejani. Onko tuo ylimmän kuvan kaunis ruusu mandariiniruusu?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Vaaleanpunaiset ruusut ovat ihania! Pinkkioranssin ruusun ostin keväällä Lidlistä paljasjuurisena. Pussissa ei lukenut mitään nimeä, tuskin lienee mandariiniruusu kuitenkaan.

      Poista

Jokainen kommentti ilahduttaa kovasti!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...