16 kesäkuuta 2015

Sekaisin Mai Taista

Pakko vielä hehkuttaa yhden postauksen verran tätä kellukkaa. Postasin siis kellukoista jo aikaisemminkin, jutun näet Tästä. Joskus sitä onnistuu istuttamaan kasvin käsittämättä, miten paljon siihen jonain päivänä hullaantuu. Mai Tai on juuri tämmöinen yllättäjä. Puutarhassani kukkii nyt ihan kivasti kaikkea, mutta tämä söpöläinen kerää katseet puoleensa ihan joka kerta, kun pihalleni pääsen. Katsokaa nyt tuota kukkaa, ihana!

Geum 'Mai Tai'

Yksittäinen kukka ei sinänsä ole mikään suuren suuri, mutta kukkia on kymmeniä yhdessä kasvissa. Kukinta on kestänyt kauan! Suuri plussa on myös se, että "Maikku" on pysynyt pystyssä ilman tukia, vaikka hirmuiset tuulet ovat sen hentoisia varsia taivutelleet.


Kukissa on pientä värivaihtelua. Kukan vanhetessa se haalenee hieman. Hallitsevana sävynä on tuommoinen ihana pehmoinen aprikoosi tai persikka, jota ei kukissa kovinkaan usein tapaa. Kellukat ovat kasvisuku, joka luetaan ruusukasvien laajaan heimoon. Puutarhakasvina ne ovat vielä aika tuntemattomia, mutta ehdottomasti kokeilun arvoisia.


 Sametti hortensia taisi joskus ehdottaa, että tämä ihanuus sopisi hyvin keijunkukankin vierelle. Aivan mahtava ajatus! Minulla onkin keijunkukkaa (oiskohan Caramel), joka toistaa kukan sävyjä. Näistä voisi saada aika hienon parin.

KeijunkukkaLopuksi vielä kohtaamisia villin luonnon kanssa =) Pieneen puutarha-altaaseemme on pesiytynyt suuri sammakko. Meinasin saada sydärin, kun se hyppäsi ensimmäisen kerran esiin reunakasvien alta keltakirjavine reisineen. Nyt olen tavannut sen altaasta kiven alta joka päivä ja ollaan jo hyvät kaverit. Sammakko ei ole moksiskaan minusta ja minäkin olen jo sen kirjaviin muhkeisiin reisiin tottunut.

14 kommenttia:

 1. Todella kaunis!
  Minä olen uudestaan ihastunut ihan tulikellukkaankin ja luonnon ojakellukkaan, niitä täällä kasvaakin jo. Nyt sait minut haaveilemaan vielä tuosta ´Maikustakin`.
  Ja tuo Sametti hortensian vinkki yhdistää se keijunkukan kanssa, on mahtava.
  Mulla tarttui eilen pari uutta keijunkukkalajiketta taimikaupasta, mä oon ihan hullaantunut niihinkin. Mihin mä oikein joudun näitten kaikkien haaveilujeni kanssa...Ei taidakaan olla "terveellistä" tapailla bloggarikavereiden kanssa, innostus vaan kasvaa... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Riina! Luonnon kellukat ovat hienoja myös, juuri niitä ihastelin poimiessani luonnonkukkia maljakkoon. Hih, aina löytyy uusia ihanuuksia, sen olen todennut kymmeniä kertoja, kun olen muka pyrkinyt rajoittamaan tätä hullutusta. Onneksi löytyy muitakin samanhenkisiä, jotka ymmärtävät, että pakkohan niitä kasveja vaan on aina haalia lisää :) Mukavaa juhannusta!!

   Poista
 2. Todella ihana tämä Mai Tai, sitä katselisi vaikka kuinka kauan <3 Meillä myös metsässä kasvaa paljon ojakellukkaa. Ja tulikellukkaa olen kasvattanut siemenestä. Yllätyksellisiä hetkiä sinulle puutarhasammakon kanssa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Tuulikki! Tätä kellukkaa kyllä katselee mielellään, näkyy vielä sopivasti olohuoneen ikkunastakin, niin voi näin sadepäivänäkin ihastella. Kellukoita voisikin myös koittaa kasvattaa siemenestä, kiitos vinkistä :) Mukavaa juhannusta!!

   Poista
 3. Todella viehättävä tuttavuus, olen jo kirjottanut lajikkeen ylös. Ostan heti, kun tulee vastaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös olekin viehättävä tapaus :) Toivottavasti tulisi vastaan jossain myymälässä, itse jouduin tilaamaan aikanani viherpeukaloilta. Mukavaa juhannusta!!

   Poista
 4. Todella kauniita, hienot värisävyt! Minulla on ollut joskus sekä tuli- että punakellukkaa, mutta eipä ole enää näkynyt. Ovat varmaan jääneet toisten jalkoihin tai muuten vaan taantuneet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kesäkukka! Nuo sävyt tekee kasvin varsin viehättäväksi ja sitkeä luonne, koska nytkin pysyy terhakkana pystyssä vaikka sade rummuttaa joka suunnasta... Noita vahvemman värisiä kellukoita mulla ei ole, mutta Hatanpäässä huomasin pitäväni myös niistä ;D Huomiseen!

   Poista
 5. Kellukat ovat siis niin upeita. Yhdell autiotaloll näin juur tollase kukan..nyt tiedän ett se on maikku..kiitos

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kellukat ovat hienoja ja niitäkin on vaikka minkämoisia, mutta aika heikosti vielä meillä saatavilla. Hyvää juhannusta sinulle!

   Poista
 6. Tuo Mai Tai on super ihastuttava. Täälläpäin on huonosti ollut kellukoiden taimia saatavilla, eikä siemeniäkään näihin erikoisuuksiin ole tarjolla maailmalla. Mutta niin ihana, että hankintalistalla on =) Mukavaa juhannuksenaikaa Sinulle =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos jori! Kuvista ei välttämättä edes tavoita, miten upea tuo onkaan :) Kellukoita on harmittavan huonosti saatavilla ja siemeniä varsinkin. Ei taida vielä olla "muodissa". Maailmalla näitä kyllä hehkutetaan.

   Poista
 7. On todella kaunis kellukka niin kaunis värinenkin. Hyvää juhannusta

  VastaaPoista

Jokainen kommentti ilahduttaa kovasti!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...